Thursday, October 9, 2014

Ragam Pergi & Balik Sekolah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Antara ragam asya pergi & balik sekolah disepanjang September 2014.
Semua kenangan tercipta akan tersemat utuh disanubari.
Untung budak sekarang.. banyak pic kenangan zaman persekolahan ni.
Akan datang.. pic-pic semua ni sangat bernilai.

01.09.14
Waktu balik sekolah. Papa asya ambik kat kelas.
Sweetnya papa+asya

Masuk kereta habis hilang tudung.
Kepanasan mungkin.
Layan posing dengan mama lak. Eyh..sedondon mama+asya

02.09.14
Balik sekolah, papa asya bawak asya lunch dengan mama kat area ofis mama.
Seronok dia baca & snap pic dengan poster ni

03.09.14
Pic papa asya whatsapp.
Suka dia dapat goodies sempena birth classmate dia

09.09.14
Mood baek di pagi hari. Kebetulan bersiap awal.
Layan mama nak snap pic dia.

Ni waktu balik sekolah.. Papa asya whatsapp
Banyak jugak fasya poww papa dia

21.09.14
Sebelum ke sekolah.
1st day sekolah selepas school break

T/hari tu papa asya whatsapp pic ni.
Alahai.. time ni la kete asya yang sebijik ni sakitkan..

23.09.14
Juga pic yang papa asya whatsapp.
Balik school fasya tuntut roti boy dengan papa

25.09.14
Yang ni pon report dari papa asya.
Balik school makan kepok+magic stick.
Lepas tu ikut papa ke SATU , bayar bil air.

30.09.14
Sekali lagi papa asya whatsapp...
tunaikan hasrat anak dara dia nak makan aiskrim balik dari school.

Inilah secebis kenangan waktu asya membesar. Semuanya meninggalkan kenangan terindah dalam hidup mamapapa. We LOVE u so much Nur Fasya Afrina. Tq so much jugak buat papa asya, sebab selalu bagi report bergambar ni. Dah boleh jadi modal untuk mama update blog. Hehehe

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

36 comments:

idzwa kamaruddin said...

wahh seronok asya hari2 papa amik :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Byknya pic asya ragam di skol..kita pun ada ambil pic kyra tiap kali blk skol..nanti nk jgk wat N3 gini...kenangan tu yg mahal :) :D

eima said...

fahim dah kurang dah amik gambar baliks ekolah ... mama die mls sbb rutin sama je harian nye ...

suhailah hamid said...

Ank sue pun sama kdg2 dlm sbln byknye bw balik beg bufday party kawan dia dr sekolah.

Satu lg beg sekolah kalo ppuan mesti nk gmbr princess kan? Yg lelaki pulak dgn karekter ben10 la, spiderman la...

Ank2 skrg ni...nk beg sekolah demand nk karakter kartun yg diaorang suka^^

Lynda Che Lah said...

seronok kan..
ini je lah kenangan tgk anak-anak

mummy_ayu said...

ala comeinya...
suka suka...
sbb lain hari lain cerita nya..lain ragamnya.

Kakzakie said...

Bila Asya besar dia akan lihat perkembangan dari kecik melalui blog ini.

AMIIZAA said...

comel macam abg dan adik:):)

el said...

magic stick tu mcm kuih pak tongkol betul ke..sedap tu..mcm2 gelagat asya..sonok tgk perkembangan bijak dia ni geram tgk..suka tgk dia posing2..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Best papa Asya...rajin amik gambar...setiap gambar ni ada kenangannya..

Rosmiza Ali said...

Sweet moment untuk dikenang bila asya dah besar nanti.. ^_^
Rosmiza Ali Official Blog™

Chekgu Azrine said...

bestnya ada banyak kenangan asya dalam blog sis kan..

salwana nordin @ che'wa said...

rajin sungguh la snap pic asya ye..betul la semua tu kenangan bila asya dah besar nnt kan :)

amirah said...

bagusnya papa asya ada masa leh anta dan amik asya..thn depan ahmad dah kena masuk tadika...taktau la lagi nak plan sape yg nak amik dan anta ahmad...dah la mama x reti bawak kete...ngeeee

aTieYusof Family said...

Salam Lya.. bagusnya ada banyak pic mcm ni... besar nti Asya boleh tengok balik..mesti dia teruja.. cute2 semuanya :)

Lynn Hamzah said...

rajinnya papa asya amek gambar...lya pun rajin juga...seronok tengok anak membesar depan mata kan...

ros_reeza said...

yeay dapat roti boy tu ek. sedap roti tu. eh terkomen bab roti pulak. hihih

lieyalatif said...

amboi byk asya paw papa ni heheeheh..same laa lya oiii...anak2 lieya ni pun same..alik sekolah manjang jek nak ajak singgah kedai nak coklat laa aiskrim laa air kotak laaa...

dpt kat lieya mmg jgn harap le nak layan hahaahah....balik umah makan nasi hahahaaha...dgn papa dpt lee sebab papa budak2 ni mcm fain rajin noo melayan....

Suriana abdul kadir said...

pandai asya posing.. uhuhu

Zuraida Rahim said...

Bestnya Asya.. ada Papa dan Mama yang sayangkan dia..

Nafira usof said...

bertuah Asya.. balik sekolah papa amik. Anis pergi balik sekolah naik bas sekolah. hehehe

AnneRaini said...

rajin lya amik gmbr...sy mmg xbyk gmbr anak ke sekolah sbb pagi2 sy gi keje anak2 tak bgn lagioun..hehe. sume papa die uruskan.. balik je sy amik tp masing2 dah masham dah..hehe

Fifi Nadhrah said...

seronok tengok asya.. happy je nak pergi school..

Kesuma Angsana said...

wah nampak seronok je dier g skol yer !

Yati said...

Banyaknye gambor dia pergi dan balik school. Belajar rajin-rajin ye Asya. :)

Ayu Ayunie said...

alololo.. penuh gambar dia jek.. comey.

Diana Rashid said...

eh!!sorok sikit gigi tu..ehehehhe

Khai♥Rin : anies said...

mmg hari2 ya lya fain dtg jemput asya?

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Salam kenal.. seronok la asya Papa jemput yer...=D

Amy Hilmirda Daud said...

kenangan yang sangat berharga bagi kita ibubapa ni.

Etuza Etuza said...

asalam.blog..kena ikhlaskan folower

mamaarifakeem said...

Untung asya, papa yg pickup....siap ada laporam bergambar haa... ^_^

Aisy Nasiha said...

Sportingla fasya ni. Gamba dia semuanya lawa2.. Papa pulok jenis suka amik gamba anak.. banyakla koleksi gamba..

LydSunshine said...

banyak masa dia dgn papa dia kan. tapi fain pun jenis yang rajin amik gmbr dan share dgn lya. so, lya pon mesti rasa mcm berada bersama2 mereka jgk.

Mummydearie said...

Rajin papa Asya snap gambar WA kat mamanya. Asya pun memang bijak, bijak mengpow papanya ya. Hihihi...

Falsya said...

Nama kite sama la asya..hehe..untung asya nnt boleh tgk blk gambau2 time asya kecik..mcm aunty gambau time kecik2 tah mana2 tah menghilang..;))