Wednesday, October 29, 2014

Photoshoot : Princess Fasya

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Photoshoot la sangat, guna hp cap hayam je pom. Sekarang semakin malas nak buka DSLR tu. Pic biasa-biasa je, sebab guna hp cap hayam kan.. Saya ni memang semangat bila masuk part nak buat sesuatu yang happykan fasya. Saya akan bersungguh, walaupon eltih dan penat. Asal anak happy. Kali ni sempat buat photoshoot untuk cover goodies beg sempena birthday asya.Kalo last year theme Minion. Tahun ni theme pilihan Sofia The First (untuk celebrate kat sekolah) & Frozen -Olaf (untuk celebrate dengan family members) . Cuma goodies tu tak larat la nak buat 2-2 theme. Terus combine je, paper bag tu kaler purple ikut theme Sofia The Firt & cover pic asya Frozen. Rasa-rasa, dalam banyak-banyak pic kat bawah yang mana pilihan saya?? Hehehe. 







Tqsm sayam mama. Sebab sporting & bagi kerjasama yang baik untuk mama,
Pose ni pom dia sendiri-sendiri.

Nak jawab persoalan Lyd kat entri Frozen aritu..

Semestinya baju Frozen pilihan yang design dress yang hampir serupa dengan dress Frozn tu berbanding yang hanya kartun Frozen semata-mata. Tapi memandangkn time tu yang ni je jumpa.. Jadi ambik je. Tapi budak-budakkan.. tengok yang ada pic elsa & ana ni terus gelepor x sedor dunia. Ha ha ha. Tapi baju-baju kembang ni saya kureng sikit. Jadi, cukupla yang ni je. Pasal kesihatan alhamdulillah... better kot. Tapi kaki still macam ni jugak. Tapi sekarang maybe sebab dah terbiasa, walaupon sakit, masih bisa diatasi.. Kecuali sakit tu datang tahap gaban.. Cuma still xleh duduk dibawah.. Kalo duduk dibawah kena manja-manja la mintak orang angkatkan. Tapi kalo duk atas kerusi tinggi, alhamdulillah.. boleh bangun sendiri. Solat pom still duduk atas kerusi.

w.i.t.h  l.o.v.e,
m.a.m.a  n.u.r  f.a.s.y.a  a.f.r.i.n.a
01.10.2014 @ 5.40pm
Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

38 comments:

Asha Lya said...

Comelnya fasha..rasanya pic no satu kot pilihan lya hher

suhailah hamid said...

Comelnye Asya. ada bakat nak jd model la si cilik Asya ni. Kalo hantar dlm peraduan majalah keibu bapaan ni ada chance nak menang ni :)

Chekgu Azrine said...

Cantik fasya!!suka dress tu tp pk byk kli nk bli.klu utk event birthday ok kot.saje2 nk pkai tu xdela kot kan

Sherwieyna Muzzawer said...

Salam. Kali pertama singgah sini. Kenapa conel sangat anak dara ni. Geram pula tengok. Anak anak i semua lelaki. Teringin nak ada anak dara tapi belum ada rezeki lagi kot.. :)

salwana nordin @ che'wa said...

alahaiiiiiiiii rajinnya lya bertema2 bagai utk bday asya :)

comei sgt asya dgn baju dan crown..princesss sgt!!

Sura Mohd said...

comeynya Princess Fasya ni..:)

idzwa kamaruddin said...

alahaiii budak cantik!!

idzwa kamaruddin said...

alahaiii budak cantik!!

Aisy Nasiha said...

wah..lawa Fasya pakai baju ni... nampak lembut.. pandai pulak tu senyum lawa

Bunda a.k.a KN said...

Pandai asya berposing dan bergaya...asya dah besar..cute ...

Allene said...

hamboi asya... suka btul dia...

Syima ~Mama Kyra~ said...

Pandai asya posing..kita rasa lya pilih pic no 5 :)

lia said...

akak suka Asya nyer gmbr yg last skali, hat dia pegang so called cekak tu kat tangan utk cover muka... chantek sgt...

Yana Yani said...

cantik juga gambar walau guna cap ayam pun
saya punya kamera cap ayam tak jadi rupa gini pun =)

apapun moga sihat seperti sediakala ye
Diari Seorang Mama

εïзmummyHazaεïз said...

Rajin Lya boat potoshoot2 ni. Haza dah lama xambik gambo complete anak2 ramai sgt. Kikiki

Moga Lya always sihat k. InshaAllah banyak bersabar, banyak ganjaranNYA sok..

el said...

untunglah asya feeling2 elsa eh ms besday tu..ada x nyanyi lagu let it goo ekeke
alhamdulilah lya..suka tgk tahap kesihatan lya semakin baik..semoga diberi kesihatan yg lebih baik tuk lya sekeluarga..luv u ekeke

AMIIZAA said...

cantiknya princess asha....:):)

AnneRaini said...

cantik2 gmbr asya.. mmg gigih mamanya.

amirah said...

memang byk dah yg buat tema frozen kan liya..tgk doll2 dia memang serius geram aje..huhu...cantik

Kopiolimauice said...

comel! pandainya asya begaya ek...nnti bleh tunjuk kt dia bila dia dh besar ;)

Khai♥Rin : anies said...

smlm jumpa bj frozen. design sm cuma x de katun je...memang kembang..x tanya plak haranya...

amboiii asya...feeling2 nk celebrate birthday...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

waaa...why sooo cute princess? comel la Asya ngan kalungan bunga tu :)

Lynn Hamzah said...

comeynya asya...meh cium sket...muahhhss...

Permatabiru said...

comel sgt..flower atas kepala tu..

Azian Elias said...

a lo lo...

comel nya.. dah besar dah... kejap je masa..

Mummydearie said...

Asya ni memang suka posing so tak payah nak suruh-suruh pandai je dia bagi pose menarik. Cap ayam pun nampak cantik je gambar di mata akak ni ^_^

Fazleyatul Aini said...

amboi comelnya dia macam model dah ni

Ema Johari said...

alahai anak dara sorang ni memang menawan dan sweet sangat.

Diana Rashid said...

Comel nya Asya..gambar boleh frame besar2 gantung kat dinding nih..;)

Rosmiza Ali said...

Pandai asya posing.. Sporting abis.. ^_^
Rosmiza Ali Official Blog™

TunSha Ayunie said...

comey asya.... frozen gitu... semoga membesar dengan baik syg :) cute sangat...

anajingga said...

comel nya..:)

SalbiahM said...

baju asya ni ada combine dua-dua sekali kan?baju macam dalam citer tu pastu ada gambar Anna(ke Elsa?).

semua gambar pun cantik kak..hihihi.tapi paling suka atas sekali.

Iryns Ahmad said...

comel sgt!

Aisy Nasiha said...

Pandai Fasya buat gaya.. comel
..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

alolo..comeinye Asya..pandai sangat posing...

Cantik baju frozen..Qis balik2 jugak minta belikan..tp ktorng buat derk jer..hehe..tapi last2 ni kena belikan juga sebab dia ada buat persembhan kat school nanti nyanyi let it go..hehe..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya,,
eheh..same la.. dslr cma tekubor kat dlm lemari tu..kalo nk amek gambar pun guna henpong je.. ehehe..

alahai....comeynye asya ni..kalau cma tak tau mana satu nk pilih..

Ibu Lala said...

Pandai lya photoshoot photoshoot bagai. Akk x pernah buat lagi.

Dulu pernah ada hati nak beli kamera dslr. Tp takut x guna dan ssh nak bw. Klw dgn fon mmg bw ke mana mana. Akhirnya x beli pon.