Wednesday, October 1, 2014

Oh My September

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat tinggal September... Selamat datang Oktober. Cepatnya masa berjalan. Pejam celik.. pejam celik dah nak di penghujung tahun kita. Rasa cepat sangat masa berjalan. Sebab hobi suka snap-snap.. Nak delete sayang, so, simpan kat blog kenangan disepanjang bulan September ini.

01.09.2014
Detim berdua dengan papa.
Time ni tunggu fasyua balik sekolah

Bangun tido.. baca Komik Yayah .
Boleh dia suka baca komik ni

06.09.2014
Dah lupa... masa ni nak kemana ntah.
Haa.. kalo x silap nak ke klinik time ni.

Sebelah malam.. Jumpa kedai kek..
Beli kek kecik sebijik+topi tu.
Ala-ala yang citer harry potter

08.09.2014
Posing sebelum pergi kelas tuisyen
10.09.2014
Baca buku cerita moral kisah semut & burung

11.09.2014
Balik keje.. Ikut papa lepak. Mama & asya merayap kat pasaraya.
Sempat asya sambar magic colour & kasut.
Lalu kat kedai kek.. nak kek plok

13.09.2014
Ambil mama balik kerja.
Sementara tunggu tamat waktu pejabat, sempat selfie

15.09.2014
Masa cuti sekolah aritu..
Hantar mama kerja & papa hantar asya rumah nekma.

19.09.2014
Asya berkarya

20.09.2014
Sama jugak... selfie dulu sementara tunggu tamat waktu kerja
Kebetulan, sedondon.

Balik rumah.. bersih diri dulu..Tukar baju.. keluar makan..
Masuk kereta, terus sambar buku dia yang memang letak dalam kereta.

21.09.2014
Muahhh ciked

xtvt petang..
Makan honey star.. meow mintak cikit..
Lepas tu punggah harta pusaka mama--> kerusi roda
Latih tubi.. sambil bermain.. sambil belajar.

22.09.2014
Pic papa asya whtasapp..
Nak ambik mama kat opis siap bawak bekal tu

Jumpa geng...  anak ofismate

24.09.2014
Masa tunggu mama balik kerja..
Buat latih tubi... pic papa asya whatsapp

25.09.2014
Balik kerja...
Tabiat dalam kereta

Dekat tapak ekspo pasar malam
Singgah pasar malam..
Beli nasi lemak pedas + montot ayam

29.09.2014
yeayyyy..sempat gak upload pic ni.
Kiri : Yang ni adik ipar whatsapp, papa asya tinggal dia kat rumah nek ma sekejap.
Kanan : Bergediks kat ofis mama

w.i.t.h  l.o.v.e,
m.a.m.a  n.u.r  f.a.s.y.a  a.f.r.i.n.a
29.09.2014 @ 6.15pm
Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

36 comments:

Lynda Che Lah said...

sekejap je kan Sept Lya..
Byk aktiviti Asya..Rajinnya dia..

Kakzakie said...

Memori September 2014 yg tak mungkin akan berulang lagi..

aTieYusof Family said...

Banyak Gambar bln September ni Lya.. mudah2an Oktober lagi banyak kenangan dapt di rakamkan..:)

suhailah hamid said...

Biasanya mak mmg suka ambik gmbr ank. Penuh gmbr ank je dlm tepon kan ;)

lia said...

asya ni mmg pandai bergaya sungguh...

salwana nordin @ che'wa said...

rajin asya ye..kt mana2 mesti ada buku :)

mesti dah pandai membaca dan mengira..:)

good job asya!!!

eMMe said...

Salam Lya... wahh! cam album dah entry ni.. hehehe.. ape pun, semoga perjalanan kite sentiasa dipermudahkan Nya, InshaAllah, Amiin....

AMIIZAA said...

comelllllll:) auntie nampak meow...kucing asya ke tu? :)

nur hifzan said...

Bagus asya. Kecik-kecik dah suka berdamping dengan buku.

Jemput ke blog saya, VitaminSuci

adarnadzmie said...

sept pergi penuh kenangan....:)

Ema Johari said...

dalam sebulan punya cerita penuh keceriaan dengan anak yang membesar depan mata.

Chekgu Azrine said...

hari ni dah okt
sekejap je kan dah nak habis tahun 2014..huhu

semua gambar2 tu sweet jek

Adlin Mohamad said...

banyak betul citer dia ..saya malas buat n3 sbb tu nuff x naik2 hahahha
x sangka kan awak pernah koma
apa2 pun bersyukur .. moga sentiasa di beri kesihatan yg bagus insyallah

mummy_ayu said...

sekejab jer masa berlalu kan..

εïзmummyHazaεïз said...

October dah mari.. hehehe kejap lagi cuti akhir sekolah.. cepat masa berlalu.. asya pon dah makin beso kan..

Kesuma Angsana said...

byk cerita dalam gambar2 yg berbeza, yg pntg both sama2 cute hehehe

el said...

seronok tgk uols dpt spend time together2..sgt2 bahagia sekali

AnneRaini said...

asya suka membaca dlm kete ye..tak pening pulak..sy kalo bc mmg pening terus rs nk muntah.

Qaseh Vee said...

setip bln ada memori suka dan duka . mulakan bulan baru dgn penih semangat ...

mamaarifakeem said...

Citer all in 1.. ^_^
Rajin asya berlatih tubi...

mama ka0ri said...

Seronok tgk lya ngan asya..kita ni konon nk amik gmba anak2 juga..tp selalu terlps moment..huhu..

ros_reeza said...

sweet memory di bulan September :)

Yusmawati Paiman said...

Wah! Macam2 aktiviti asha dan mamamnya ya...

Asha berapa tahun sekarang ya lya?

Ibu Lala said...

setiap yg berlalu tu adalah kenangan ye. moga asya dan lya sihat sihat dan gembira sentiasa.

Ibu Lala said...

macam mana lya letak gambar sebelah sebelah tu. ajar sikit.

Fifi Nadhrah said...

sekejap je dah nak habis tahun.. rase macam baru je januari..

Diana Rashid said...

Asya memang suka buku ye..bagus la dia..:)

Diana Rashid said...

Asya memang suka buku ye..bagus la dia..:)

Khai♥Rin : anies said...

tekun betul asya buat latih tubi

nik ros said...

rajinya asya.dengan buku jea

Aisy Nasiha said...

Mama yang suka ambil gamba ni.. bestla banyak koleksi gamba. Akak ni ikut mood, ada masa suka la ambik gamba anak2..tapi kalau tiba tak nak atau mood lain, tak snap satu pun.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

comel dan kema sje Asya pakai tudung :)

amirah said...

buat kenangan seumur hidup kan liya...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa..
hhihi..tak puas tengok.. soo suwet.... letak banyak2 pun tak pe..
ehehe.. montot ayam.. cma suka jgk makan.. :p

Mummydearie said...

Buat kenangan semua memori ni. Rajin sungguh mama dan papa ambil gambar Fasya. Si Fasya pun suka betul berposing. Wow, yang tengah buat latihtubi tu semua pun pink :)

Rosmiza Ali said...

September yg penuh memori.. Semoga Oktober akan terus melakarkan moment2 indah..😊
Rosmiza Ali Official Blog™