Thursday, September 25, 2014

P.I.C.N.I.C - Pantai Chendor

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Last xtvt cuti sekolah baru-baru ni, berpiknik bersama family in law. Lokasi pilihan Pantai Chendor. Pantai paling dekat & boleh mandi manda. Pergi ke pantai pon dah lewat, selepas Asar. Masa sampai tu, memang penuh orang. Ni pon dapat port hujung sekali. Port febret bawah pokok rendang ada buaian dah dikebas orang. Hehehe.

Pantai Chendor : 19.09.2014

Xde buat bbq. Just makan-makan je. Planning berkelah pon last minute.
Yang paling best sekali ikan pari bakar cicah air asam air tangan ibu mertuaku. 
Memang terbaik la. Bawak kerusi asya untuk saya duduk. 
Still xleh duduk di bawah.

Muka budak happy!!
Akhirnya setelah berbulan-bulan dapat ke pantai.
Dah lama dia request.
View Pantai Chendor.
Sebenarnya, memang ramai giler orang time ni

Memori 19.09.14


Patutnya kena snap pic bertiga ni



Papa & Asya
Mama xleh join mandi pantai.

Hanya mampu melihat & main air kat tepi-tepi

My Cute Little Girl

Seronoknya dia
Gaya penyu naik ke darat

Wefie sekali.....

Cuti 4 hari tu terasa begitu cepat masa berlalu.
Nampak macam lama... tup tap..tup..tap.. masuk keje dah.
Walaupon tak dapat bawa asya bercuti kemana-mana,
 tapi tetap happy sebab dapat luangkan masa bersama dengan macam-macam xtvt. 
Walaupon xtvt biasa-biasa je. 

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

45 comments:

Aisy Nasiha said...

Ni yang best pasal terengganu ni.. banyak pantai dekat. Tak nak g mana2 pu boleh gi ke pantai dan dah seronok pun. Kalau kami ni pilihan ke supermarket je la..

Asha Lya said...

Lya pun dah lma x pergi pantai bestnya main ombak

Zee Suhaini said...

asal cuti jer rasa cepat masa berlalu..nak tunggu cuti tu mak aihhh lama..hahahaaaa..
lamanya tak gi pantai..sini pantai kotor lia..PD pon tak banyak port cun tuk mandi manda..

eMMe said...

Lya, jadi laaa... Asya faham keadaan ibu ayah dia yg busy keje untuk sape lagi, anakanda nak satu inilah... janji, Asya hepi n bahagia punya ayah ibu yg penyayang... satu2 zuriat yg kalian ada... moga bahagia ke Jannah...

AnneRaini said...

anak2 mmg sukalah mandi laut ni...seronok asya papa mama layan die mandi pantai..

suhailah hamid said...

Bestnye..dah lama sue x ke pantai since beranak 3.

Ikan pari cicah air asam feveret sue juga...sedap sgt2..bertambah2 nasi kot kalo mkn.

Tina Othman said...

Bestnya dekat pantai

amirah said...

takyah mahal2 takyah jauh liya..janji masing2 seronok dpt luangkan masa sama2...

mama ka0ri said...

seronoknya mandi pantai!! rindu pantai di trg..

Allene said...

sukanya asya dapat main air...

entry terkini...Maaf Jikaku Tak Sempurna - Dari sudut aku

AMIIZAA said...

lya, yang penting dapat asya dpt bersama papa-mamanya...cuti sekolah paling best kita ada bersama2 mereka kan....

munna said...

Seronoknya.... Dah lama Kak munna take pergi pantai

Cho Zila said...

alo2 bestnyer dia gi picnic... rasanya akak dah tengok asya picnic banyak kali dah.. dan tiap kali itu juga akak berhasrat nak bawak dua orang budaktu picnic.. tapi tak penah buat lagi..

Sura Mohd said...

seronoknya dapat ke pantai..yang tak bestnya bila balik muka jadi gelap..
Bukan main seronok si Asya tu ya..:)

el said...

gambar penyu naik kedarat tu comel sgt..el skun ni takut nk bw diorg main2 kat pantai..mcm2 beritalah dpt tahu huhuhu

Tihara said...

bestnya
dah lama akak tak ke pantai
last pegi januari hari tu
rindu terengganu :)

Fai CeritaCinta said...

lmanya fai tak singgah sini.. akak macam mana sekarang? dah ok? fai follow akak kat IG je..

Falsya said...

Suke betul si comel dpt mandi pantai ye..nie bukan aktiviti biasa2 nie lya..best sgt nie aktiviti nie..falsya pun nak bwk mek tembun sorang tuh gie pantai..bg die merasa pijak pasir pantai..hehe

Hanis Azla said...

As-salam lya..

seronoknya asya.. bestnya dapat pergi berkelah satu family macam tu.. tengok gambar pun dah seronok..

salwana nordin @ che'wa said...

seronok sgt dpt ke pantai kan :)

saya suka sgttttt tp jarang dpt turun pantai..takde pantai2 yg cantik kt sini hhhuuuuuuu

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Seronoknyaa dapat mandi pantai selalu..sebab pantai selalu tempat yang paling damai untuk menikmati..lagi-lagi bersama keluarga..Seronok sangat!hehee

mama ila said...

seronok kan dapat picnic ramai2 cenggini..hehehe..suka lah tu asya dapat mandi pantai kan..hehehe...semoga mama & asya sihat2 selalu =)

Khai♥Rin : anies said...

mn2 tmpt pun mcm tu jg lya...da nama pun time cuti sekolah...

Rosmiza Ali said...

Lama tak gi Chendor.. Dulu asal nk wat jamuan akhir tahun jer gi Chendor.. Haha!
Rosmiza Ali Official Blog™

Myra Jay said...

Sweet Moment :)

Senyum Asya penyejuk mata memandang :D

Model Mama n Papa alwayz :D

Umi Nazrah said...

alhamdulillah diberi kesempatan bercuti dengan anak suami & keluarga. tak semua orang dapat peluang tu, dear. enjoy it k ;)

KakNi Sihat Cantik said...

Hai Lya... memang best dapat jalan2 tepi pantai... blog saya dah updated selepas 5 bulan berhibernasi... hu hu hu

Mummydearie said...

Kalau cuti, bagilah berapa hari pun tetap tak cukupkan, Lya. Happy Asya akhirnya dapat jadi penyu kat pantai. Banyak-banyak penyu yang ada Asya juga yang comel berposing. Hahaha...

Gurau je yek, Asya. Jangan sentap, nanti tak comel bila mama snap photo nanti :)

Nafira usof said...

Alahaiii.. nih sonok duk terengganu nih.. pantai sentiasa ade untuk berkelah kan~ Umah mak zura pon dekat jugak ngan pantai.. masa kecik2 dulu pon ayah selalu bw kami adik badik mandi pantai.. rinduuuu.

aTieYusof Family said...

Seronok tengok asya bermandi manda di pantai...dpt menghabiskan masa dgn family mmg paling bermakna..:)

LydSunshine said...

supporting ah family lya. bleh menyamar jadi penyu ramai2 pastu bergambar. hehe.. takpe la walaupun tak bercuti ke mana2, dan buat aktiviti biasa yg penting semuanya bersama yg tersayang. spending quality time.

- said...

bestnyerrrrr.....

Yati said...

pantai ni dekat dengan cherating ye?

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

bestnya picnic...da lama x pg picnic :( ..nmpk asya happy je... :)

Etuza said...

asalamualikum..cantik semua gambar ya...

Puan Kutu said...

yg penting semua happy..walaupun aktiviti biasa2 je klu dpt spent time bersama famili dah kira luar biasa..

syawalsimpsons said...

suke tgk lya sekarang makin sihat..alhamdulillah

Kopiolimauice said...

best nya berendam ek...klu ada skali bbq lgi manarik!

ida =) said...

Asal dpt buat altiviti luar, dah cukup dah. Mesti asya seronok. 4 hari cuti.... Hohoho... Liat ooooo nak masuk kerja!

Btw comel asya rambut pendek.

Saya dah lama x bw.... Baru nak panaslkan enjin balik

nik ros said...

best duk trg.ada pantai.aktvt ni pun dah cukup happy dah bagi nik.

Fifi Nadhrah said...

terengganu best.. banyak pantai.. boleh mandi2.. suke pantai timur..

Fifi Nadhrah said...

terengganu best.. banyak pantai.. boleh mandi2.. suke pantai timur..

Fifi Nadhrah said...

terengganu best.. banyak pantai.. boleh mandi2.. suke pantai timur..

Fiza Rahman said...

Bestnya gi picnic. Dah lama tak ke pantai.

ros_reeza said...

cantiknya view pantai tu...