Friday, October 17, 2014

Anabelle : Before The Conjuring

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Last weekend bawa fasya tengok cerita Annabelle.
 Sebenarnya dia yang sangat teringin nak tengok cerita ni. Kuat semangat jugak fasya ni.
Sebenarnya masa usia fasya sekitar 2-4tahun, dia sangat addict dengan anak patung Annabelle ni. Tiap-tiap hari duk sebut "baby annabelleeee". Tapi annabelle tu cute, tak seram macam annabelle ni.

10.10.2014
Mesti la snap dekat poster Annabelle

Fasya tiru muka Annabelle

Gabungan hp mama+papa

Coming soon ade cerita Peguins. Awal-awal fasya dah booking nak tengok cerita ni. Selain tu, next year ada cerita Cinderella, Tinker Bell , Spongebob... Confirm next year fasya addict tinker bell & cinderella plok.

Fasya & Papa..
Dengan mama tak de pom ;-(

My happy family.
Sebelum waktu tayangan..
Melepakss dulu.

Best ke cerita Annabelle ni ??
Bolehhhh laaaa... Permulaan agak slow. Cerita pon cam tak konsisten. Bagi saya cerit ni tak delah takut sangat.. cuma ter------kejutttttt . Baru je nak feeling ala-ala seram.. tiba-tiba ntah apa-apa.. Macamana ye nak kata. Tapi dia punya terkejut tu memang menjadilah, sampai tercampak pop corn. Asya lak, ternganga mulut . Bagi kanak-kanak takut la kottt. Sampai ada budak nangis ajak balik. Ha ha ha. Asya pom, lepas tengok cerita ni mulalah mandi nak berteman. Aduyaiiiiii. Kecewa sikit dengan ending... tetiba je jiran dia lak yang sanggu bekorban nyawa untuk family Mia & Leah. Eyhhhhh??? Tapi baby Leah memang tiutttt la.. THE CONJURING bestt oooo.. Tu serammm sejuk tengok. Tengok Online je pom.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

30 comments:

Falsya said...

Fasya strong..fasya dh tgk aunty falsya pun nak tgk jugak la..tp baby mek xsihat..hehe..

Allene said...

haah lya lin pun dah tgk citer anabel ni. tak seram mana pun. cuma terkejut. ada gak la lin terjerit... huhuh
conjuring mmg horror la..

salwana nordin @ che'wa said...

seram eh?

anak3 akak ni penakut sikit..nk layan citer camni akak suka tp tu la takde kaki..

asben pun takmo hhhiii..

akak kalo tgk citer horor suka berteman, kalo sorang2 mau tgk celah2 jari..dah kenapa kan???

Adlin Mohamad said...

beraninya dia tgk citer antuuuu
tgk poster pun rasa seram dah

suhailah hamid said...

X tgk lg crita ni..tp ramai kata x best..

SalbiahM said...

ramai orang kata conjuring ni spoil sebab ending dia..huhu

blognisalpunya.blogspot.com

mama ka0ri said...

Kat umah ke...pawagam ke...sy mmg tolak awal2 cite seram...masing2 penakut..abah diaorg jer yg berani...haahahaa..

Kakzakie said...

Bila dah takut biasalah nak mandi sendiri pun takut. Terbayang apa yg ditonton...

aTieYusof Family said...

Salam Jumaat Lya..
dengar adik cerita, dia kata tak berapa nak seram gak cerita ni..hehe..
atie tak tgk lagi..belum berkesempatan..:)

Qaseh Vee said...

dah tgk . mesti best kan . citer thriller n hantu ni klu tgk kat panggung mmg awesome ...

el said...

berani nau asya tgk cite2 seram ni eh...tabik spring :)

Mummydearie said...

Akak baru je tengok The Conjuring. Okey, still boleh buka mata tanpa tutup bantal sampai habis. Nasib baik tak tertidur. Tapi Anabelle ni tak berapa menyeramkan ke? Hmmm, malas pulak nak tengok!

Lya, akak ni dah lama tak bawa anak pergi tengok wayang. Nak tanya sikit, budak-budak bawah umur cam Asya ni boleh je tengok cerita seram kat panggung ya? Cerita ada rate seram tu semua, masih boleh bawa budak-budak ke? Akak ni curious nak tahu sebab Abang selalu je tak dapat tengok wayang sebab rate filem tertentu tu. So akak tak bagi HD bawa Abang gi tengok movie.

Tihara said...

patung ni macam menyeramkan juga muka dia kan.
pernah tengok tak versi farahdiable buat dubbing cerita ni...hampeh betul,rosak elemen seram tu..

amirah said...

beraninya nak tgkkk...hihi..tgk preview pun dah takottt...

AnneRaini said...

berani asya tgk citer seram...auntie sendiri takut nak tgk..haha

Nafira usof said...

Asya.. untie x suka lah masuk panggung. untie kagum dengan Asya sebab selalu pergi panggung..:)

Amanda Suria said...

Dania sibuk ajak pi tgok tp akak malas kalau bab citer2 hantu ni..

AMIIZAA said...

cutelah asya boleh terlopong...kira berani tu.....(jiwa kanak2)....

eima said...

salahs atu sbb tak nak bg anak tgk cite hantu tu ... jd penakut ... semua nk bertaman pastu kan .... harap tak lama la takut asya tu hihih

norhidana miswan said...

tgk poster pun dh seram nk tdk kt wayang,.... mmg idak le, akak sanggup tolak kalu di tawarkan 1k pun hahahha...

Diana Rashid said...

conjuring dah tengok..yang ni belum sempat tengok lagi..

Melastik Bintang said...

seriusly nyesal pg tengok hari tu.. cerita pasal demon rupanya.. bukan patung tu..haha

Kopiolimauice said...

uittt tak beraniii la nk tgok citer hantu T_T tatutttt.... kt astro skrg tgk tayang ana bella kan tak tgok pon...

Etuza Etuza said...

best kan sama2 menonton wayang..seram ke cerita ni ..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Btl tue.. citer nie mmg tah apa2.. tak best langsung..The Conjuring lagi berganda2 best..hehehe

εïзmummyHazaεïз said...

Belom tengok lagi huwaaaaa

❤Kamsiah❤ said...

Chucky lebih seram,kan..

Khai♥Rin : anies said...

Maknanya, bkn sy sorg je ckp cite ni kurengggg ;)

Naemah Umi said...

ari tu papa ada bw nawfal dgn mirul nk tgk wayang...sekali dok usha2 kat pawagam tu nawfal terjerit sbb terkejut tgk ada 'hantu' kat sebelah dia...uwaaaa...

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

memang the conjuring Best gileee..menakutkan n real!hihihi..Tapi Annabelle ni aida tak tengok lagi sebab tak boleh tengok kan..tula ramai orang cakapp tak best n tak seram langsung!huhuh