Wednesday, September 10, 2014

F.R.O.Z.E.N.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Let it go...
Let it go....

Do You Want To Build a Snowman....
Go away anna !!!
Sebenarnya semua lagu dalam cerita FROZEN tu dah hafal. Tahap kritikal bila habis kain selimut , towel & kain batik dijadikan props untuk menjadi princess elsa. Siap ambik stoking buat sarung tangan. Gaya sebijik-sebijik dah ikut. Ada rakam video, tapi tak upload kat youtube. Kalo kemana-mana pon punyalah banyak koleksi Frozen yang dijual, dari pakaian hinggalah ke mainan pom ada. Tapi setakat ni memng saya tak beli & takkan beli kot ana patung Frozen tu. Cuma sekarang tengah uk usha tudung Frozen. Manatahu, boleh menambah minat asya nak bertudung lepas ni. Setakat ni asya baru je ada 3 koleksi baju Frozen. Nak cari gak baju tidur selai lagi.


06.06.2014
Baju Frozen pertama asya. Kemain happy sangat bila dapat baju ni. Lepas basuh pakai.. lepas basuh pakai. Last-last terpaksa disorokkan. Hehe. Baju ni say beli dengan blogger Pinky Momma. Selain tu ada banyak lagi koleksi permainan education untuk anak-anak. Antara yang saya beli kat pinky momma , Set White board, Set meja solek , Kitchen Set

09.07.2014
Yang ni koleksi ke-2 untuk asya. Asalnya tak nak beli pon, sebab takut bila kat luar kain tak OK ke. Tapi lepas tengok kat IG, anak blogger mamatisya pakai. Eyhhh...cam cantikkk je. Kebetulan plok ada orang tag kat  FB dengan harga lelong . Terus sambar aje lah. Ni pom sama, last-last terpaksa sorok sampai sekarang. Lagipon nak simpan untuk birthday dia bulan 11 ni. Lepas tu leh la pakai sampai lebam. Hehe

12.08.2014
Last koleksi baju t-shirt. Kain memang sejuk & cantik je. Baju ni saya beli dengan blogger Asha. Atau boleh like FB REZEKI MDM . Ada banyak laho koleksi baju cantik-cantik. Beli borong pun boleh.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

54 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

memang peminat setia frozen nie

Asha Lya said...

Br tmbh koleksi baju2 asya

Nad MamaZN said...

nayli pun dah ikut jejak akak asha..asek frozen jek..

Kakzakie said...

Budak-budak perempuan sekarang sedang trend suka apa aje yg berkaitan forzen Lya. Sekarang stationery yg printed frozen pun ada dah..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Eh sama N3 kita frozen..HEHEHE..pasni mama kumpul byk2 lagi koleksi frozen utk Asya ye..samala cam kyra dah hafal lagu frozen..kita dah rakam video kyra beraksi jadi princess Elsa..sila la terjah :) :D

::NureeN:: said...

ckp bab frozen mmg x lekang la..
skrg kat fox movie channel kan dook tayang crita tue
mmg dok ulang tgk ja la...

ellesya plak byk gila t-shirt frozen rasa dkt 5-6helai jgk
ni tgh carikan sweater plak
ada tp x jmpk yg berkenan lagi...

dress mcm asya tu dia pon baru jek rasmi sehari selepas besday dia ri tu hehheee

Ena said...

seronok jd asya
banyak baju frozen nya
cantik

lovely said...

saya macam anak saya,minat sungguh dgn kartun frozen..

permatabiru said...

wow cantik bj gaun frozen tu..

adarnadzmie said...

asya salah sorang peminat frozen yer... comel sgt posing ngan baju frozen....:)

norhidana miswan said...

semua cantik2... suke ngn pesen rambut asya yg baru nih... nsb lah anak laki, kalu tak msti dh berfrozen gk

Lynda Che Lah said...

Lya,
Ma Lynda ada tgk tailor sorg kat FB bolh buat dress Frozen..
Dah buatkan utk anak buah..mmg cantik..sbb ukuran sendiri kan..nti share ngan Lya kalau Lya minat nak buat utk Asya

el said...

wahhh tu dia koleksi baju frozen
bertuah asya hehehe
anak2 el mtk belikan..smpai skun x beli2 pun kesian kat diorg..

AnneRaini said...

cantik2 baju frozen..tp anak sy kecik lg...huhuhu.. yg abg die kalo ada citer frozen ke lagu frozen die akan ckp itu citer adik sbb itu citer girl. die boy..hehe

Rosmiza Ali said...

Pandai posing.. Ala2 princess gitu pakai baju frozen.. =)
Rosmiza Ali Official Blog™

Nafira usof said...

memang fenomena betol frozen nih kan~ citer dia memang x jemu2 tengok. sampai anak2 dah boleh hafal dah lagu2 dalam citer frozen tuh.

amirah said...

eeee cantiknya yg first tuuu..cantik sgt..suka auntie amie tgk asya...

salwana nordin @ che'wa said...

ni kalo alya ngan awatif tgk ni mmg hentak2 kaki nak hhhuuuu

akak belum beli lagi apa2 baju frozen kt budak2 ni..mmg nk beli sgt sbb sibuk bertanya..

eh sama la asya dgn alya ngan awatif..tahap kritikal sampai guna towel nk jd mcm elsa hhhhaaaaaaaa

Ann Ishak said...

aduhhhhh demam frozen jugak asya ni ek :)

syawalsimpsons said...

musim frozen tak abis lagi kan...

Chekgu Azrine said...

Aish smpi skg klu nk bg dia dok diam bkk citer frozen jek..hahaha

Naemah Umi said...

dan jd trend skrg ni kan...semua budak mmg suka ngan frozen ni..

pandai asya posing ngan gaun tu...gaya model gitu :D

suhailah hamid said...

assalam.

salam perkenalan dr sue.

jemput jln2 ke sihatitunikmat.com

eMMe said...

alahaiii..suke sgt tgk asya bergaya dgn koleksi Frozen, kalo lah twin sebaya Asya, mmg mama dia ni pun belikan byk2 baju frozen..tapi takpela.. mereka tak reti minta2 lagi.. rileks dulu, hehehe~

Mummydearie said...

Siapa ada anak perempuan memang tak larilah mesti jadi peminat Frozen :)
Bukan main lagi Asya berposing. Kalau tak sorok memang balik-balik itu ajelah yang dipakainya ya!

Tihara said...

cantik anak dara ni jadi princess elsa ..princess Asya :)

LydSunshine said...

lya, baju frozen ni kalau lya beli, yg mana lebih penting 1] design dress atau 2] gambar katun frozen pada dress tu?

katakan lya ada 2 pilihan utk beli kat asya, yg pertama dress yg designnya mmg langsung takde rupa frozen tapi ada print gmbr elsa atau anna pada baju tu dan satu lagi dress yang hampir serupa dgn dress anna atau elsa tapi takde print gmbr, yang mana lya beli? katakan harganya sama. chey.. aku ni dah buat survey, jgn lya mintak byrn dah le.

opss.. lupa nak tny.. lya dah makin sihat? share la pasal lya plak pasni.

munna said...

Samalah dgn anak Kak munna.... Tak jemu2 layan vcd frozen....

Khai♥Rin : anies said...

ni princess asya ya? ;-)

Yati said...

Budak pompuan memang suka sangat dengan cerita Frozen ni yek. :)

Diana Rashid said...

ya la..semua nya frozen..anak saya tu sampai sekarang ni siap suruh cat bilik dia warna biru putih..tapi mak2 pun suka..kan??heheh

Aty_Fared said...

tak per lagi sebab anak pompuan.. ni anak kite lelaki ni ha... kalau tetibe nak kan barang frozen tu kan pitam di buatnya.. agagaga.. qaleef pon suka frozen tau..lagu2 frozn pon tau n hapal...agagaga...

Time Traveller said...

Sama macam dengan anak sedara.. sket2 nak frozen jer hahahaa :D

mamaarifakeem said...

Tomei tomei.... budak2 pun andai dh addicted pd sesuatu ye... ahaks..:-)

eira eixora said...

memang musin sekarang ni. dhiya baru ada selai je.

Ema Johari said...

amboi memang peminat fanatik frozen asya ni yea...cantik dress nya.

mama ka0ri said...

sama macam anak dara kita suke frozen jgk..sampai dihafalnya lagu frozen tu..tapi mama dia kedekut takde lagi beli apa2 yang berkaitan frozen pada dia..cuma yang ada satu jer baju tshirt frozen..haha..

Adlin Mohamad said...

series anak2 kita ada tshirt selai sorang je cop muka frozen ni dress lum ada lagi padahal memaing dah mintak hehehe .. kena tgk rege dulu maklum la 3 kepala kena buget betul2 hahaha

Rai Ourkizuna said...

Pandai sungguh asya bergaya.. Memang fenomena frozrn ni..anak dara saya pun ada mintak.. Tapi tak beli pun..haha

aTieYusof Family said...

Hihi.peminat tegar Frozen ya Princess Asya.. comel je dia pkai baju2 princes tu :)

eima said...

comeynye asha pakai bj yg atas esakli tu .. warna die sweet

Fiza Rahman said...

Memang demam frozen. Jgn kata bebudak, yg mak budak ni pon suka tgk.

Anira Mustapha said...

alahai,comelnya.. bestnya kalau dapat anak perempuan. hehheee..

jemput ke blog jika ada kelapangan. TQ
http://naurahealthycare.blogspot.com/

dakcik said...

memang budak suka sgt skrg ni..sopea nk jugak dress tu tp ain xbeli kan pun..sbb jenis kain dia tu xsesuai sgt dgn dia..kang pakai gatal2 pulak..sian dia xdpt2 pakai lg dress princess tu..
comel sgt princess asya! :)

ros_reeza said...

Hihi comel je minat frozen yer

Aisy Nasiha said...

ni yang seronoknya anak perempuan ya.. lawa2 baju dan gaya pun lain..

Pykaa Pdott said...

comel gila dia dgn baju frozen dia tuh . :)

Masya said...

BANYAKNYA KOLEKSI ASYA ...

Masya said...

TUDIA.... BANYAKNYA KOLEKSI BAJU ASYA .. SELIPAR PUN ADA FROZEN KAN SKRG .. MCM² SKRG NI ...

KhaiZa said...

sama la dengan anak saya, semua benda nak jadikan props... lagu memang dah hafal la walaupun sebutan tak betul

babYpose said...

aunty pun dah terjebak :)

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Memang Big Fan Frozen dah ni..nasib baik Girl kan..Aida pulak, si Aqil tu tak padan dengan Boy, hari-hari nak tengok Frozen!!haih pelik sungguh!huhuhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Comel nya Asya dgn baju frozen....ni Elsa ke Ana? Hihi

Ibu Lala said...

Cantik baju asya. Nasib nabla dah besar. Kalau tidak mau terjebak jugak dgn frozen nih.