Friday, October 24, 2014

Walimatul Urus

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Secebis kenangan dihari bahagia ofismate. Alhamdulillah akhirnya selamat disatukan sebagai suami isteri yang sah. Majlis pon berjalan dengan lancar. Majlis pernikahan pada 10.10.2014 & keesokkannya kenduri.
10.10.2014

Fasya pose diperkarangan masjid

Saat diijabkabulkan

Saat sah bergelar suamisteri

Bergambar kenangan dengan pengantin baru

With ain

Kat luar pon posing jugak

Me & my lovely babyyy

Pengantin baru
Tahniah Ain & Pok Keri

Fasya & kak Jasma (ofismate)

11.10.14
Keesokannya, di majlis kenduri saya berkonvoi dengan geng-geng pejabat ke kenduri Ain & pasangannya. Tapi tak sempat tunggu dia orang bersanding, sebab kena masuk ofis plok.

Sempat lagi ber-wefie sebelum naek kete

Kami semua dah serbu!!!
Dah pendek plok saya sebab masing-masing ber-high heel

Buat kecoh dalam rumah pengantin

Sempat posing-posing dengan pengantin baru

Masa ni pengantin lelaki tak sampai lagi. Tumpan pelamin dulu.
Saya berdiri je.. sebab xleh nak duduk. Kan duduk, sape nak angkat?
Nak snap kat pelamin dengan pengantin pompuan xleh, sebab jaga pantang larang orang tua-tua.


Bagaikan puteri

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


34 comments:

suhailah hamid said...

Meriahnya gmbr2 dlm entry ni. Bestkan pergi kenduri kawin kawan. Mengimbau zmn dulu masa kita kawin plak. Cantik pengantinnya :)

Mummydearie said...

Cantiknya pengantin. Nama glamor pengantin lelaki dah macam nama air tin Jepun -Pocari Sweat. Hiks!

Nampak Lya macam tinggi je. Sukalah baju kurung yang Lya pakai corak tribal tu.

εïзmummyHazaεïз said...

Selamat pengantin baru. Pengantin gorgeous, mama lya pon gorgeous.. Hehehe macam anak daress

m.u.l.a.n said...

Moga kekal bahagia...

Fazleyatul Aini said...

selamat pengantin baru buat beliau

Khai♥Rin : anies said...

barakallahu lakuma...

amirah said...

cantik pengantin perempuan tu...

AnneRaini said...

cantik pengantin..suka warna baju die tu.

Tina Othman said...

Cantiknya pengantin

Permatabiru said...

comel pengantin..dah lama tak attend kenduri...tetiba lapar nasi kenduri la pula..:)

Kopiolimauice said...

cantiknya beseri pengantin tu..slmt pngantin baru utk kwn lya tu smga bahagia hgga jannah...

Chekgu Azrine said...

Semoga berbahgia hingga ke jannah..
Tahniah!!

Aisy Nasiha said...

Patutla Lya angkat je Fasya macam tu, berat dia baru 12kg ya.. alahai.. akak duk risau Nazif dua tahun lebih baru 9kg, tapi sejak dia tak menyusu ni nampak bulat sikit minggu ni, rasanya dah naik 10kh kot.. hihi...

LydSunshine said...

Tahniah utk kawan Lya. Meriah je nampak, semua gembira.

idzwa kamaruddin said...

haaa seronok nyer!

Masya said...

tahniah.. kenapa?? ada pantang larang ke bergambar dgn pengantin kat pelamin.. sy x tau.. mohon pencerahan...

Allene said...

lama dah tak bergambar dgn pengantin. sibuk kejar anak.. uhuhuh

Vee Sandi said...

semoga pengantin berbahagia hingga akhirnya ... pengantin kat mana2 memang naik seri ... masih tinggi lagi tu ...

Salina@IbuAqil said...

Selamat pengantin baru kpd kedua mempelai...
Asya,
Ibu rindu awakkkkkkkk..
Lya take care lalink..
Muaxxxxxx!!

lovelywa said...

Kalu badan tak berapa kuat/sihat, jgn dukung anak tu..risau plak jadi apa2..

- said...

selamat pgantin baru buat beliau....cantikkknya pengantinn... :) :)

mamaarifakeem said...

Alhamdulillah..tahniah buat mereka.. meriahnya majlis. Syok g konvoi gini kan.. ^_^

mamaarifakeem said...

Alhamdulillah..tahniah buat mereka.. meriahnya majlis. Syok g konvoi gini kan.. ^_^

Diana Rashid said...

Awat pengantin masa nikah tak senyum langsung..bedebor agak nye..heheh

mama ka0ri said...

Cantik manis pengantin!

NzA said...

semoga kekal bahagia hingga ke jannah....

D. Nasri said...

selamat pengantin baru. semoga berkekalan sehingga ke anak cucu.filem melayu

lily osman said...

Selamat pengantin baru & tahniah buat meraka..moga kekal bahagia hingga ke jannah...

Fiza Rahman said...

Selamat pengantin baru buat mereka.

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Comel-comel semuanya..Pengantin pon sangat cantik!suka tengok Lya happy dengan hidup yang dilalui..semoga Episod sedih segera berlalu..amin!

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

pengantin sweet..lyn n asya pon sweeettttt...hehehe

Rosmiza Ali said...

Lawanya baju pengantin.. Tahniah buat kawan Lya.. semoga rumahtangga yang dibina berkekalan hingga ke syurga.. ^__^
Rosmiza Ali Official Blog™

Rosmiza Ali said...

Lawanya baju pengantin.. Tahniah buat kawan Lya.. semoga rumahtangga yang dibina berkekalan hingga ke syurga.. ^__^
Rosmiza Ali Official Blog™

Naemah Umi said...

selamat pengantin baru...sweet je diorg berdua tu :D