Tuesday, September 23, 2014

The Boxtrolls

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
 

Hari weekend pertama cuti sekolah sempat bawa fasya tengok wayang. Kebetulan ada 2 cerita animasi yang keluar time ni, iaitu The Boxtrolls & Plane. Sebab Plane part 1 dah pernah tengok sebelum ni, so asya pilih nak tengok The Boxtrolls. Insyallah, ada rezeki asya.. mama bawa tengok citer Planes lak. Tak pasti best ke tak , sebab yang part 1 dulu rasa cam boring sikit. Maybe sebab jenis ber-enjin gini, orang pompuan lambat sikit.. Lain la bab princess2 ni. Hehe.

12.09.2014
Sinopsis :
"The Boxtrolls" is a comedic fable that unfolds in Cheesebridge, a posh Victorian-era town obsessed with wealth, class, and the stinkiest of fine cheeses. Beneath its charming cobblestone streets dwell the Boxtrolls, foul monsters who crawl out of the sewers at night and steal what the townspeople hold most dear: their children and their cheeses. At least, that's the legend residents have always believed. In truth, the Boxtrolls are an underground cavern-dwelling community of quirky and lovable oddballs who wear recycled cardboard boxes the way turtles wear their shells. The Boxtrolls have raised an orphaned human boy, Eggs, since infancy as one of their own. When the Boxtrolls are targeted by villainous pest exterminator Archibald Snatcher, who is bent on eradicating them as his ticket to Cheesebridge society, the kindhearted band of tinkerers must turn to their adopted charge and adventurous rich girl Winnie to bridge two worlds amidst the winds of change - and cheese.

Tiket saya beli on9 je.
Just print & bawa time nak masuk panggung.

Kat dalam panggung.
Sementara tunggu show

Saya sedikit badmood sebab kurang sihat.
Sakit kepala. Jadi xde pon semangat nak snap pic2 asya kat banner cam sebelum ni.
Tapi tetap gagahkan diri demi gembirakan asya.
Semua pic ni pon ehsan dari papa asya. hehe.. adalah jugak kenangan tu.


Odwy balik singgah Pantai Telok Kalong.
Makan-makan keropok tepi pantai.

Ni papa asya curi-curi snap.
Muka tak cun. Masam cetum. Kenalah cover.

Lepas tu saya pekena Sup Tulang
Baru rasa segar sikit lepas pekena sup ni..

Wajib order untuk asya..
Sotong celup tepung panas-panas.
Bila request baru goreng.
Ini baru power!

Mata asya stim..
tahan ngantuk

Best ke tak filem animasi The Boxtrolls??
OK. Pada pandangan saya starting cerita ni agak "blur" & bosan jugak. Tapi lama-lama tu baru best. Tapi rasa cam slow sikit citer ni. Saya pon kurang gemar sangat animasi macam ni. Ntah lah, maybe sebab saya tak sihat time tu jadi kurang perhatian sikit. Apa pon, time nak ending citer ni BEST. CUTE jugak Boxtrolls ni ;-) . Dia tak pandai cakap.. Tapi ada isyarat yang boleh difahami.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

31 comments:

suhailah hamid said...

Smg cpt sihat ye mama asya.
Hai salam perkenalan dr sue. Jemput jln2 ke blog sy sihatitunikmat.com. :)

Fazleyatul Aini said...

saya dah lama jugak tak tengok wayang ni

Adlin Mohamad said...

wahhh sotong tu menyelerakan ..

Allene said...

seronok boleh bawak anak g tgk wayang ni...

entry terkini...Giveaway 2014 Mialiana.com

nur hifzan said...

Hai. Salam perkenalan. Saya Hifzan Zanini, seronok baca entry awak tentang asya g tengok wayang. Saya ada share tips kesihatan kat blog saya, jemputlah datang blog. Semoga bermanfaat.

www.vitaminsuci.com

idzwa kamaruddin said...

seronok nyer jalan jalan ;)

salwana nordin @ che'wa said...

rajin tgk wayang ye lya :)

akak ni selagi awatif belum besa sgt2 susah nk bawak sbb dia ni aktif sgt, takut mengganggu org dlm pawagamtu hhhuuuu

Lynn Hamzah said...

dah lama x bawa anak gi tengok movie...susah sket sebab ada anak yg kecil lagi...hihihi...

Nafira usof said...

hehehehe.. pandai papa Asya curik amik pic mama Asya yang badmood.. kekekeke..

Sedapnye sotong celop tepung tu~
untungnye duk terengganu.. senang nak dapatkan celop tepung yg fresh. sedap!!

LydSunshine said...

kaki wayang gak si manis asya ni ye. tengok poster movie tu mcm tak menarik sgt. sbb kelam pastu macma mesin-mesin skit.

Sotong celup tepung tu paling terliur skali saya tgk.

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

akak nak komen apa tadi terus lupa gara2 tengok sotong celup tepung... huhuhu

AnneRaini said...

taktahupon ada citer ni..hahaha..

sotong celup tepung tempting sgt...

Mummydearie said...

Sup tulang dengan sotong goreng tepung tu lebih menarik perhatian daripada review cerita Boxtrolls ni :)

Hai, entah bilalah akak nak bawa anak-anak pergi tengok wayang. Citarasa suami isteri berbeza, so samada anak-anak ikut Daddy menonton wayang atau Mommy. Duh!

babYpose said...

bestnya santai tengok watang, aunty tak dan nak tengok lagi ;)

Rosmiza Ali said...

Aduhh, tak buat lagi review cerita ni.. Huhu.. As Above So Below hari tu pun tak tereview.. Gugugu.. Memang klau tak siap mood ke laut kan Lya.. Nasib Fain sukarela menyumbang gambor.. Klu x, boring la entri kali ni x bergambor.. Hehe..
Rosmiza Ali Official Blog™

ros_reeza said...

nak sikit sotong celup tepung. hikhik.
sesekali tengok wayang dengan family memang best!

Zuraida Rahim said...

Tak pernah bawak anak-anak tengok wayang. Husband x berminat.. huhuhu

mamaarifakeem said...

Bestnya.... lama sgt rasa tak tengok wayang... enjoynya asya!

Chekgu Azrine said...

Rajin g tgok wayang ek..akk setahun skli pun pyh..huhu..hubs akk xgemo plak..kesian kt ank2 la

aTieYusof Family said...

Wah... seronok nya tgk wayang.. ada gak member2 opis dok cerita ttg movie ni..tapi tak tgk lagilah... huhu..
sedap2 makanan tu liya.. lapar... :)

AMIIZAA said...

hehehhehe lya tetap cantik tak yah sorokk muka :)

Umi Nazrah said...

uiks kenapa masam tu
kan dah hepi jalan2 cari makan tu ^_^

Diana Rashid said...

ehem...entah2 mama nye merajuk kot..ekekekek

Tihara said...

macam menarik kan filem ni
dah lama akak tak layan wayang ni :)

Lily@MamaZaraZareef said...

siannya mama asya..dlm tak sihat gigih temnkan asya tgk wayang ye..nwaay, sedapnye tgk foods tuh..sotong celup tepung panas2..sedapnyaaaaa..^_^

Lily@MamaZaraZareef said...

siannya mama asya..dlm tak sihat gigih temnkan asya tgk wayang ye..nwaay, sedapnye tgk foods tuh..sotong celup tepung panas2..sedapnyaaaaa..^_^

Lily@MamaZaraZareef said...

siannya mama asya..dlm tak sihat gigih temnkan asya tgk wayang ye..nwaay, sedapnye tgk foods tuh..sotong celup tepung panas2..sedapnyaaaaa..^_^

Syima ~Mama Kyra~ said...

x pnh bwk kyra tgk cite ni..sure kyra boring sb kyra suka yg ala princess and romantika..hehe

Aisy Nasiha said...

Mudah ya tempah tiket online je..

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

hari tu pon Aqil n Daddy dia tengok wayang..Mommy tak boleh ikut sebab Ninja tu hodoh sangat rupanya..hehee..Mesti Asya happy kan dapat tengok wayang..sambil makan pop corn..hhihi..Ala Mama..takpelah..gamabr tu mesti cute sebab candid kan..hehee

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

macam besar je sotong tu...huishh..sedappp