Monday, October 6, 2014

Minion Birthday Cake

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

~~ENTRI NI DAH DIKARANG PADA NOVEMBER 2013~~

Kekeringan ideal nak update blog...Walaupon hakikatnya ada BANYAK cerita backdated yang belum diabadikan. Memang nak up pasal tu... tapi kemalasan plok...  Asalnyer nak share pasal DIY Goodies time birth asya aritu.. Tapi mOOd tak jalan.. Jadi sesiapa yang cari idea untuk kek anak-anak tersayam, leh la tempah kek tema "Minion" . Kek ni sepenuhmya design saya. Saya just skecth atas kertas & bawak ke kedai kek. Kalo tahun sebelum ni kek PINGU pon sepenuhmya ideal saya. Insyallah, lepas ni saya share ideal Goodies Monion lak . 

3.11.2013 
Sambutan bersama kawan-kawan di Tadika











update 26.09.14
Entri diy goodies theme minion saya dah publish sebelum ni kat sini --> http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2014/01/diy-minion-goodies-birthday.html . Ntah camner n3 leh tercicir. Ni nak clear draft jumpa entri ni. Fuhh.. ada lebih 100 entri di "draft" yang tak terpublish. Mana yang OK akan tetap dipublishkan walaupon bacdated dah..

Kalo tahun ni asya addict dengan Frozen.. Last year dia sangat addict dengan karekter minion ni. Gara-gara tengok wayang citer Dispicable Me 2. Oeh kerana minatnya, blogger mamaleen yang belikan beg sling minion & bear minion untuk asya.

Beg sling minion

Disamping tu, mama aleen turut bagi goodies buat asya.
Juga minion. Sukalah dia..

Happynya dia...semua minion..

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

20 comments:

suhailah hamid said...

besar kek minion ni...puas hati makan..kreatif mama Asya sbb design sendiri kek ni ^^

Etuza Etuza said...

semoga anak comel membesar dengan sihat ya..

εïзmummyHazaεïз said...

Comel kek minion asya..
Gambar mama lya cantik2 belaka ye

Nurul Says said...

ololo skrg gegel bnyk guna theme frozen.. huhu saya yang tak ada anak lelaki ni nengok je lah huhuhu..

dulu birthday daniel pun theme minion hihihi

Ena said...

comei kek asya
hepi besday asya
salam aidil adha

Siti Asiah said...

cantiknye kek Asya tu...;)

el said...

alohhh comey kek
comeyyy asya..
sure asya sgt ronok2 dpt togeder2 celebrate besday dia kan..:)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Happy belated birthday Asya! smg mbesar dgn sihat dan bijak..bertuah Asya dpt mama yg sporting design cake dan goodies :)

Chekgu Azrine said...

Cantiknya kek asya..sure sedap nih..aish suka frozen..

::EIDA:: said...

suke benor die minion ni ehh hehe ~

mama bella said...

happy birthday asya :)

Mummydearie said...

Anak-anak akak pun sama suka kat minion ni. Kejap-kejap keliling rumah dok bi-do, bi-do macam siren ambulans!

Rosmiza Ali said...

Budak2, biasalah.. Mudah addicted ngan citer katun.. Ooops! Kite yg dah tua bangka ni pom kadang2 addicted jugop.. Lalalala~~
Rosmiza Ali Official Blog™

Qaseh Vee said...

budak2 mudah suka dgn watak citer yg mrk lihat ...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cantik kek tu...Tahun lepas fenomena minion..tahun ni plak frozen..

ros_reeza said...

eh eh cantik kek dia.. meriah!

Fifi Nadhrah said...

cantik kek asya.. pandai lya design..

Fifi Nadhrah said...

cantik kek asya.. pandai lya design..

Khai♥Rin : anies said...

thn lps kek minion, tahun ni... mmmm kek frozen? ;-)

Aisy Nasiha said...

Peminat tegar minion nampaknya Fasya ni.. semua barangan dia ada muka minion tu.. lawala kek tu.. mesti budak2 lain pun jeles tu