Thursday, October 30, 2014

Diari Oktober : #3

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Yeayyyy !!! Finally boleh update blog. Dah boleh on PC. Mujur tak sempat hantar format lagi PC ni. Kalo tak melayang la duit. Hampir menyerah kalah jugak asalnya. Dah la ilmu hal-hal maintanance komputer ni zero. Mujur la ada bantuan google & cuba buat bijak. Ha ha. Lega! Sori ye, sebab masalah PC ni tu tak sempat BW lagi. Gara-gara Karspersky la ni. Terus uninstall. Huhu. Melayang duit sebab beli antivirus tu.

16.10.2014
Eksited nak siapkan goodies untuk classmate dia.
Insyallah, jika dipermudahkan sambutan birthday
 dengan kawan-kawan kat school pada 3.11.2014 ni

18.10.2014
Whatsapp dari papa asya.
Tekun menulis

19.10.2014
Do it yourself
Snap-edit-print
Semangat nak sambung semula lesen setelah 2tahun++ mati.
Dah selamat pon renew lesen pada keesokan harinya.
Kena yakinkan diri untuk drive semula selepas hampir 8 tahun.

 Sebelah malam.. bersiap sebelum shopping barang dapur
Dia moody sikit time ni

21.10.2014
Aktiviti petang bersama mama.
Colouring

 Malamnya.. membaca buka kisah kejadian rama-rama
Buku ni beli dah lama, masa dia belum pandai membaca dulu.
Sebelum ni mamapapa la duk bacakan untuk dia.

22.10.2014
Pakai baju ikut tema DEEPAVALI
Iols keje pada deepavali day.
Company tak ambik deepavali

So, tinggal la papa & asya kat rumah.
Sebab dia orang cuti. Hua.. hua..
Pic ni papa whatsapp..
tunjuk gitar tegar yang berjaya disambar kat kedai RM2.

23.11.2014
Bila dia rasa nak bergambar.
Haha.

Pic ni papa asya whatsapp jugak
Balik school.. mandi-mandi.. makan roti febret.
Dia memang jarang makan nasi.
Lagi suka makanan cam roti, biskut, kek, koko krunch...

 Petang.. ni turn dengan mama lak..
Snap untuk whatsapp kat papa.
Report .... anak daranya dah mandi petang

24.10.2014
Serupa macam mama..
Suka makans sekut cap ping pong cicoh air tea.
Masa ni Fasya demam. Bukan Fasya je, mama pon sama demam.

Petang baru keluar. Just ke rumah nekma.
Siap bawak air cap badak tu.

 Muka Fasya nampak monyok.
Tapi masa ni still aktif . Syok main dengan cousin dia.

26.10.2014
 Fasya ponteng kelas. Sebab demam+batuk teruk.
Papa asya ambik cuti 2 hari jaga dia.
Mama xleh nak cuti, sebab kebetulan ada kerja urgent.

Tapi malam tu, dalam tak sihat tetap
semangat nak tolong siapkan goodies dia.

 27.11.2014
Masih demam.. Ponteng lagi sekolah.
Pic ni papa asya whatsapp

Ni pom papa yang send
Minum susu.. tapi x lap mulut. ha ha

28.10.2014
Pakai halfmoon pemberian Mama Kaori sempena
 join GA Disini Lahirnya Sebuah Cinta yang
 dianjurkan sebelum ni. TQSM dear.
Suka halfmoon ni. Elok terbentuk.

Insyallah... Esok celebrate birthday asya dengan family.
Memang tak jemput sape-sape. Just sambut dengan family-family je.
Untuk happykan Fasya. Doakan segalanya berjalan lancar.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

35 comments:

Asha Lya said...

Full dairy seminggu ni..moga smuanya d rmudahkn ya insyallah

eika_jps said...

kesian asya....moga cepat sembuh ya sayang....asya nie sepesen ngan anak mummy....tak suka makan nasi....klu makan nasi ada ja alas an...tp klu masak mee, bihun, maggi, macaroni seangkatan dengannya confirm berulang-ulang

Lynda Che Lah said...

semoga semuanya lancar Lya..
happy tgk gambar-gambar Lya
semoga dilindungi Allah..

lia said...

kagum sungguh tgk Asya, kemas jer meja & alatan lukisan nyer... kat umah akak, hazab bersebah ha3

anajingga said...

singgah pagi, seronoknya melayan kerenah anak2 kecil kan..semoga sukses dalam semua urusan,salam ukhwah :)

eima said...

dah sihat ke asya ??
oo asya dah minum guna botol ek ... fahim still aku bg botol sbb nk bg die minum susu ...

mummy_ayu said...

wah..dah mula dah. Ayu pun dah beli barang2..but lum packing2 lagi..weekend kot and finally tema dah diputuskan.. :-)

babYpose said...

ceria ja meja study asya, suka aunty tengok, cantik tema baju tu :)

lovely said...

Happy birthday asya, semoga jd anak ang solehah,berjaya dunia akhirat.Amin..

AnneRaini said...

wah excited nak sambut besday ye..

el said...

asya dah pandai bc eh lya..gudlah
xsabar nak tgk celebration 3/11 tu..n iols admire bilik bc asya tu hehe

Didie Kamila said...

Muka asya mcm mummy die la..

LydSunshine said...

Comel gitar kecik tu. Ukelele gitu.

Asya dan mama dia sama macam acik Lyd jgk, suka makan biskut cap ping pong.

Tihara said...

happy birthday Asya
moga majlisnya nanti berjalan dengan lancar
insha Allah :)

Myra Jay said...

InsyaaAllah Lya boleh kembali drive.. cayok cayok :)

Asya tetap bg pose yg sangat comel...

suhailah hamid said...

Semoga sambutan majlis hari lahir Fasya esok berjalan dengan lancar insyaAllah..

Comel gitar kecik tu ye. Sesuai dengan Fasya yg kecil molek lagi :)

Kesuma Angsana said...

byk2 pic2 dngan cerita yg berbeza, buat kenangan kita kan !

amirah said...

fashionista nya asya ni..cute nya..

AMIIZAA said...

asya dan mama sentiasa manis dan cantik:)

salwana nordin @ che'wa said...

semangat asya nk sambut bday dgn kawan2 ye..semoga dipermudahkn segalanya ye lya :)

εïзmummyHazaεïз said...

Happy bday fasya.. Semoga jadi anak yg solehah ye.. Tetiba auntie haza terminat lak roti warna warni tu. Hari tu warna pink kan

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Dah besar Asya. Lama tak BW blog kawan-kawan. Banyak tertinggal cerita.

Rosmiza Ali said...

Semoga majlis berjalan lancar.. ^__^
Rosmiza Ali Official Blog™

Cik Jue said...

rindu anak dara nie...
nasib baik selalu je jumpa kat fb...
posing tue yg tak tahan...

Chekgu Azrine said...

Muka sis match sgt pkai shawl..

Mummydearie said...

Semoga semuanya berjalan lancar seperti yang dirancangkan. Wah, tak sabar nak tengok gambar majlis esok kat dalam blog. Silalah cepat-cepat update ye, Lya :)

Akak pun suka pakai half moon shawl ni. Senang betul. Kalau yang lain tu sampai terbelit kepala nak membelit tudung!

Nafira usof said...

patutlah meriah dgn gambar Asya jer minggu nih.. dh nak sampai hari lahir dia yer..

Diana Rashid said...

Asya dah pandai pose la..macm model..:)

Diana Rashid said...

Asya dah pandai pose la..macm model..:)

Aisy Nasiha said...

Eh..Fasya sekolah kat mana ni? Esok 3hb pahang cuti kan? Ala, xjadi ke sambutan hari jadi kat sekolah esok ni?

Amanina Mads said...

asya mcm dlu suka posing.. hehe. rajinnya dia

LiLy @ MaMaQiStInA said...

best lya and husband..masing2 rajin amik gambar & wassap antara satu sama lain..samalah kita suka makan biskut tu cicah air teh..sedapkan.. ^^

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
hehe..semangat big gurl ni nk tolong mama dia siapkan goodybag yer.. alhamdulillah..
semoga kesihatan semakin baik ye lya & asya :)

Yana Yani said...

fasya buat saya teringat anak saya afif
berbeza mungkin berlainan jantina
tapi character, similar =)

Ibu Lala said...

Suwit la mama papa asya ni. Suke whatsapp gambar gambar anak. Moga bahagia selamanya ye. Akk pun suka makan sekut cap ping pong tu