Wednesday, September 3, 2014

Pappadelle : The Italian Garden Cafe

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Ni kisah last year punya... nak clear entri-entri kat draft, punyalah banyak. Yang tahun 2010 pun ada. hehe. Takpe, akan tetap di publish, kenangan tu. Seingat saya, time ni Fain teringin sangat nak makan Lamb Chop, kebetulan ada kedai febret kita orang tutup time tu. Lagipon dah lewat malam, tup..tup kafe ni jeyang buka. Jarang-jarang makan kat sini, sebab kafe ni tersorok sikit, tapi tetap ramai yang datang sini. Biasa kalo dengan bos memang kesini la tempatnya.

31.07.2013

Pappadelle : The Italian Garden Cafe

Tersenyum aje dia

Tak diakui, dekorasi & keselesaan kafe ni A+++++
Memang rileks & tenang je, selain tu bersih sangat2.

Ni asya punya.
Kalo tak silap hrganya hampir RM10 atau RM10++
waaahhhh....

Haaaa..suka sangat dia

Ni lamb chop yang diidam kan
Harganya RM38.80
Waaaahhhhh.. fengsan! Ok, fine.. Bagi saya rasanya biasa-biasa je.
Memang 1st time makan lamb chop kat sini. Biasa makan chicken chop je, harga chicken chop standard macam tempat lain. Cuma harga lamb chop memang wahhhhhhh..
Maybe daging dia special kot...

Febret saya, spageti Carbonara.
Yang ni memang sedap.. biasa kalo ke sini makan ni je.
Harga pon standard cam kat lain.

Apa-apa pon ada banyak lagi menu lain yang menarik.
Tapi standard la harga kafe camni kan. Ada tu memang mampu, ada tu rasanya memang walaupon mampu, tapi macam tak berbaloi. Tapi sesekali untuk belanja diri sendiri & keluarga tak salah. Kalo kerap, habislaaaa poket. Tapi kalo yang poket tebal, takpe. Hehe.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

34 comments:

Aisy Nasiha said...

Dah rezeki kat situlah ya.. tetiba pula tempat lain tak buka. Tapi nampak ok je persekitaran tu.. tak rugilah juga singgah ke sanam

Zee Suhaini said...

agak mahal lamb chop dier tu lya..huhuhu..sesekali takpe la..selalu kalu mau botak kepala ni haa..

syawalsimpsons said...

cantik la decoration cafe ni..

lieyalatif said...

kalo lya tak ckp ni citer tahun lepas mmg leiya tak perasan tapi bile tgk rambut asya baru perasan sbb rambut asya skrang kan dah pendek heheeheheh....

abc rm10? fuhh mmg mahal laa lya...tapi kalo rase sedap takpe la berbaloi dgn nilai duit kan....agaknye mmg standard harga kafe2 mcm ni kot kan...

Fazleyatul Aini said...

kalau mahal sedap then takpe la puas hati kan
kalau tak sedap tu yang nak marah je rasa hihi

Khai♥Rin : anies said...

kalu kt kl ni ntah brape laa harganya kan...

lia said...

wahhhh harga lamb chop tu, huwaaaaaa... sesekali, bole la kan ;)

idzwa kamaruddin said...

Tgk harga..ok jom pengsan sekali..hihihiii

mama ka0ri said...

kita tak bape gemar makan lamb chop..hihi..

Kopiolimauice said...

boleh tahan mahai harga lamb chop tu huhu betul2 sesekali bleh la layan klu selalu mau kering poket ;)

salwana nordin @ che'wa said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa :)

Nad MamaZN said...

sekali sekala klu ada nak celebrate ke ok la kan..nak pi slalu kang akhir bulan makan megi plak hehe

dhiera said...

tengah lapar.
lepas tu tengok makanan. adeh..

interior design kedai tu cantik. english sgt~

Allene said...

sedapnya tgk cabonara tu

Allene said...

sedapnya tgk cabonara tu

el said...

ais kacang tu kan
fuhyooo RM10 mahal tu hehe
tp lau sedap xpelah kan
tp lamb chop tu jatuh hati iols tgk sedap!!

Rosmiza Ali said...

Hui! Mahal jugak lamb chop dia.. Fengsan.. Tapi sesekali nak reward diri takpela kan? =)
Rosmiza Ali Official Blog™

mama ka0ri said...

lupa nak bagitau..gamba lama pon takpe nak join GA tu..hihi..

amirah said...

harga lamb chop memng camtu rasanya liya..sebab kambing mmng mahal sket..ada yg cecah beratus sepinggan..huhuhu..tktau la apa yg specialnya

Nafira usof said...

spageti carbonara adalah feberet zura n anak2 jugak.. sedapkan! zura masak sendirik jer~

Naemah Umi said...

Sokong tu lya..sesekali nak gak merasa kat tmpt camni kan..itu pun tgk ketebalan poket gak kan hehehe

Asya happy sgt la tu dpt mkn situ. :D

Rai Ourkizuna said...

Memang standard cafe macam tu harganya.. kita bayar sekali dgn harga environment kat situ..tapi ok la kan.. bukan selalu santai2 dengan keluarga spend duit lebih sikit..

ps: pop chef yg kat instagram tu boleh guna utk macam2.. sayur, buah, nak terap biskut pun boleh.. ada banyak corak.. bulat, hati, butterfly, bunga, bintang dengan satu lagi tak ingat apa.. hehe.. bagi bebudak ni main terap2 buah tembikai aritu pun diorang seronok..

Diana Rashid said...

kalau sedap memang kita tak kisah nak membayar kan..yang geram nya bila harga tak setanding dengan rasa..

Kakzakie said...

Kalau rasa sedap nak membayar walau agak mahal tetap puas hati Lya.

ps: rumah baru ye Lya. Kakak ingat kakak sesat masuk rumah siapalah tadi:)

tiga lalat said...

Salam. Hee nampak sungguh sedap dan meriah.

maszmadi muhamad said...

erm boleh habis ke abc kat asya tu.....
bagi kat auntie sikit...

ANIM said...

nama cafe pun berbelit lidah nak sebut lya...
patutlah menarik:-))

AnneRaini said...

suka jugak carbonara...kalo mcm kat tmpt mcm ni, 2-3 bulan sekali bolehler...huhu

Nurul Ain Zulkarnaind said...

sedap nya semua

iam Nurul said...

Sekali sekala makan dengan yang tersayang, tu yang menjadikan setiap detik menjadi amat bermakna...biar sekalipun di restoran yang mahal :)
ABC tu menggoda sungguh..

Mummydearie said...

Saya pun suka carbonara. Kalau nak pekena western food, memang itulah pilihan. Tidak pun olio. Kalau harga mahal, sedap takpa juga. Kalau tak sedap tu yang rasa semacam je bila keluar kedai :)

Sesekali bolehlah pekena hak yang mahal sikit. Kalau selalu sangat memang bocorlah poket :D

Fiza Rahman said...

Gulpppp...mahal juga harga lamb chop tu.

Nurul Says said...

alahai terus rasa nak makan ABC

~MommyAqilMedina~ said...

Makan western !sedapnyaa..suka tengok dengan deco restaurant ni..nampak putih n bersih jee..