Wednesday, September 24, 2014

Walimatul Urus + Pantai Telok Lipat + Romantika Home Decor


Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Aktiviti seterusnya pada hari Khamis, 18.09.2014 ialah menuju ke Dungun. Kalo ikutkan ini bukan termasuk dalam plan cuti. Kalo ikut asal just nak bawak asya layan cerita Planes kat panggung. Kebetulan MIL ajak ke Dungun wedding sepupu, so proceed je. Lagi pon majlis kahwinkan, mestilah kena hadir sama meraikannya.

Belanja pic Fasya pagi tu.
 Sebelum bersiap ke Dungun.

Heading to Dungun

Sebelum tu singgah breakfast dulu.
Asya just pekena ayam goreng. Serius sedap. Lebih sedap dari KFC.
Yang bawah tu saya punya.. Mat Saleh katakan.. hehe
Saya breakfast kat salah kafe yang baru dibuka di Kemaman ni.
Antara kafe yang tercanggih kot kat sini.
Nanti la saya citer.. kena test dulu makanan lain kat sini

Alhamdulillah..
Selamat pengantin baru buat Mira & Safwan

Macam biasa.. kalo ada guest book mesti si fasya ni sibuk nak menulis.
Pelamin pengantin yang serba ringkas

Tumpang posing atas pelamin.
Eyhh.. eyhhh.. baru perasan..
pic dengan pengantin tak ambik langsung

Dalam pukul 3.00pm gitu bertolak ke Pantai Telok Lipat.
Kat situ senang ada surau & toilet. Mandikan asya skali.
Lepas tu terus cari gerai di sepanjang jalan kat pantai tu.
Pekena cendol pulut + aneka celop tepung.

Ikan celop tepung panas-panas..
Memang sedap!

my happy family..
Lepas dah siap makan, terus bertolak balik.

Dalam perjalanan balik, singgah kat Romantika Home Deko kat Paka.
Memang besar giler tempat ni. Gudang 2 tingkat.
Mak aihhhh.. meroyan tengok! Harga pon semua mampu milik.
Aihhh..  sabar. Tunggu rumah nak siap, kita datang borong.
Insyallah, kalo ada rezeki lebih.

Fain dah berkenan dengan rak ni
Insyallah, ada rezeki nanti nak datang beli.
Letak kat 'Laundry Room"

Fasya geram tengok bekas letak kek ni

Haa.. kat sini keras kejung dah badan dia.
Adalah yang dia nak tu.

Pendek kata Romantica Home Decor semuanya cantik-cantik sangat.
Perhiasa berkonsepkan "English Style" .
Banyak jugak yang saya berkenan.
Tapi itulah, kena tunggu rumah siap, baru membeli.

Malam tu kat rumah, dinner untuk Fasya.
Burger cincang, sosej & kentang.
Disediakan oleh Chef Papa.

Esok harinya, 19.09.2014...
Mama nak lawan jugak..
 goreng daging burger & deko-deko sikit.

Lepas mandi pagi..
Sedia untuk breakfast dari Chef Mama ;-)

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

41 comments:

Asha Lya said...

Msti byk brg comel32 kat situ kan memg tertarik

Asha Lya said...

Msti byk brg comel32 kat situ kan memg tertarik

Kakzakie said...

Masuk kedai home decor siapa pun akan lupa masa berjalan Lya. Rambang mata kan..

suhailah hamid said...

bestkan cuci mata di Romantika, mcm2 ada.

Mrs Velentine said...

wah bertuah asya dapat mama n abah mcm lya n fain..hihi...tp kan.suka gaya fain n asya kat pic tue serupa jer

Chekgu Azrine said...

bestnya aktiviti2 liya ngan asya..tak borink je akk tgk..terisi jek..hehehe

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Lyaaaaa... akak kalu masuk Romantika rasa macam tak nak balik, hahahaha

idzwa kamaruddin said...

Seronok nyer :)

mama ila said...

wahhh..cam best jer Romantika Home Deco tu...ila pun suka tgk barang ala2 English Style cenggitu..ruginye jauh sangat ler pulok nk gi Paka...hehehehe..kalau gi sana..wajib singgah..hehehe

lieyalatif said...

menten lagi pokok kelapa atas kepala asya baru bangun tdo ekeekekekek....

amboi lya, tu pasal slim..bekpes western2 tak mkn nasi lemak heheheehehe..sesekali kan layan bekpes western sedap gak....

masuk umah baru nanti excited laa mendeco lya...buat english style lawooo tu...mcm lieya lebih suke modern style...

adarnadzmie said...

Asya berangan nak jd panten ke...kiki..pelamin simple tapi cantik...

byk brg comel kt kedai romakntika tu...

mama ka0ri said...

rasanya ada member pernah citer la pasal kedai deko2 umah tu..memang best ek tempat dia..hihi..

salwana nordin @ che'wa said...

aloooooooooo comeinya deco2 makanan utk fasya ye :)

wahhhhhh mmg kalo masuk rumah baru, deco2 mmg best kan :)

Tihara said...

bestnya gudang deco2 tu
teringin nak gi

sedapnya cendo pulut :)

AMIIZAA said...

alalalal comelnya asya:)

Kopiolimauice said...

pic last tu comel...msti rambang mata klu masuk kedai deco2 ni semua nya cantik2 kan..

amirah said...

romantika memng best...harga pun okey2 aje...

comeynya breakfast asya tu..huhu

Myra Jay said...

Bestnye masuk Romantika.. sure rambang mata..

Fasya beruntung mama n papa rajin masak deko2 :)

Khai♥Rin : anies said...

mn gambar pengantinnya? ;-) comel je asya buat mcm tu...

Sura Mohd said...

kalau pegi Romantika..memang semua berkenan..
seronok Asya makan ..siap deco2 lagi..:)

Adlin Mohamad said...

cantik brg2 kat situ kaler putih ..

Tina Othman said...

Adeh sedapnya celup tepung, aritu g KT tak dan nak carik

Lynn Hamzah said...

senang jer dinner utk asya...budak budak memang suka menu macam tu kan...

Kesuma Angsana said...

Salam Singgah jgk bila ada kelapangan sikit hari ni & tq terus menyokong KA yer. mkn comel lah yr daughter ni !

eynda said...

Bestnya makan ikan celup tepung kat pantai.... fasya dgn Hannah boleh geng la... Hannah suka makan pizza...nuggets...fries... :-)

Nafira usof said...

Lya.. Romantika Paka tuh adalah tempat feberet mak Zura tau.. kalo ke sana ade saja bende yang dia berkenan dan beli. kalo ruang tamu umah zura penuh dengan hiasan deko english.. kebanyakkan memang beli kat romantika tuh lah.. hehehe

adarnadzmie said...

lya...tepung kek tepung ajaib bole je order dr akak...:)

AnneRaini said...

seronok shopping tmpt besar mcm tu..sypun suka gak tgk brg hiasan umah..cuma umah je xde lg..hehehe

aTieYusof Family said...

Mesti best singgah di Romantica Home Decor tu Liya.. mau rambang mata dibuatnya...hihi
goreng daging burger & deko-deko tu pun nampak sodap.. si kecik tu mesti suka..:)

el said...

amboiii berlawan2 mama ngan papa kat dapur..untung asya hehehe

sukalah pic asya no. 4 tu sweet sgt senyuman dia

Diana Rashid said...

Mama nya pun tak nak kalah .daging burger nye siap berambut lagi..ehehhe

Syima ~Mama Kyra~ said...

Wah sonok cuti pjg..dah siap survey home deco ye..sure x sabar nk msk umah baru kan!!! :)

Aisy Nasiha said...

Hihu. Mahal tu gambar pertama tu.. Fasya badmood masa baru bangun tdo ya..
Fasya untung betul ni. Chef mama dan chef papa masak sedap2 untuk dia..
ala tengok sini teringin nak pergi jenguk romantika juga. Tak ingat dah bila pernah pergi tempat ni. Lawa2 kan perhiasan rumah kat sana. Eh, tetiba lak nak menghias rumah. Hihi.. bukan pa, tengok dua Ahmad ni makin pandai main, takla rosak barang lagi sekarangm kalau ada hiasan rumah mesti tak mudah rosak rasanyam

Cho Zila said...

yang daging burgertu memang best.. janji anak happykan..
muka asya comelje r walaupun belum bersiap.. dah bersiap amek ko cantik banyak dah kalah mak datin...
oo sweetjer pelamin tukan.. suka akakni ha..

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Seronoknya dapat pergi wedding n jalan-jalan sekali..pakej gitu..hihihi..Jalan-jalan sambil menikmati makanan..nampak pon semua sedap!

Rosmiza Ali said...

Sedapnya ikang celup tepung.. Kalau balik ganu mmg cari celup2 tepun ni dulu gane2 pom.. Kat tempat lain tak semanis seafood fresh dari ganu.. Huhu..
Rosmiza Ali Official Blog™

Mummydearie said...

Berebut-rebut mama dan papa nak jadi chef untuk serve Asya ya. Untung badan ada chef kiri kanan. Apa yang banyak sangat kepingin nak di beli tu, Lya? Cuba cerita sikit...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sy pn suke kedai yg bnyk barang2 cantik utk deco2 ni

ida =) said...

Home decor mmg byk brg menarik. Tapi... Saya kurang kreatif. X reti nk gayakan dirumah

nik ros said...

excited nak deco2 rumah yea.nik sejak pindah rumah ni tak sempat pun nak deco lagi. tgh kumpul duit dulu baru buat apa yg patut.

Fifi Nadhrah said...

klu bab deco ni.. boleh habis duit..