Monday, October 13, 2014

Diari Oktober - #1

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Malas dah nak kumpul sebulan baru random kan. Better per-week . Kebanyakan pic-pic yang di snap ni untuk koleksi peribadi. Selagi ada kenangan tercipta, selagi itu blog ini akan terus hidup. Ntah sampai bila.... Secoret kenangan sepanjang 1.10.2014 - 12.10.2014

01.10.2014
 Walaupon saya cukup malu nak upload pic sendiri.
Lagi-lagi pic selfie. Tapi ter-upload jugak..
3 versi. Yang pastinya yang ori mestilah yang paling kiri.
Biasakk la.. kalo sampai pagi-pagi kat ofis, xde kerja nak buat.
Pandang kiri kanan.. eyhhh.. jom selfie dulu.
Kebiasaannya selfie untuk simpanan sendiri je.. atau untuk send pada papa asya.
02.10.2014
Haippppp...
bertuah sungguh anak mama ni.
 Kemain mama sengeh dia wak muka gittu.
Time ni ambik mama balik kerja

 Sampai kat rumah.. dia marah mama masuk dalam bilik.
Katanya ada special untuk mama.
Tup.. tup dia keluar dalam keadaan camni..
Olorrrr...
so sweet anak mama.. Walaupon beday mama tahun depan..
Beday papa betul la bulan ni. Huhu

Malam tu.. mama dating berdua dengan papa.
Masa ni asya pergi kelas tuisyen.
Huhu.. sangat janggal tanpa asya. Biasanya papa sanggup tunggu sampai '
asya habis kelas baru pergi makan sama-sama.
Tapi time ni, papa lapar sangat..
Dari t/hari tak makan.. sampai terketar.

04.10.2014
My happy family

Dah lupa nak kemana time ni..
Mybe breakfast kot...

09.10.2014
 External Audit ISO
Fuhhhh... sempat lagik kan...?
Balik tu dapat note ni dari Fasya
So sweet anok mama ni !
Mestilah mamapapa sayang banyakkkk kat adik !
Muahh ciked!

11.10.2014
Masa papa ambik mama kerja kat ofis, tengok dia tidur camni.

Balik kerja singgah makan otak-otak , ikan celup tepung &
sotong celop tepung kat warung aziz satar, Kuala Kemaman

Fasya & mama+papa 

 12.10.2014
 Kiri: Tanpa edit.. tapi nampak glowing sebab effect foundation & cahaya semata-mata
Kanan : Fuhhh.. glowing giler..edit punya pasal. Syoknyer kalo dapat kulit licin & gebuss macam ni.

Ayuh asya.. ayuh menimba ilmu..
Dan mama.. harus kerja kuat !

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


27 comments:

Asha Lya said...

Happy family seronoknya

εïзmummyHazaεïз said...

Walaupon gambo kabor sket paling bawah tu.. Comel la asya pakai tudung awning tengkat2, acik haza suke.. Comel!

mysha said...

Asya frozen ek!! ;)

Sweetkan bila anak2 buat suprised gitu.. sejuk perot rasa hehehee

Sha klo tangkap gambo pakai 360 mmgla glowing2.. tp klo realiti berlubang2 muka macam kawah hehehe

KhaiZa said...

erm... menarik pic2 dalam ni.. and asya is so cute..

AMIIZAA said...

lya comel macam anak dara tau...

Chekgu Azrine said...

betulla lya..selagi ada gambarkan..selagi tu nak tepek je dalam blog..macam ahkak pun segan sangat nak tempek gambar selfie masuk dalam blog selalu2..sekali2 takpela kan...hehehehe

Sura Mohd said...

gelak tengok aksi Asya tu...haha..:)

suhailah hamid said...

Fasya punya tulisan cantik la. Brp umur fasya ye?

Tina Othman said...

Haritu lalu kemaman tak jumpa pun warung aziz satar tu

Cepatnya asya g tuition kecik lg tu

Mek Rose said...

waa tu semua asya yg lukih ke?
rafiq tak reti nk lukih2...tp conteng2 dinding bui ke dia la..hehe

lama tak mai sini sbb sy dah lama tak update blog..biasa tgk asha kat FB je..
:-)

LydSunshine said...

betul lya, kalo dah biasa bertiga, kalo tetibe berdua je dgn suami, rasa janggal. Oloh, gmbr tak edit pun glowing dan nampak cantik jugak. Takde le beza mana.

mummY daniSha said...

hehhehee...sy suke tepek kat ig hhehehe

Masya said...

rajin betul lya edit² gambar ... kosanya nak edit hahahaha ...

Etuza Etuza said...

asalam..banyak gambar keluarga yg menarik ..anak semakin besar ...tak lagi ke datang di blog Etuza..

Coretanhatiibu.com said...

salam..
anie masih malu nak ambil salfie kat kedai makan,, tapi mahu semahu mahunya hihihi,,,,sampai sekarang tak pernah wat lagi,, insha allah suatu hari nanti pasti ada kekuatan untuk salfie tengah makan,, hihihi teruja tengok org lain selfie tgh makan,,

mamabeauty said...

everyday is new day and new picture.. amik gambar selagi boleh

::EIDA:: said...

kekkeke ~ betuah punya anak kan.. mama iye kemain sopan je senyum, hok die main hidung! hehehhehe

Diana Rashid said...

Tulisan Asya cantik la..

Kopiolimauice said...

pekena camera 360 cerah secerah2 nya ye ;) moga2 kenangan ni akn bawa kenangan yg manis satu hri nanti

Syima ~Mama Kyra~ said...

pandai asya lukis ye..so sweett...rajin berselfie..kita dah malas..sjk2 naik umur sethn by sethn..HEHEHE

amirah said...

asya dah pandai mnulis..bagusnyaaa

salwana nordin @ che'wa said...

kreatif jugak asya ni ye :)

rajin dia melukis, mewarna, membaca

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
eheh..tgk kiri kana tak de org, selfie!
ooo..itu kejenye pepagi yer.. hihihi.. :p
cma kalo guna camera 360 edit gambar mmg ketawa sendiri ..terlebih cantik..ekeke.. :p

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Alolo..sweetnye note dari Asya tu...cantik tulisan & lukisan dia...

dakcik said...

Eh same la..sampai opis mesti nak selfie dlu..bukan utk sape2 pun kdg tu..utk simpana sendiri je..konsep ain dlm sehari mesti ada pic kena amik..kenangan tu..kot2 la esok lusa dah xde..so kenangan tu ada,latest pic..huhu

Tu pendapat ain..;)

Mummydearie said...

Lupa pulak Lya, akak dah komen ke belum kat entri ni. Rasa macam dah baca ...

Seronok tengok gelagat anak,kan. Ada-ada sahaja surprise nak bagi kat kita.

Khai♥Rin : anies said...

Sweet nyer asya......