Wednesday, November 12, 2014

P.o.s.e

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hobi saya memang suka snap pic Fasya. Biasa kalo nak kemana-mana atau lepas mandi bila dah bersiap cantik-cantik saya suka snap pic asya. Usia macam ni hanya sekali. Bila dah terakam ada sedikit kenangan untuknya bila dah besar nanti. Tapi dia nak bagi pose pon ikut m00d jugak ni. Time m00d OK, memang dia layan la kehendak mama dia. Dan satu lagi, saya suka snap pic asya guna background kaler putih ala-ala white studio gittu. Haha. Bantuan dinding rumah pon jadi.

G00d sebab bagikan pose yang cantik buat mama.
Pose ni sebelum keluar jalan-jalan.

Pose lepas mandi petang.
Tujuan utama pose ni semestinya untuk report pada papa

Yang ni pom sama.. Pose lepas mandi petang.
Snap banyak-banyak sebagai pengubat rindu buat papa
Ni pic lama.. Sekitar bulan Mei camtu.
Sopan gittu.. Pose sebelum ke kelas Kafa

Pose berbaju tidur. Selepas mandi malam.
Faktor utama pose, biasalah bila pakai baju baru mesti nak snap ..
Nak tengok cantik ke tak. Haha. Pic ni sekitar bulan June.

Juga pose bersama baju tidur.. Testing-testing.. baju baru, bau kedai.
Juga pose sekitar bulan June.
 Masa ni beli borong 5pcs penghabisan stok.
 Memang dapat murah giler

Pose ni terdapat sedikit unsur paksa rela.
Tak berapa nak redha ni. Tu muka macam-macam peseng.
Pose sekitar bulan Ogos kat kedai makan ni.
Motif pose.. sebab mama rasa backgroun hijau tu santek.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

40 comments:

Tihara said...

Seronok kan tengok keletah anak
sementara dia nak membesar ^_^

mamaarifakeem said...

Good asya bg kerjasama, paksa rela pun terabadi juga kenangankan..
Herm... eina masa arif sorg dl, rajin suh anak posing, skrg..huu.. no time...kalutkn apa taktau... bila dh berdua depa tu, mana nak layan camera sgt..saja2 posiing mmg tkde la..huu..

Kakzakie said...

Buah hati pengarang jantung yg pasti menggembirakan Lya setiap waktu..

Ann said...

comelnye die...

~aSHa~ said...

asya pun mmg friendly depan camera....

~aSHa~ said...

asya pun mmg friendly depan camera....

eima said...

byk la koleksi gambar asya kan .... mama die rajin ....

Asha Lya said...

Nasib baik asya sporting kan hihihi

suhailah hamid said...

Gmbr2 ni jadi kenangan bila Asya dah besar nnt. Pasti kita sbg mak rindu masa zmn ank masih kecik kan.

mommychaa said...

rajin la mama nye pon. asya pon elok je pose yer..hihihi clever girl

amirah said...

yg penting selain muka comel asya..baju asya sume cantek2...pandai mama dia pilih.. : )

Qaseh Vee said...

wah ! pandai bergaya anak dara ni ... huh ! zalim mamanya main paksa2 tu ... heh heh

Azian Elias said...

makin besar sangat dah.. mama nya pun rajin tangkap gambar..

eika_jps said...

rajinnya mama...asya pun bg kerjasama ok la..mummy jangan harap nak snap pic anak gaya gitu...asal suruh pose gaya ini itu mula la nak bebai...tmbah bila ada geng (adleena) lg la tak nak...

idzwa kamaruddin said...

kenangan indah kan ;)

QasehnyaRania said...

asya fotogenik.
betul tu lya.su skrg pon suka sgt ambik pic baby. hari2 ambik.hihi

sal ya said...

Bila x bg kerjasama tu yg tensen. Bsr2 gini dh blh2 arah. Tp kalau bsr aus mmg leceh walaupun dia tgh buat pose comel.

AnneRaini said...

rajin mama asya amik gmbr...

dakcik said...

Asya sporting! gud gurl!

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Comel2 asya pose,,hihi.,zara sejak dah besar ni die kurang gemarr dah posing2,,huhu,,dpt sekeping dua jek pastu tknak ikut mood dielah kan,,

maria s said...

photogenik, pandai asya pose, saya kecik-kecik dulu jenuh mak minta pose bila ambil gambar. Sebab kaku, macam patung.. :)

aryan azra said...

pandai asya bergaya..

eMMe said...

mcm2 mimik muka dak asha ni..suke tgk, pandai posing, leh jadi model cilik gitu.. heeee~

Diana Rashid said...

Betul lya...kalau saya pun sama la..suka ambik gambar anak..buat kenangan nanti..

Fieza79 said...

Wahhh dah besar dahh dieerr...

Didie Kamila said...

rajin asya melayan mama die kan..hehe..

Najib Ariyan said...

Seronoknya zaman skrg kamera dah mudah, kalau zaman dulu jangan mimpilah, ada sekeping gambar pun dah berharga sangat, ajar dia bukak blog lah, boleh simpan di blog je gegambar tu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam lya...rajin snap gambar anak..Asya...blh jd kenangan bila dia bsr nanti :D

εïзmummyHazaεïз said...

Camera friendly asya ni... Back ground putih jadikan gambo cantikkan lya

Kopiolimauice said...

rajin asya melayan mama dia ek ;p

Yana Yani said...

bukan takat lya aje, saya pun suka dok suka
snap gambar anak-anak
macam-macam pose dok snap tapi tak sepandai lya =)
gambar last tu kelakar
kerana terpaksa katanya...hehe

Syima ~Mama Kyra~ said...

Mujur asya sporting nk layan posing. Fotogenic nie..Bdk x comel jd comel bila pandai posing..KLU kyra byk moody dari good mode tp klu gmbr guna monopod suka pulak dia layan..haha..klu posing sorg2 malas nk posing kot...hihihi

Afasz said...

suka nya tgk entry ni. nnti nk tiru gak leh?

hehe
salam singgah dari http://afasz.blogspot.com

Amanina Mads said...

pandai posing.. nanti boleh buat album. hehe

nik ros said...

pandai posing asya ni.mcm2 gaya

TunSha Ayunie said...

boleh jadi model la asya, kalah auntysha !

Aisy Nasiha said...

Anak pandai posing, mama rajin snap.. itu yang jadi banyak hasilnya ni..bagus2

Izzati Amira said...

kecik2 lagi da pndai bergaya.. pose itu ini. kita dulu kayu je.. hihi

Naemah Umi said...

pose ala model gitu...suka suka suka :D

Mummydearie said...

Hahaha.. .tengok pose pun dah tahu yang mana rela dalam terpaksa dan yang mana tengah good mood. Fasya oh Fasya! Macam-macam mood mamanya dapat snap!