Wednesday, November 5, 2014

Asya's 6th Birthday : Sambutan Bersama Kawan-Kawan Pra Sekolah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Alhamdulillah, sambutan hari lahir Fasya yang ke-6 berjalan lancar. Tahun ni pon 2x celebrate, dengan family & kawan-kawan kat sekolah. Next year & akan datang xde la sambutan kat school. Standard kat tadika & taska je kan. Birthday Fasya jatuh pada 3.11.2014, celebrate dengan family diawalkan iaitu pada 31.10.14, kebetulan jatuh pada tarikh besday papa. Dan, celebrate kat sekolah sepatutnya pada 3.11.14, pada hari besday asya tapi dianjakkan pada 4.11.14 disebabkan ada program sekolah. So, kali ni nak simpan kenangan sambutan besday kelmarin bersama kawan-kawan. Saya ambik cuti. Sebelum tu saya nak ucapkan jutaan terima kasih buat semua yang wish & mendoakan kesejahteraan asya & family. Serius, entri kronologi kelahiran asya tak berniat pon nak buat pengunjung blog ni sedih-sedih. Masa saya tulis entri tu semua dari hati & saya sendiri tak sangka entri tu menyentuh hati. Saya mohon maaf. Saya hanya menulis dari HATI .


 Kek birthday Sofia The First
Walaupon x menjadi sangat, tapi OK la. Sebenarnya, warna asal kek yang saya nak light purple+pink. Maybe orang kedai ni terlepas pandang. hehe. Tapi tapi, tetap cantik & asya suka.
 Dalam pukul 9.30am ++ saya ke sekolah asya.
Masa sampai tu sempat tengok suasana pembelajaran.
Time ni, classmate asya beratur nak ke toilet untuk basuh tangan.
Suka cara pra sekolah ni, sangat konsisten.
 Birthday Girl yang sangat teruja celebrate dengan kawan-kawan

 Birthday malu-malu & nampak dia sangat happy

Time ni semua clssmate asya nyanyi 3 lagu iaitu, lagu happy birhday dalam versi BM & BI dan lagu Allah Selamatkan Kamu. Memang meriah la suara budak-budak ni. Lucu pon ada tengok gelagat dia orang. Time baca doa, tecer asya suh asya baca. Mulanya malu sebab mamapapa ada. Lepas tu OK je. Hehe. Memang classmate & tecer asya sangat sporting.

 Masa untuk makan...

 Bestfriend asya. Tapi yang paling rapat sekali Syafikah
 yang duduk sebelah kiri yang rambut terkeluar tu. Hehe

Minum air

 Dah siap makan-makan,
semua classmate asya berkumpul kat depan tu.
 Pemberian goodies untuk classmate asya.
 Bagi air kotak lak kat kawan-kawan

 So inilah goodiesnya..
kanan : Theme sofia the first kaler purple. Sepatutnya nak klip pic sofia the firt kat atas, tapi papa asya kata dah OK macam ni.
Kiri : Tambahan last minute untuk kelas sebelah asya, Pra Cemerlang. Sebab dah xde paper bag kaler purple tu, beli yang kaler putih ni. Harganya just RM4/100pcs.Dapat idea Olaf. Isi dalam pon berbeza sikit seperti topeng & pensil. Makanan semua sama. Ye la, yang purple tu saya dah prepare awal-awal lagi, sekali untuk anak-anak saudara time celebrate kat rumah.
Alhamdulillah.. semua dipermudahkan.
Ada rezeki asya nak berkongsi dengan kawan-kawan.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


44 comments:

eima said...

celebrate utk kelas asya je ek ... klu kat pra fahim cikgu die buat time mkn pagi tu ... semua kelas terbilat ... hoho mencabar jg la nk sediakan goodies beg


suka la asya kan dpt celebrate ngan kawan2 die

suhailah hamid said...

Meriahnye sambutan bufday asya kat school. Mesti asya happy kan?

Bestfriend Asya pun comel. Smg Asya membesar dgn sihat, cerdik & solehah.

suhailey mohd noor said...

seronok kan tengok they all ni happy celebrate bday ngn kawan2. preschool anak sy pulak celebrate ramai2 hujung bulan...bila byk kek n mcm2 kaler, suka sangat suka budak2 ni..kita pun happy tengok they all.

lieyalatif said...

sambutan yg meriah sgt lya...kek pun cantik....mesti hepi asya...kawan2 asya pun hepi dpt mkn kek sedap dpt goodies bag comel....

moga murah rezeki lya sebab belanja mkn kawan2 asya....amin

Yana Yani said...

seronok aje nampak asya ceria
disamping kekawan
saya pun plan nak buat benda yang serupa tuk afif
maklumlah tahun ni tahun terakhir di pra sekolah

AMIIZAA said...

Happy birthday asya yg comel, auntie mieja doakan moga menjadi anak yg solehah, bijak dan sentiasa didalam lindungannya...amin:)

Ibu Lala said...

Klw sklh anak akk teacher cam x bg mama join bday party tu. X best lgsg.

amirah said...

meriahnya besday asya...best sambut dgn kawan2 kan...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

canteknyaaaaa kek sofia the first tuh..asya nmpak happy sgt celebrate ngan kawan2 die kan..^_^

eMMe said...

Salam Lya... Hepi bufday Asya, aunty dah wish kat FB aritu..ni wish kt blog plak.. bestnye..kek Asya, sayang nak makan, hahaha! ade goodies utk aunty tak, huhuhu... bestnyeeee...nnt wat besday twin lak,InshaAllah...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

seronok la Asya dapat celebrate ngan kawan2 kat sekolah..siap bagi goodies bag lagi :)

adarnadzmie said...

suka Asya dpt sambut besday ngan kawan2... meriah....

- AZIE - said...

meriahnya birthday party asya dkt skul...mesti dia happy ditambah pulak dgn kerajinan dan kreativiti lya siapkan goodies bag utk dia bg pd kwn2...happy bufday asya, moga terus jadi anak yg baik pd ibu dan ayah..

salwana nordin @ che'wa said...

seronok asya ye..rajin mama celebrate bday..sama mcm akak suka celebrate bday anak jugak..

walau simple tetap nk celebrate..

cantik sgt kek asya :)

εïзmummyHazaεïз said...

Pon kek cantik... Bertuah asya ade mamapapa sporting macam lya kan.. Semoga membesar bak bidadari mamapapa ye asya..

Salina@IbuAqil said...

Happy bithday asya syg...
Moga menjadi anak solehah dunia akhirat..
Aamiin!!! Ya Rabb!!
Dah besar anak2 kita lya.. ;,)

Kopiolimauice said...

cantik la kek tu rsa syg plak nk potong ;p goodies tu pon cantik...

Rosmiza Ali said...

Seronoknya ada anak.. Teringin nak celebrate birthday anak macam ni.. Nak sediakan goodies, nak pilih tema.. Bestnya...
RosmizaAliDotCom

eika_jps said...

happy birthday asya...
mummy doakan asya diberi kesihatan yang baik n jd anak yang solehah untuk mama& papa...

Mummydearie said...

Untung Asya dapat sambut birthday dua kali tahun ni. Nampak meriah. Yalah bila sambut birthday dengan kawan-kawan lagi seronok rasanya. Bersungguh Lya mengendalikan segalanya ya!

mommycha a.k.a kak jenab said...

hi dear :)
Tersinggah dekat sini sebab tertengok amboii cantiknye kek besday ur dotter. Anyway happy birthday Asya, semoga menjadi anak yang solehah.

Salam kenal;
mommycha :)

Nafira usof said...

happy sangat muka Asya..
sonok dia dapat celebrate dengan kawan2 dia.

tahniah buat Lya.. sebab sentiasa berjaya buat birthday party yang meriah.. kagum dengan semangat Lya sambut birthday Asya..:)

HASRUL HASSAN said...

Cantiknya kek .. tentu seronok anak-anak tu dapat makan kek kan ..


www.hasrulhassan.com

- said...

cantik laa keknya..... :)

Qaseh Vee said...

gembira asya dpt meraikan bersama kawan2nya ...

Yati said...

Cantiknya birthday kek dia. :)

wa said...

Happy birthday asya...moga jadi anak yang solehah...cepat2 besar ya...boleh jaga mama nanti... :-)

eira eixora said...

happy birthday asya

Diana Rashid said...

Asya!!!comel nya pakai topi gitu..heheheh..besar kek dia..suka la kawan2 dapat makan kek cantik..

Arina Shamsul said...

selamat hari lahir sayang asya.moga Allah panjangkan umur dan berikan asya kesihatan yg terbaik. moga jadi anak yang solehah ye sayang 😘😘😘

Syima Syaz said...

Happy belated asya...
Sorry asya lambat sikit aunty wish sebab skrg bw guna phone.... Susah... Wuuuu....
Semoga panjang umur dan murah rezeki ye asya.

Syima ~Mama Kyra~ said...

meriahnya...sure asya berganda2 happy sb dpt PaMa yg sporting..dpt kwn2 yg meraikan birthday sama2..suka tgk Lya yg selalu buat party besaran utk Asya :) :D

Kakzakie said...

Bukan Asya aje yg gembira Lya tapi kawan-kawan Asya lebih-lebih lagi sebab bebudak biasalah dpt makan kek birthday memang suatu yg menggembirakan mereka.

Deq's Qienz said...

ramainya kawan2 asya..meriahhh

Kesuma Angsana said...

mmg seronoklah kalu dapt meraikan bersama kawan2 sekelas kan

Naemah Umi said...

seronok dpt tgk kekawan asya happy...sejuk je hati ni :D

Asha Lya said...

Rezeki asha cma2 merasa kan alhamdulilah

QasehnyaRania said...

alhamdlillah rezeki anak anak di pra sekolah :)

ros_reeza said...

cantik kek tu... metiah sambut di sekolah kan. Moga Asha gembira ;)

ros_reeza said...

*meriah

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Wahh meriahnyaa..untung Asya dapat celebrate dua kali..kawan-kawan pon ramai, mesti Asya happy sangat kan..

Aisy Nasiha said...

Lawa kek yang ni pun...memang best la Fasya dapat sambut hari jadi dua kali... meriah dan mengembirakan.. dua2 jenis goodies bag tu pun nampak lawa kedua2nya..
tengok Lya ke tadika masa sambutan hari jadi ni, buat akak terfikir tahun depan nak buat gini jugakle... ni tak amik caro pun, bagi je kek dn goodies bag ke cikgu naim..tak la banyak gamba naim

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Kek ni pun lawa..meriahnye sambutan kat school..ramai kawan Asya celebrate untuk dia..mesti Asya happy kan.. ^_^

sal ya said...

Biasa sediakan goddies bag je. Last year utk alya. This year anis plk.