Thursday, November 6, 2014

Asya's 6th Birthday Bash

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Alhamdulillah, majlis hari jadi asya bersama family bejalan lancar & dengan jayanya. Kali ni ceebrate kat rumah nek ma asya. Malah terasa cukup meriah kali ni. Banyak asya dapat sponsor kali ni. Kuih muih, pencuci mulut dari nek ma & tok sedara asya. Menu hidangan hari tu ialah nasi ayam homemade. Jemputan lak just family members, ofismate saya (yang terapat) , ofismate Fain & jiran tepi rumah nek ma asya. Bukan tak nak panggil ramai-ramai, tapi takut tak mampu handle. Lagi pon time ni saya, papa asya & asya still demam. Ni pom rasa nak pengsan jugak. Huhu. Harap jangan ada yang kecik hati.

Nampak je dek-deko macam buat besar-besar, sebenarnya takde pom. Memang majlis ni simple & kecilan je. Saya deko-deko just untuk happykan fasya. Memang setiap tahun saya akan deko cantik-cantik walaupon just celebrate bertiga. Dekorasi birthday kali ni semuanya DIY dari saya dengan budget kurang daripada RM10.00. Insyallah, lepas ni saya share. Awas... entri ni mengandungi banyak gambar. takut ada yang pitam. Ha ha. Ni pon dah habis tapis dah. Kalo boleh rasa nak upload semuanya untuk kenangan. Takpe la, nanti kita tunggu promosi photobook murah-murah, kita albumkan kesemuanya.
 Theme pilihan Frozen. Sekarang kan musim dia.
Untuk kek saya pilih karekter Olaf.
 Birthday Girl yang sangat happy
Semua dekorasi ni saya buat sendiri
Belon lak letak kat tepak bunga telur.
Ingat nak belon gas helium tu.. tapi tak tau mana nak cari.
 Teruja tiup lilin usia 6 tahun
 Posing dengan kek Olaf
 My Happy Family

 Asya & her friends
Tapi petang tu lagi ramai budak-budak datang
 Potong Kek Olaf
Tak sabar nak makan kek Olaf

Asya & sepupunya

Sempat snap pic asya posing-posing sebelum majlis bermula
Siap angkut black board ni dari rumah

A lot of ballons

 Colourful
 Princess Elsa in action
 My Cute Little Princess
 Yeayyyyy!!!
Saya dah 6 tahun !
Pic ni ehsan dari sepupu Papa Asya

Papa+Mama+Fasya
Kali ni memang tak banyak pic bertiga sebab photo-g kita orang xde.
Huhu. Biasa anak sdara saya lah tukang snap .

Selesai untuk tahun ni. Insyallah kalo rezeki asya next year, kita boleh raikan lagi.
Terima kasih buat semua yang wish & mendoakan yang baik-baik buat kami semua.
Hanya Allah SWT yang mampu membalasnya.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

56 comments:

Tihara said...

dah besar dah anak dara lya
happy besday once again
moga jadi anak solehah :)

suhailah hamid said...

comelnye kek Asya...mmg nmpk Asya sgt happy..bestkan kita sbg mak dpt happykan anak kita sendiri. rasa puas :)

Noor Atikah Ramli said...

cantiknyaa deko tu semua . happy belated birthday asya :))

Lynda Che Lah said...

meriah wlupun kecil-kecilan..pandai Lya deko..klu Lynda..xtaulah..xda seni..hehe

Fazleyatul Aini said...

selamat hari lahir asya
meriah sambutan dari ibu bapa untuk anaknya yg tersayang
sy doakan asya panjang umur, murah rezeki, jadi anak yg solehah dan berbakti kepada kedua orang tuanya, berjaya di masa akan datang. Amin..

lieyalatif said...

wahhh byk kali asya potong kek.... seronok asya...demi intan payung sorang ni kan lya....

deco2 pun comel2...bagus lya..kreatif n bajet menjimatkan.... yg penting semua nampak sempurna dan asya hepi....

el said...

mmg kagum ngan uols
rajin sggh wat deco2 sndiri
kreatif lak tu untung asya
mesti x tido asya sbb terlalu excited kan hehe

εïзmummyHazaεïз said...

Meriah... Happy tengok bila anak happy kan lya. Pandai lya deko2 bday party ni.

adarnadzmie said...

wahhh...comel sgt besday girl hari tu... senyum dapat potong kek Olaf... meriah sgt dan deko sgt cantik kalerful...

moga asya jd anak yang baik ok....

Zee Suhaini said...

hepi belated besday asya..
moga membesar dengan sihat dan terus menjadi kebanggaan papa mama..

Deq's Qienz said...

selamat haru lahir asya..smg mjadi anak y solehah :)

AnneRaini said...

hebat die punye besday... mama die mmg gigih mendeko2.. kagum.

Kesuma Angsana said...

seronok, jadi kenang2 buat asya bila dah besar nanti yer .. demi anak2 kan lya, sakit2 pun kita tahan kan !

Kakzakie said...

Seronok betul Asya diraikan berkali-kali..

amirah said...

meriah gak...waaa...best la kalo kreatif macam liya ni...boleh deko mcm2

Yana Yani said...

wah, untung asya ye
banyak kali dapat peluang potong kek =)
sonok nampak dia
kita sebagai parent memang kalau boleh nak anak happy je kan? =)

Yana Yani said...

wah, untung asya ye
banyak kali dapat peluang potong kek =)
sonok nampak dia
kita sebagai parent memang kalau boleh nak anak happy je kan? =)

Kopiolimauice said...

happy family moga bahagia hingga syurga...

lovelywa said...

wahhh..meriahnyee..comel je Asya ye..budak2 skang tema Frozen memang takleh lari laa..

Happy Besday lil' darling..moga jadik anak yang solehah ye..

Hug n kisses dari Aunty Zura ;)

Siti Asiah said...

Hepi belated besday Asya...besday Asya same tarikh ngan Anniversary acik la...moga membesar dengan baik ye Asya, jadi anak yg solehah...;)

LadyBird said...

Seronoknye birthday girl... smg pnjg umur.. murah rezeki.. jd ank solehah.
Penyejuk ht ayh n ibu..

NOOR HUZAIFA Shafie said...

happy besday asha... so sweet

Nafira usof said...

walaupon kecil2an, tetap meriah.
tengok lah wajah Asya tuh.. kemain happy dia~ :)

Chic Na said...

seronok tengok asya happy2.. lya ni kreatif betul kan.. plus rajin.. :)

Salina@IbuAqil said...

Alhamdulillah!!
Anak dara semakin dewasa..
Dah sama paras pinggang mama papanya..
Ya Allah!
Semoga kau lindungi anak2 kami..
Dan sihatkan lah tubuh badan kami..
Panjangkan umur kami..
Aamiin!! ;,)

Arina Shamsul said...

comel je dia...happy belated birthday sayang...moga panjang umur murah rezeki muah!

Chekgu Azrine said...

Kira meriah jugak nih..best sangat..hehehe..cantik kek asya..

Ummu Athiyah Ismail said...

hepi befday asya..comel jer pakai bju frozen :)

Naemah Umi said...

hai privess asya...happy besday yeh :D....
comel sgt berdrees princess nih..semoga menjadi anak yg berjaya dunia akhirat ye...
rajin betul lya merialisasikan theme frozen ni...kasih sayang ibu hingga ke syurga :D

Abang Bear said...

Happy Birthday Asha... wahhhh meriahnya deco party

Diana Rashid said...

mujur dapat mama rajin dan kreatif..semuanya buat sendiri..memang jimat la kalau tak sampai 10 ringgit deko2 tu..cantik..:)

Qaseh Vee said...

asya comel dgn baju princess dia ...

mawar_berduri said...

cantik deconya! i like :)

misz sheyla said...

amboii pandai posing anak dara...DIY sendiri mmg jimatkan..tapi nk kena kreatif dan ada kerajinan la

Syima ~Mama Kyra~ said...

Meriah wlpn kecilan2..nnt share n3 deco DIY ye..nk try buat utk bday kyra lak :D :)

mommycha a.k.a kak jenab said...

hi mummy!
kita suka datang blog awak sebab gambo nye memang meriah...
neway best nye theme pojen ni memang tgh viral nau-nau sekarang kan?
:)

Asha Lya said...

Wahh meriahnya..happy family.maaf lya baru brkesemptn bw cne

Eda Michio said...

comwinya..memang peminat tegar Elsa yer tu..
Salam kenalan...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

sume cantekkkkkk..hihihihi..paling utama bday gurl tuhla..lawalah hairbnd..beli katner..^_^

Rosmiza Ali said...

Dah 6 tahun dah Asya.. Sekejap jer masa berlalu.. Baby ajaib yang sangat tabah & kuat macam mama dia jugak.. Semoga terus membesar dengan sihat, cemerlang dan berjaya dunia akhirat asya.. ^_^
RosmizaAliDotCom

Permatabiru said...

SERONOKNYA ASYA..HAPPY BIRTHDAY 6 years old..
cepatnya membesar yer

QasehnyaRania said...

seronok tgk bila asya tersenyum gembira..
smga lya sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik..aamiin

Puan Kutu said...

happy belated besday asya..sory baru sempat wish almaklum skang ni macam chipsmore je berblog.hehe..

comel baju frozen asya,kek olaf pun cute..every year nmpk meriah asya punya besday..sbb ada mama yg kreatif..semuanya homemade..kelasss gitu..:)

Didie Kamila said...

sweet n happy family..:)

ros_reeza said...

cantik deco! suka tema colour ni jugak ;)

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Simple tapi cantik sangattt!suka tengok background kaler purple tu..nampak sesuai dengan tema..asya pon cantik n AYu gitu..Happy Birthday Asya..semoga menjadi anak yang solehah dunia akhirat ye sayang..

ANIM said...

jelesnya aunty tau, asya..hihi..
happy 6th birthday, asya..

Aisy Nasiha said...

Alhamdulillah, seronok Fasya dengan kawan2 di majlis hari tu.. deko-deko yang nampak menarik, untungla Fasya...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Meriahnye..kek cantik..deko pun cantik..Asya nampak happy dengan kawan2 dia..seronok rasa bila dapat happy kan anakkan..

Amanda Suria said...

Happy belated birthday Asya....

hainom OKje said...

Wow bezday gurl pakai gaun frozen....mak ayah pun kena tempias sekali yeh pakai baju biru...haha
Hepy Bezday Asya ....

sal ya said...

Bdk2 skg tgh gila frozen. Apa2 je berkaitan elsa dgn anna semuanya diaorang suka.

eMMe said...

amboi busday gurl, comelnye.. serba biru.. sonoknye selebret...

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

Izzati Amira said...

lawanya awek elsa frozen ni.. hihi

Mummydearie said...

Walaupun katanya kecil-kecilan aje majlis, nampak meriah sangat. Foto yang ada pun cantik-cantik semuanya. Tahniah Lya, berjaya arrange satu lagi birthday party yang memorable untuk Asya!