Tuesday, October 21, 2014

Diari Oktober - #2

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Tak ada idea nak tulis intro. Just mengharapkan semuanya berada didalam keadaan yang baik & sihat. Selamat bekerja & semoga rezeki yang diperolehi diberkati. Jaga-jaga.. jangan gunakan waktu kerja anda untuk berblog. Pastikan settlekan kerja dulu, sebab tu punca rezeki kita.

Let's picture talk !

12.10.14
Pengaruh filem "The Boxtrolls"

13.10.14
Balik school, makan roti febret dia

Petang tu ambik mama kerja,
sekali dia selongkar habis beg mekap mama. 

14.10.14
Lepas mandi petang. Bagi pose sekeping dua buat mama.
Ajak asya main basikal kat luar, lepas tu lepaking kat luar sambil buat homework.

Malam tu, senyap-senyap dia lukis pic sticker kucing ni.
Cuba sketch kan semula.
Boleh la sayang.. ada jugak nampak rupa tu.

15.10.14
Balik kerja, nampak si "nomel" ni tido dalam gaya yang cukup kiuttt
Kucing paling bongsu kat rumah.
Pon kucing terbuang.

Selepas maghrib prepare bekal untuk fasya ke tuisyen
Semestinya roti febret dia.. Cuma bagi bertambah menarik dengan tema
"twinkle twinkle little star" dengan alat bantuan "Pop Chef"

Bersedia untuk menuntut ilmu.
Sebab baju tidur ni x berlengan , so pakaikan sweater.
17.10.14
Wefie dua beranak di pagi Jumaat

Breakfast saya, nasi minyak &
 asya telur masak separuh a.k.a telor arongg

18.10.14

Report dari papa asya.
G00d je duk dengan papa dia...
Kalo dengan mama... puas suruh,
nak main-main dulu baru nak siapkan latihtubi.

Bekerja pada hari sabtu.. sangat tak best!
Pakai baju uniform je, malas nak pakai cun-cun. Haha
Balik kerja, tengok si "shadow" menyorok.
Cepat-cepat tangkap & pic ni asya yang snapkan.
Shadow sangat penakut & tak pernah bunyi suara
Dari kecik ke besar.. Bisukah???

Malam tu.. sibuk nak kapur kasut.
Next year, leh la belajar iron baju lak..
Besar dah anak mama..
 dah banyak perkara dia pandai buat sendiri.
Sekian sedikit coretan di sepanjang minggu lalu. Tq papa sebab selalu snap pic fasya waktu mama kerja & selalu hantar pic aktiviti asya kat rumah. Sama gak saya, time asya bersama saya petang tu.. saya akan snap setiap xtvt fasya untuk dilaporkan pada papanya. Jadi, bukanlah snap semata-mata untuk blog atau ig. Cuma secara tak langsung, pic-pic tu ada yang saya upload di ig & diblog.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

31 comments:

mamaarifakeem said...

Pandainya asya melukis, cantik....
Selamat bercuti esok...

mamaarifakeem said...

Pandainya asya melukis, cantik....
Selamat bercuti esok...

suhailah hamid said...

Bagus mamaAsya. Bila ank esok dah besar boleh tgk balik blog masa ank kecik kan...pasti terasa kejapnye ank dah besar kan.^^

Kakzakie said...

Bulan demi bulan pergerakan masa terlalu pantas. Sedar tak sedar Asya semakin pandai berdikari..

mama ka0ri said...

Pandai dah asya kapur kasut..good gurl!

idzwa kamaruddin said...

makin besar makin cantik dia :)

εïзmummyHazaεïз said...

Best... Haza xbanyak pic nak snap. Maleh sebenonye. Pandai aisya melukis ye.. Lya banyak kucing yek. Geram tgk shadow

lia said...

he3 comey nyer Asya dgn kotak tu...

Fazleyatul Aini said...

amboi asha merah nya bibirrr hihi

mysha said...

Eh cantek ek roti tu lepas di pop chef kan..

Kreatif2 mama asya nih hehehehe

Suriana abdul kadir said...

budak-budak cepattt belaja... jemput join segmen ni http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/10/9-awesome-blogs-of-month.html

LydSunshine said...

boleh pulak dia main kotak mcm boxtroll tu ye. kretif.

nasi minyak sebagai srapan tu, kat kl ni mmg tak jupe la. kalo dok kuantan dan pantai timur, seronok je, boleh bf dgn nasi minyak. sedapnya....

roti bentuk bintang tu comel sgt. tak sabar nak buat bekal utk luth, tapi dlm masa yg sama dah rindu dia yg baby dulu.

el said...

pic duk ngan papa tu..itu bilik asya ke..bestlah bilik dia mcm2 ada..mcm satu impact nk bg asya semangat nak belajar..gud2

suka gambar yg 1st tu
n lukisan kucing tu comel lah

amirah said...

sweet aje asya ni...dah pandai dah buat macam2..maklumla dah nak jadi anak dara dah...

Falsya said...

kreatif fasya wat kotak gitu..comel sgttt dua beranak nie tau..;)

Lynn Hamzah said...

bagus la korang laki bini...untung asya dapat mama dan papa yang penyayang...

Asha Lya said...

Crita utk seminggu ya..byknya aktiviti asha

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Alahaii..dah besar dah Asya..sekejap je kn masa berlalu..mesti best fren mama ni..semua dia nak buat sendiri nampaknya..Bijak..

Diana Rashid said...

pandai mekap dah..habis la mekap mama lepas nih..ehhehe

Nafira usof said...

Seronok tengok keletah Asya.. semuanye mama dia snap utk jadikan kenangan.hehehe.

Aksi kucing tido mmg kiut kan!!!

Kopiolimauice said...

sonok tgokkk aksi2 asya...bb ajaib yg dah besar ;)

AMIIZAA said...

Salams lya, menten comei
Anak Dara sorang nie@asya:) meow tu pon cute:)

Tihara said...

Asya ni ada bakat melukis kan Lya :)

Qaseh Vee said...

sempet pekena lipstik tu ... semoga membesar menjadi anak kebanggaan mama ...

Aisy Nasiha said...

Seronok tgk semua gambar ni. Ada mama dan papa yang saling suka mengambil gambar Fasya bagusla. Banyak la memori dapat disimpan dn mengeratkan hubungan secara tak langsung..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

bahusnya asya..macam2 dh pndai ye..pndai mekap, pndai melukis, pndai kapur kasut sekolah..gud gurl sgt...^_^..btw, petang asya biasa sapa jaga klu mama papa kerja..did dok umh ke dok transit eh

AnneRaini said...

roti tu nmpk sedap..mesti takde jual kat sini kan.

Khai♥Rin : anies said...

kreatif asya ni...bakat boleh diasah lg tu

Mummydearie said...

Asya ni bukan saja pandai posing, dah pandai berdikari juga. Bagus, bagus Asya. Anak akak dah 8 tahun pun belum kapur kasut sendiri apatah lagi nak membasuhnya. Tahu masukkan dalam baldi je.

Rajin Lya snap photo dan buat report suami isteri. Akak tak terkejar bab-bab ambil foto ni. Kadang tu rasa ralat juga takda memori.

lily osman said...

Amboi..dah pandai mekap tu..hehe..Sama Qis ni suka selongkar beg mekap.. ☺..

Rosmiza Ali said...

Besar dah asya.. dah pandai berdikari.. ^__^
Rosmiza Ali Official Blog™