Wednesday, August 20, 2014

Nostalgia Aildilfitri 2014 : Poyo-Shoot 5 Syawal

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Ok.. ni last part edisi berjalan raya sakan.. Dalam sakit kaki tu, tapi muka steady je. Kita ni, bila dah terbiasa dengans akit..insyallah hari-hari yang dialui dipermudahkan..Cuma time sakit sangat-sangat tu, baru duk diam-diam. Raya ke-5 just duk kat rumah je, sebelah pagi schoolmate yang dah hampir 5 - 6 tahun kot tak jumpa. Kira kamceng la zaman sekolah. Geng nakal-nakal. Ni pom 1st time dia jumpa asya. Yela, habis sekolah menetap KL, pastu k oversea. Time balik last jumpa dulu asya kecil lagi & tdo dalam bilik, memang tak berjumpa la.. Ni baby dah besor gedabak da.. hehe. Lepas Zuhur, gerak ke Kerteh, rumah mak sedara Fain. Makan-makan kat sana. Berkumpul & berpoyo-shoot dengan kanak-kanak riang. Ermmmmmm layan gambo je la ;-)

5 SYAWAL 1435H
JUMAAT , 02.08.2014

Time kita orang poyo-shoot tu, kat dalam rumah bakar sate.
Masuk je, terus ngap sate.

Kalo ada yang perasan, baju yang saya pakai sama kaler je dengan baju raya pertama aritu, cuma yang raya pertama baju purple manggis+kain tiffany blue. Sebenarnya, baju yang saya pakai ni kain kepada baju purple manggis raya pertama ni. Tapi sebab saya tak suka kerawang atas bawah, tu kain dia buat baju & matching dengan kain kosong purple manggis lebihan baju melayu Fain & baju asya. Pastu beli je kain plain Tiffany Blue just RM5/semeter untuk ganti sebagai kain baju purple tu.  Hehehe.. Untung-untung..

******************

Eyh.. kat bawah ni pic sebelum bertolak ke Kerteh
Kumpul kesemua koleksi kasut asya zaman
kecik dulu untuk diberi pada orang.

Pic dalam kereta ada sokmo

agak DIVA.. hehe

****************

Ni lak sebelah pagi.. BFF yang datang kat rumah. Long time.no see...
Alhamdulillah, ketemu jugak. Macam biasa rewind balik
 kesemua kisah lucu zaman kita orang nakal-nakal dulu.

Insyallah, panjang umur murah rezeki semoga ketemu lagi Syawal akan datang.
Lepas ni kalo ada pon, just nak share kisah raya asya & raya saya kat ofis.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

48 comments:

Falsya said...

suke asya posing lompat2 ye..hehe..byknye collection kasut asha..tp betul la lya..kasut and baju bajan bebudak especially gegurl nie kan mmg berhantu kan...asal nmpk cantik semua nak beli..hehe

Kakzakie said...

Cantiklah photoshoot yg di padang tu Lya. Ada budak comel tu anak buah Lya ke? Montel-cute suka kakak tengok:)

syawalsimpsons said...

ya allah serius sue kata baju lya semua cantik2 tau...geram je sue tgk..ahhahahhaha...yg best asya mmg pose muka formal tarak..mmg geng ngan aunty soya ni

kayyana said...

seronoknye tgk asya bergambo dengan sepupunya ke tu?? hehehe... lawa sgt dress lya dalam gambar yang last tu..

lia said...

wahhhh happening nyer... akak suka betol tgk bermacam aksi korg smua...

SangRatoo said...

comey je gambar² semua tu..heheh Asya pun dh nampak besar..pandai bergaya mcm mama dia..hehe :)

::NureeN:: said...

sporting semua bila gambo yerr
mmg cantik clr baju lya...
asya terbaekkk lah, ramai2 baru dia ada mood bergambo kot lya hehehee

AnneRaini said...

rajin budak2 tu melayan berpoyoshoot ye.

salwana nordin @ che'wa said...

amboiiii bukan main seronok asya bergamba :)

npk happy sgt dia tu :)

Nafira usof said...

comel sgt gambar2 potosut kat luar rumah ngan kanak2 rebina tuh.
comel2 sgt.. tersengeh2 zura depan pc tgk gelagak Asya.. hehehehe

mama ka0ri said...

sume sporting amik gamba!!

ieda immi said...

bukan main suka asya tuuu
kemain layie sama naik ngan mama dia ekeke ;)
happening !
alhamdulillah suke tgk lya sihat dan gembira macam nie ;)

Kopiolimauice said...

mcm best je suasana kampung tu..ceria suasana raya

el said...

i loike pic no. 1 sgt kekampungan nti dah berpuluh2 taun tgk gambar tu sure teringat balik kan

Chekgu Azrine said...

kreatip liya..hehehe

bestnya sakan berposing!!

Allene said...

macam2 aksi asya ni.. amboi...

Rosmiza Ali said...

Big family best.. Barulah havoc raya kan..😊
Rosmiza Ali Official Blog™

Shark Kay said...

terbaek ler..
suma sporting nk bergambar nie,
meriah tgk.

follower baru kt cni :)

Naemah Umi said...

Dlm byk2 soklan kan..soklan ni umi nk tnya..nape asya posing pelik tu hihi

ANIM said...

seronok posing macam2 tu..
kak ni suka tengok tapi nak buat malu pulak..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Wah sakan posing...syok ler bdk2 layan posing..asya pun pandai beri pose..raya kami thn ni kurang meriah...kat opis pun sama takde jamuan raya..semua masih dlm berkabung utk MH17 MH 370 dan GAZA..

amirah said...

comel la asya dgn mama dia..: )cantik2 la baju mama asya ni...

aTieYusof Family said...

Happening nengok semua pic tu..asya punya posing paling best..hehe..

ros_reeza said...

semuanya sporting nak bergambar.. tu yang best tu kam!

Tihara said...

cantik pemandangan gambar raya lya :)

Adlin Mohamad said...

cantik ..poyoshoot yg gojes ok hehehhe semua sporting !

Bunda a.k.a KN said...

Macam2 gaya...sporting..

Aty_Fared said...

paling suka posing berderet ke belakang tu... :)

Haryati Faizal said...

Amboi kiutnya asya lompat haha...

LYAfrina said...

A ah kan.. tp bju bdk2 kecik lawa2.. bila dh bsr ni dh kurang ke cute-tan bju tu... kdg2 y ada corak over2.. suka simple2 je.. tp cute

LYAfrina said...

Budak y comel lote tu ank sepupu lya...

LYAfrina said...

Baju muroh2 j sue. Main mix n match je.. huhu.. jimat kan..

LYAfrina said...

Asya dgn sepupu + 2 pupu dia..

Dress alucia bold zawara tu..harga murah je.. kain n cutting dia elok je.. x besar.. x kwcik

LYAfrina said...

Alhamdulillah kak.. berkat doa semua.. lya pom x sangka dpt nikmati smula hidup ni

LYAfrina said...

Psl pose asya tu ..ntah apa2 skarang ni.. bila serius nk ambk gmbr mesti dia wak muka pelik2.. hehe

~aSHa~ said...

ceria n spoting la asya...leh jadi model kanak2

Afasz said...

cntik semua gambar2.. syok nye dpt wat photoshoot.

lieyalatif said...

cantik2...poyo2 pun tetap cantik sebab suasana hijau kot...kalo amik gambar kat area pokok2 rumput2 mmg lawo kan lya...asya pun pandai posing...

Cho Zila said...

syiok tengok lya beraya.. meriah... asyapun seronokkan... suka tengok baju3 lya.. semuapun cantik... budak2ni kalau nak posing seronokkan...

sal ya said...

tahun ni raya pun macam tak raya je. mcm mana? huhu...

Khai♥Rin : anies said...

amboiii asya... seronok sggh noo

dakcik said...

mek asya tu mmg pndai posing!! hehe

eh cntik bju raya yg last tu..ain mmg cari bju cmtu..mane beli eh? ;)

Aisy Nasiha said...

Best tengok aksi Asya. Seronok beraya tu.. moga lain tahun boleh gembira beraya lagi macam ni.. pandai lya pilih baju, koleksi baju2 raya lya semua nampak comel...eh lawa, yg comel tu tuannya

Lily@MamaZaraZareef said...

suka tgk gambar2 raya lya n family..gmbar sume cantik2 n nmpak meriah gitu..^_^

Mimi Azirah said...

sume giler giler bergmbar

Masya said...

sukalah gambar yg asya possing dkt depan sekali lepas tu yg kat belakang beratur.. elok pulak memasing buat kepala gitu.. comel...

nik ros said...

wah seronoknya.siap berposing lagi.nik sempat snap sekeping jea gambar masa raya..huhu

Mummydearie said...

Ramai betul club member untuk poyo shoot raya tahun ni ya :)

Asya, Asya... macam-macam aksi. Ni kira mood tengah baik nak berposinglah ya.