Tuesday, September 2, 2014

Diari Merdeka

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Secoret kenangan di bulan Merdeka
Harap belum terlewat untuk ucapkan
" Selamat Hari Merdeka ke -57"

09.08.2014
Ingat nak tunggu sehingga penghujung Syawal baru nak membilang hasil kutipan asya ni.
Alhamdulillah, rezeki asya tahun ni untuk simpanan masa depan.

Kad raya yang diterima di penghujung Syawal
 Kiri : Dikirimkan oleh blogger Kak Ana . TQSM kak
Kanan : Kad raya & angpau untuk asya dari Blogger Cma. TQSM cma.

02.08.2014
 Biasalah budak-budak..ada hari dia suka sepah-sepah sofa .
 Kononnya buat kubu pertahanan perang dunia.

05.08.2014
Belanja anak sedara makan Takoyaki kat Alesya Cafe

12.08.2014
Balik kerja.. tengok sunyi je rumah..
Rupanya berjemaah dengan tok ma dia.

Aktiviti malam hari
Luahan kretiviti asya

15.08.2014
OverTime untuk siapkan tender pada hujung minggu.
Kebetulan petang tu ofismate jemput ke rumah dia, ada majlis pertunangan adik ofismate.
Lepas settle kerja, bergegas ke majlis ni. Sebab tu pakai palazo+kemeja je.
Lupa nak bawak baju cun-cun sikit. hehehe

16.08.2014
Upah aiskrim Paddlepop sebab teman mama makan char kuew teow

Sebelah malam, dinner kat Chahaya Mesra Seafood.
Hasil tangkapan asya.. bergegarrr


17.08.2014
Kononnya "TinkerBell"

21.08.2014
Biasa waktu t/hari kita orang laki bini saling ber-whatsapp...
Ni whatsapp dari papa asya. Masa ni asya demam.
Muntah banyak kali gak

Bibir kering...

Petang.. ambik mama kat ofis.
Sedondon plok ye...
Pic kanan sekali.. syok anok dara ni selfie...

Malamnya.. tunaikan permintaan buadak demam nak makan ayam KFC
Asal nak beli set Kid Fun Meal tu.. tapi xdop plok.
Mama & papa tengok je.. sebab kita orang memang kureng fast food ni.
Apa-apa pon nasiiiiii jugak

Balik dari KFC..
Dah jadi superGirl
Ni baru lepas muntah

24.08.2014
Muka monyok.. tak sihat
Teruk mama... sikat rambut asya gini

29.08.2014
Last weekend, pagi tu as usual.. buat kerja rumah.
Basuh baju, angkat, lipat & iron baju untuk seminggu.
Petang tu bawak asya kat Playground &
lepas tu rayau-rayau kat pameran kraftangan Terengganu.

 30.08.2014
Sambutan Merdeka Raya katanya..
Pagi tu gigih saya masak mee calong untuk makan-makan kat ofis Fain
Sambutan suka-suka sesama staff.. Siap BBq lagi..

Ujian menimpa...
T/hari tu mama saya kena tahan wad..
Doc sahkan mama kena "Mini Strok"
Memang kena berjaga-jaga takut makin melarat.
Memang mengejut serangan ni. Tiba-tiba semasa bercakap suara mama lain & bibir jadi herot.
Nanti nak kena CT scan kepala. Memang sedih.. sebab selama ni tiap ali saya sakit, mama salah sorang yang menjaga saya. Harapnya tak melarat. Sungguh susah hati.

Balik dari wad... singgah makan malam

31.08.2014
Memang tak kemana... memasak untuk mama. Kebetulan petang tu mama boleh discharge.  Petang tu jugak ramai saudara mara datang kat rumah. Tapi sejak mama balik ni.. dia nampak mcm lain.. Tak tahu nak kata. Rasa sedih sangat tengok keadaan mama. Dan, disebabkan keadaan mama ni, saya berat hati nak gi kerja.. ambil cuti dalam masa terdekat ni. Maybe bergilir dengan kak long saya. Semoga mama kembali macam dulu. Saya paling takut kehilangan mama. ;-(

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


30 comments:

Amanda Suria said...

Satu entry...byk kisah.....asya knp kamu cute sgt2 ni...

Nad MamaZN said...

moga mama lya cepat sembuh

Zuraida Rahim said...

Moga Mama Lya cepat sembuh..

syawalsimpsons said...

banyak kisah pahot masih dalam diari ni

mama ka0ri said...

semoga nenek asya cepat sembuh...
stroke berjaga2 jangan bagi jatuh kali kedua..takut nanti jadi lagi teruk..macam ayah saya..lumpuh terus sebelah kiri lepas accident..sblm accident elok boleh jalan jer..lepas accident terus lumpuh..harap bersabar mama asya..

mama ila said...

Semoga asya ngan mak lya sembuh sepenuhnya yer...take care...

Aty_Fared said...

penuh ngan aktiviti dan hal yer :)

idzwa kamaruddin said...

Semoga mama diberi kesembuhan dgn segera..

lia said...

ha3 byk sgt akak nak komen sbb Lya masukkan byk sgt event... akak bg kesimpulan jer la yer, Asya comey banget, plng suka dgn kaca mata besar tu... wallaa....

Kopiolimauice said...

seronok tgok n bca citer dri atas tetiba ending T__T waaaa... smga mama Lya cepat sembuh kita pon sama mcm tak snggup je kehilangan org tua....

salwana nordin @ che'wa said...

penuh aktiviti lya sekeluarga :)

akak je duduk rumah cuti ni:(

p/s comei beno asya dgn spec besar dia tu..mau pulak dia pakai ye..relax je hhhiii

Ann Ishak said...

semoga mama lyn cepat sembuh dan boleh menjalani kehidupan seperti biasa...sabar ye lyn :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa..
salam merdeka..
seronok tgk asya.. semoga mmbesar dgn sihat yer asya..dan semoga mama lya juga di berikan kesembuhan..lya & sekeluarga jgk sihat2 selalu...

el said...

duit anak2 el pun x bank in lagi..tgu duit syiling iols ngan bapaknya byk baru bank in semua hahaha

suka tgk asya pakai spek beso tu ...kiut sgt

smoga mama lya cepat sembuh dan dijauhkan dr perkara2 yg tidak baik

Sal Bee Yah said...

salam kenal dan follow sini sis..

Nafira usof said...

Rajin mama Asya tempek gambar.
boleh tgk balik nanti kan~
mengulit kenangan di masa akan datang~

AnneRaini said...

mcm2 aktiviti...

hope mama lya akan sembuh.. sy dah rasa paniknya masa abah sy kena heart attack taun lepas.. mmg scary kalau igt balik..

Rai Ourkizuna said...

murah rezeki asya.. sporting betul dia berposing untuk blog mamanya kan.. hehe..

saya doakan agar kesihatan lya bertambah baik.. jaga diri ya..

Lynda Che Lah said...

sabar ye Lya..semoga Mama Lya sembuh kembali..

Diana Rashid said...

semoga lya tabah..harap2 mak Lya cepat sembuh..

jaja_NorLiza said...

banyak sangat kisah suka duka lya..
semoga dipermudahkan segalanya...
doa akak agak mama lya cepat sembuh...aminnn..lya kena kuat yer dear!

Khai♥Rin : anies said...

semoga mama lya sihat dan sembuh seperti sedia kala...


p/s lya nyer update x muncul kt dashboard sy..xtau kenapa...

Aisy Nasiha said...

seronok sangat tengok gambar2 Asya ni.. pelbagai cara, banyak majlis dan tempat, Asya sentiasa nampak ready je nak bergambar.. kalau budak dua kat rumah ni, sekarang makin payah nak bergambar... gram juga kekadang, mama yang lbih2, tapi tak dapat pun gambar comel..

Apk Baru said...

singgah sini akak...

salam kenal

Naemah Umi said...

Suka tgk pic asya berambut pendek cam ni..nmpk sweet je :D

ANIM said...

beruntunglah asya...
ada saja kenangan dr mama asya..

Mummydearie said...

Penuh juga aktiviti sehingga menjelang merdeka ya, Lya. Semoga mama Lya kembali sihat macam dulu. Memang sedih kalau mak sendiri yang sakit. Maklah segala-galanya bagi kitakan.

Nurul Says said...

:( semoga mama cepat sembuh..

eMMe said...

hurm... camtu bila org yg kite sayang tak sihat, ape lagi yg kite harapkan adalah moga Allah berikan kesihatan buat dia..

pst: suke tgk gambar asya..byknye... kalo ade album dah penuh dah..beralbum album la agaknya...

Phuong Anh Nguyen Thi said...

nice your family and really like the baby she has natural beauty special nice eyes you so happy when has her, and my family has a favourate listen music at save lagu