Wednesday, October 15, 2014

Mini Zoo Taman Teruntum + Pantai Telok Cempedak

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Kisah last week ke Kuantan sebab nak cari sikit lagi barang untuk birthday asya nanti. Tempat yang ditujui smestinya Mr Diy & Cowboy. Puas hati nak membeli, murah & berbaloi. Disamping tu, happykan asya kat Taman Gelora, Mini Zoo Teruntum & Pantai Telok Cempedak yang menjadi destinasi terakhir. Kalo kat TC tu, wajib singgah sebab situ semua ada.. bilik mandi, tempat solat & kedai makan. Sekali harung.

03.10.2014
Pagi tu.. sebelum bertolak papa servis kereta dulu.
Dapat free ni. Mama tak minat bola jadi tak tahu sangat la..
Sementara kereta siap, pergi breakfast dulu kat kedai berhampiran.

Odwy...

Destinasi pertama ke Kuantan ialh East Cost Mall.
Motip nak gi pasaraya Eon tu. Konon nak claim voucher RM100.
Sekali bila pergi, voucher ni sah kat Eon Jusco je.
Aiyooo.. sini mana ada Jusco. Huhu

Alang sampai ECM ni pusing-pusing dulu. Cari hadiah baju untuk anak saudara Fain sempena birthday yang ke-2 tahun. Selepas tu, saya ajak Fain pekena kek kat Kula Cakes. Memang sedap. Lepas ni la share. Selepas berpoyoshoot & pekena kek kat Kula Cakes tu, singgah kat Taman Gelora. Dah lama Fasya teringin pergi sebab dia tengok pic dia masa kecik-kecik kat Taman Gelora tu. Tapi kesian, tak sempat ke jambatan gantung sebab bunyi guruh di angkasa. Mama takot.. Lokasi seterusnya, papa asya bawa asya ke Mini Zoo Taman Teruntum. Tapi tak pusing tengok animals pon kat dalam tu. Sebab jauh. Memang saya tak larat. Just tengok yang dekat & bagi dia main kat situ.

 Posing kat stage mini Zoo Teruntum

Asya & Nemo

 Sekarang ni kat dalam Mini Zoo Teruntum ni ada menda alah ni. Ape ke nama ntah la.. Kita panggil bola golek-golek sudah. Bagi asya main. Harga ni RM6.00/orang untuk 10minit.

 Dah siap main... pakai kasut .
Lepas tu terus ke Pantai Telok Cempedak.
Nak basuh badan sikit .

Sebelum mandi, sempat lagi main motor ni kat Pantai Telok Cempedak. Yang ni lak RM5.00 untuk 5x pusingan. Tapi rezeki asya, dapat main banyak pusingan gak. Kebetulan xde orang lagi time ni.

w.i.t.h l.o.v.e,
m.a.m.a n.u.r f.a.s.y.a a.f.r.i.n.a
08.10.2014 @ 5.30pm
Mc arini.. demam..
Sekian...
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

40 comments:

Asha Lya said...

Pelik la yg bola golek tu hihi prtama Kali tgk

idzwa kamaruddin said...

saya haritu tak sempat ke teluk cempedak..

Fazleyatul Aini said...

syoknya asya naik motor
ronda2 ehh
jangan rempit tau hihi

suhailah hamid said...

Part asya naik moto tu best..rezeki asya dapat main byk pusingan ye...sue pun teringin nk naik motor mcm tu juga..hehe

syawalsimpsons said...

seronok asya main yg bulat2 tu yee...

Yaya Azura said...

salam
eh ada mini zoo ye? selalu turun kuantan dr kuala trg..xtau pulak ada zoo..lepas ni boleh bawak anak gi zoo :)

Siti Asiah said...

Dah ade kelainan dah zoo teruntum yea Lya...cam best je tgok Asya main...;)

mama ka0ri said...

Tengok gamba asya main keta tu teringat kt ayun main...bwk mcm org dh expert sgt..hahaha..

eima said...

mmg murah la 5 pusing rm5 saje .. menarik nanti klu pi kontan nk isnggah TC la .. lama tak pi tC

amirah said...

byk ativiti kat situ ye...berbaloi la jugak sebab bagi anak seronok buat aktiviti2 tu..

Permatabiru said...

wahh bestnya naik kereta tu..org dewasa boleh naik x?gambar last tu huhuhu

el said...

wahh bestlah kat tempat uols tu ..mcm2 ada..penang ni nama je besar tp tempat2 or mainan macam ni xde huhu

Lynn Hamzah said...

wah...banyak aktiviti asya hari tu...seronok la dia...

Falsya said...

Alahaiiii sonok anak dara dpt gie jenjalan ye..hehe

- said...

tu laa gift voucher tu hanya boleh tebus kat jusco je..huhuhu

aeon big xbleh..huhuhu... xbest...

salwana nordin @ che'wa said...

seronok asya..

mamapapa rajin bawak jln2 ye :)

AnneRaini said...

dah lama tak ke teluk cempedak. tak ingat bila last pergi sana.

Kopiolimauice said...

femes dah kan permainan bola pusing2 tu mcm best je tgok org main...

AMIIZAA said...

comelnya famili bahagia ini:)
auntie mieja teruja tgk asya main motor biru tu...auntie pon tak pernah naik hehehheheheh

eMMe said...

wow best nye Asya mama papa rajin bwk Asya jenjalan.. aunty nk ikot Asya..... heeee~

norhidana miswan said...

selalu lalu je tak penah lg singgah sana, mcmne dpt eon voucher tuh, syg nyer... meh dtg kl jln2 kt jusco... or kt kuantan takde jusco ke?

Chekgu Azrine said...

seronok tengok..
asik berjalan je..sakan tau

Allene said...

hamboi.. macam2 dia explore ye.

Tihara said...

tengok gambar ni teringat kenangan dulu2 masa gi kuantan
lepas pergi taman gelora terus singgah tmana teruntum
tapi masa tu banyak beruk kat situ..
sekarang ada lagi tak ?

juicy X said...

WAHHH TEMPAT NI MEMANG DAH LAMA KE? DULU DUDUK KUANTAN TAK PERASAN PON


BTW SAYA ADA MENJUAL KHAT KUFI, INSHAALLAH DGN HARGA MAMPU MILIK. JEMPUT SINGGAH. - SALAM UKHWAH :)

Nafira usof said...

Apa sahaja kita buat xtvt mesti kena pikir gembirakan hati anak kan.. mak ayah tumpang hepi saja. hehehe.

Rosmiza Ali said...

Byk benda baru kat taman teruntum.. Bertahun doh dok gi.. Siap ada atv utk kanak2 lagi.. Bila dok au nok gi plop.. Huhu..
Rosmiza Ali Official Blog™

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
hihi..gambar asya kat atas moto tu nampak mcm gaya pro je.. :)

aryan azra said...

salam lya..

lama akak tak jenguk sini,lya sihat?
seronoknya jalan2..ada mini zoo ye, best jugak tu dapat tengok haiwan2

aTieYusof Family said...

Salam Lya..
seronok tgk Asya & papa nya posing dalam bola-bola tu.. unik plak benda tu.. main motor pun mesti best..:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye naik bola golek-golek tu... banyak aktiviti Asya. Hati senang bila dpt menggembirakan hati anak...^_^

dakcik said...

Macam best je kan..ain dah lamaaaa betul xdtg sini..even balik ktn sokmo..huhhu

dakcik said...

macam best je kan..ain dah lamaaaa xdtg sini even balik ktn sokmo..huhu

Diana Rashid said...

kat sana tak de jusco ye?/saya baru tahu..kenapa dia bagi voucher tu kalau tak boleh claim kat sana??

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

2 tahun duduk kuantan tapi banyk tempat tak pernah pergi....haha kesian

Fiza Rahman said...

Menariknya tempat nih.

Mummydearie said...

Menarik juga rupanya kat sini. Banyak juga aktiviti yang menghiburkan budak-budak ya. Lya, voucher tu memang kat Aeon Jusco je. Kat Aeonbig tak boleh guna. Part nilah akak paling suka - kumpul rebate voucher.

Khai♥Rin : anies said...

Lamanya x ke teluk cempedak...mesti da byk perubahan...

Naemah Umi said...

enjoy betul asya hari tu...macam2 ada tu haa

Aisy Nasiha said...

Banyak aktiviti menarik di pantai teluk cempedak ni ya. Akak aritu singgah masa nak hujan mmg tak jalan banyakla. Bg naim lepas geram main ait sikit je.m