Thursday, August 28, 2014

Sambutan Raya Simple & Sempoi

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

OK, janji.. ni last part cerita raya. Alhamdulillah sekarang dah masuk bulan Zulkaedah

Macam biasa, setiap tahun selalu buat jamuan raya kat pejabat. Cuma tahun ni serba simple & sempoi. Just sambutan dikalangan staff pejabat aje. Lagi pon kita orang collect duit sikit sorang & berpakat masak sama-sama. Cuma saya, just beli & potong buah tembikai sebijik.. Kah..kah..kah.. Jamuan raya pejabat diadakan pada 19.08.2014 lalu.Kat ofis kita orang memang macam kat rumah ye.. Kasut simpan kat rak kasut tingkat bawah.Jadi memang xde la pakai kasut dalam ofis. Lets picture talk...

Menu utama, Nasi Minyak+Ayam Merah.
Menu sampingan, laksa penang, sate+nasi himpit, rendang+lemang, spageti Bolognese,.
Pencuci mulut, tembikai saya..hahaha, triffle, kek secret recepi & kuih raya.

Tahun ni xde photoshoot sangat cam last year..
 just ambik gambar sendiri2 guna HP jek. Takpelah, ade gak kenangan.
Pastu masing-masing duk share pic kat whatsapp.
ececece.. ni background last year punya..
Mujur tak buang lagi..Boleh posing2.. Feeling ala-ala princess konon.
Dress yang saya pakai ni "Dress Alicia Sequin Light Tiffany Blue"  koleksi ke-2 dari ZAWARA.COM. Sebelum ni pernah beli dress Alicia Bold. Serius, memang puas hati dengan dress dari zawara. Cutting tak besar & tak kecik. Bila pakai selesa je. Yang penting material dia cantik & harga sangat berpatutan. Patutnya nak beli sebelum raya aritu, malangnya yang saya nak out of stock. Ni bila restock balik..terus grab. TQ buat bestfriend sebab belanja dress ni. Yang kelakar pagi tu saya tanya asya "comey dok mama..macam princess kan??" Pastu boleh asya jawab " huhhh..dok comey..mama dengki adik ar tu pakai baju princess..nak tiru r tu".. Haha..asya jeles tengok saya pakai dress gini.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

47 comments:

mamaarifakeem said...

Best... :-)
Hahaha.. asya pun pandai jeles tau... ihiks..

hainom OKje said...

Orang slim mcm Lya pakai apa pun cantik...lagi lagi dress gini...biru dia pun lembut sangat...comey...comey patut pu Asya pun pandai jeles hehe

Falsya said...

falsya pun berkenan jubah2 kat zawara..tp takut skit nak beli online..sbb kalau baju2 nie falsya fussy skit..kene test dulu..hehe..

serious cantik jubah lya..simple tp cantik..

Sura Mohd said...

seronoknya...
memang cantik dress tu..patut pon anak dara tu jeles..hehe..:)

Siti Asiah said...

cantiknye Lya pakai dress & shawl tu, tak puas tengok. Wife sape la santek sangat nie...:)

el said...

iols pun teringin nak pakai jubah sequin ni taw..dok usha2 gak kat IG tu..tp risau beli sat g x muatlah longgar sgtlah..almaklumlah badan iols ni size gedabak..lainlah badan lya tu slim je..syok n gembira tgk kehidupan lya skun..muka lya berseri2..alhamdulilah doa smoga lya sihat2 sllu ok..senyum sokmo hehe

Zefa NorAsmara said...

Cantik baju tu. Apatah lagi yg memakainya memang cun melecun..

Jamuan raya opis akak tahun ni buat konsep pot luck. Bawa sorang sikit.. Kalau dah 30++ staff memang meriah. Sayangnya akak dpt join kejap je, sbb tergesa2 nak ambik anak sekolah. Almaklum, 'supir' mom sekarang ni. Hihi..

syawalsimpsons said...

ya allah cukup suke la ngan baju lya ni...adoii..kena kumpul duit ni nak membeli..nak membeli terus, alamat mmg susah nak makan ni..hahahhaha..tp serius cantik..sue suke sgt..

Kakzakie said...

Cantiklah tudung Lya. Kakak terpikat dah hihi...

Lya pakai baju style macam ini pun cantik.

mama ila said...

amboii..bergaya ala princess yer mama..hehehe cantik lah baju lya nie..berkenan ngan warna dia..cantik...hehe..asya jeles yer mama jadi princess..

fazilzura said...

wahh meriah nyeeeeeeeeeeeeeeeeeee..

tingin nak pakai jubah , tp busuk rupenye tuk skng ni .. kembang semangkuk

Masya said...

cantik dress lya dr zawara tu .. sy berkenan jugak yg mcm ni warna emerald .. tp nak beli semedang habis.. lya pakai size ape?? riso klu beli online x muat atau terbesar ... tu yg pg butik dia cpt jer habis huhuhu ... x sempat beli..

salwana nordin @ che'wa said...

itulah..cantiknya dress lya :..mmg sesuai sgt dgn lya..

saya penah tgk zawara punya web..mmg cantik2 dress nya..

meriahnya sambutan raya..bab makan mmg best kan :)

Allene said...

hamboii.. fefeling princess gitu...

Kopiolimauice said...

mmng cntik la dress tu....habis dah rya.. panjang umur jmpa lgi thn depan...

lieyalatif said...

lya cantik dress lya...lieyapun usya gak kat zawara ...kaler yg same mcm lya beli nie....nanti free nak gi zawara kat bangi ni...nak test dulu heheheeh

meriah majis raya tempat lya....mknn mcm2 ade tu yg best tu....tembikai pun tembikai la lya yg penting ikhlas heheheehe

✿ pink velvet ✿ said...

cantiknyer dress tu.. org kurus mcm kamu sesuai lah :)

sal ya said...

cantik jubah aka dress lya. kena dgn tuan yg pakainya. double cantik. hehe...

mama ka0ri said...

alaa..mmg cantik sgt mcm princess...tu yg asya pon jeles..hihi..

norhidana miswan said...

meriah walaupun simple... cantik shawl n dress lya

Rai Ourkizuna said...

bestnyaaaa.. opis kami takde sambut apa pun..sobs.. banyak pulak tu makanan kan..

Nafira usof said...

hahahahaha.. tergelak baca bila part asya jeles tuh.. hahaha..comel sgt~

bestnye tengok ade majlis hari raya kat opis. opis zura ramai cina. x merasa lah ade majlis camnih. hehehe

Cho Zila said...

cantik2 baju lya.. suka akak tengok... tapi akak nak pakai tu memang tak bolehler nanti nampak cam tak kenajer..
oklertu janji kita bawakkan..

Syeeda said...

cantik dress kak lya.. =)

Mummydearie said...

Hahaha. Adui, alahai! Comellah tu Lya sampai anak pun cemburu buta :)

Untung ada ramai ofismate Melayu. Raya-raya boleh juga buat jamuan. Akak ni dah bertahun kat sini. Memang tak pernahlah ada jamuan raya ni. Unofficial tu banyaklah, tapi berapa kerat je orangnya :(

Jueliza Jamani said...

cantiknya baju...

AnneRaini said...

serius cantik dress tu.. tak sarat n tak simple..just nice..cutting pon cantik...

Zee Suhaini said...

jeles ler ngan orang wat jamuan kat opis nih..ntah biler la nak merasa jugak..huhuhuuu..
memang syok kan ada aktiviti gini..eratkan lagi hubungan sesama kita..
lya pakai dress tu memang cun..

Asha Lya said...

meriahnya dgn makanan..lya pun suka pakai dress sekarg memng trend kan hihihi

~MommyAqilMedina~ said...

Cantik baju Lya..suka tengok..aida pon tengah kumpulkan dress/jubah cam ni..senang nak pakai kan..hihihi..jamuan yang simple pon makanan tetap yummy..banyak jugak juadah..rajinnya masak..hehee

Chekgu Azrine said...

Zawara dekat la dgn sekolah akk butik dia..tp akk tak penah masuk..ramaila kawan2 yh suka beli dress atau jubah kat zawara...

lia said...

chantek nyer dress Lya...

Hati Ema said...

cantik lya pakai dress

dakcik said...

wahh cntiknya baju..ain pun dh beli satu dr zawara ni..yg bold punya..nak pakai wedding anak sedara nti..;)

Rosmiza Ali said...

Baru nak tanya beli mana dress tu.. Memang comey pom.. Hehe.. Dia ada size ke Lya? Ke free size? Kite klu free size ni payoh sikit.. Biasa mesti besor.. Huhu..
Rosmiza Ali Official Blog™

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..bestnya ada jamuan raya..oklah tu simple dpd kilang saya langsung takde buat utk staff..hukhuk..nway, santekkk baju lya..^_^

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..bestnya ada jamuan raya..oklah tu simple dpd kilang saya langsung takde buat utk staff..hukhuk..nway, santekkk baju lya..^_^

Lynda Che Lah said...

cantik Lya..sesuai je

Khai♥Rin : anies said...

kalu anna dan elsa tgk ni....meraung depa ni... ;-)

Naemah Umi said...

lya pakai dress ni bebetul nmpk cam princess...suka tgk, dah la pandai posing mmg cantek je nmpk dress tu :D

maszmadi muhamad said...

cantik baju lya tu, memang patut arr asya jeles... hehe

Deqla Norumara said...

shawl tu deqla dpt agak tempahan dari sape.. haha..

TunSha Ayunie said...

Comel sangat jubah kak lya, kak lya pun sangat comel ! natural beauty hokeyyyy

cikji said...

nasikkkk daganggg, dapnyooo

Amanda Suria said...

Cantik Lya pakai jubah...

ayu Ismail said...

Canyiknya dress lya...org cantik pakai apa pun cantik hehe

Aisy Nasiha said...

nampak meriah juga sambutan ofis LYa ni.. kami hari tu tak meriah langsung..nasib la, makanan pun tak cukup...

lawa2 la baju raya Lya tahun ni...dah berapa helai ni? 4 helai ke baju raya? banyak nya,,