Tuesday, November 4, 2014

Surprise untuk papa ;-)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
 
Sesekali isteri pom boleh jadi romantik ye.. surprisekan si suami. 31.10.2014 lepas selesai celebrate birthday in advance Asya. Birthday asya jatuh pada 3.11.2014 ni, tapi disebabkan minggu ni je yang saya betul-betul free so terus je celebrate. Kebetulan jatuh pada tarikh birthday papa asya 31.10.2014 tu. Majlis ni saya tak jemput orang pon, just adik beradik saya & papa asya. Buat kat rumah nek ma asya. Cuma panggil jiran tepi-tepi rumah nek ma asya je la. Sebelum mula majlis asya tu, saya suruh anak saudara Fain keluarkan kek dari dapur. Memang papa asya tak tahu menahu pasal kek ni.
 
Surprise untuk papa asya yang ke 30 tahun.

Birthday Guy ..
Senyum lebar.. ha ha

 Tqsm untuk adik Fain sebab berjaya sama-sama berkomplot.
Dia yang tolong ambikkan kek ni
 
 My happy family
Yang kelakarnya asya tak puas hati time ni.. Sebab kek dia tak de.
Asyik marah je.. kata ni kan birthday adik.. bukan birthday papa.
Siap nak letak lilin angka "6" kat kek papa.
 
Birthday Guy & Birthday Girl In Advance
 
Pasal hadiah ni yang saya suruh papa asya cari sendiri kat dalam entri ni . Memang saya saje plan nak bagitau kat blog. Selagi dia tak baca blog saya, selagi tu dia tak tahu kewujudan hadiah ni. Ha ha. Tapi papa asya tu pembaca no 1 blog ni. Memang setiap kali update blog dia yang dulu-dulu baca. Saya publish entri 30 Years tu tepat pukul 12.00AM pada 31.10.14. Dan..dan malam tu jugak dia terbuka blog saya & baca.. Tapi dia tak jumpa pon hadiah ni. Ha ha ha. Habis sebilik dia cari. Tup..tup.. pagi esok asya yang pecahkan rahsia, bagitau tempat hadiah ni tersorok.. Ishhhhh.. xleh simpan rahsia langsung asya ni.
 
** Insyallah, hari ni celebrate birthday Fasya dengan classmate dia. Tqsm bagi semua yang doakan buat papa asya & asya **
 
Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


38 comments:

Fazleyatul Aini said...

selamat hari lahir papa asya

suhailah hamid said...

Kelaka entry ni. Sbb sama dgn anak sulong sue. Bufday daddy ngan adik dia dia buat mcm bufday dia sendiri. Nk potong kek x bg org lain potong. Padahal bkn bufday dia...

Kakzakie said...

Happy birthday buat papa Asya dan Asya juga.. Lya saja nak buat en abe buat kerja tetengah malam:)

Mrs Little Voice said...

Happy birthday asya & papanya. Semoga pjg umur dan dimurahkan rezeki selalu

SalbiahM said...

hepi birthday papa asya n asya..

idzwa kamaruddin said...

happy birthday papa asya!

Chic Na said...

kek surprise, hadiah pun surprise.. heheh.. terbaik plan Lya..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sweet Family..Sonokkan rasa bila dpt suprisekan orang yg tersayang..Cantik kek tu.. ^^

Cik JuE said...

happy belated birthday papa saya..
moga dipanjangkan umur serta dimurahkan rezeki selalu..
sihat2 selalu

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa..
ehehe..alololo..soo suweet.. :) :)
sanah helwah fain & asya..
alhamdulillah...bertuah papa asya & asya ada mama yg penyanyang & romantik gini..
*jeles* ehehe :p

Syeeda said...

eh birthday asya sama dengan aunty syeeda la.. hii =)

eima said...

sesekali buat surprise mesti besh kan ... hepi advanced besday fain

Falsya said...

mcm2 cara sebenarnye nak bg surprise kan tp xpenah terpikir pun nak wat mcm lya..hehehe..

AnneRaini said...

haha.. anak mmg takleh simpan rahsia..jgn buat pape depan die nnti sume die bgtau..hehe

amirah said...

comelnya kek papa asya...lenkali kena standby satu lagi kek la tu liya..hihi

el said...

siyes cantek sgt kek tu lya
n uols family yg sgt comel
adore uols ok

AMIIZAA said...

Happy belated birthday buat papa asya....moga pjg umur murah rezki:)

comelnya asya pakai baju frozen...:)

Mummydearie said...

Mahu tak seronok birthday boy dalam hadiah misteri dengan surprise birthday cake ^_^

Apa-apapun semoga berkekalan kebahagiaan ini buat Lya sekeluarga!

Yana Yani said...

sweet =)
apapun happy belated birtday buat suaminya ye

Fifi Nadhrah said...

kesian asya.. kene share birthday kek.. hihi..

LiYa HaNiF :: said...

suka papa asya kena surprise... hehe

Nafira usof said...

tergelak2 zura baca part yang last tuh.
anak2 selalu jujur kan. dorang x suka simpan bende baik nih. kalo boleh cepat2 dorang nak bgtau. hahaha

Diana Rashid said...

hahhah..Asya jugak yang pecahkan rahsia ye..mujur ada Asya..:P

Ibu Lala said...

Sesekali buat suprise mmg best.

Bunda a.k.a KN said...

wah! terkena papa asya yer...cantik...sedondon tiga beranak..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

santeknyaaaa mama asya..tema elsa jugakk..hihihhi

Rosmiza Ali said...

Alohr, romantik sangat.. Nak jugak buat macam ni.. Tapi hubby kita tak sporting mcm Fain.. Blog kite pun rasanya dia tak baca.. Huuu..
RosmizaAliDotCom

Qaseh Vee said...

cantik baju asya . marah ya sbb x de kek ... heheee ... sian dia cari hadiah di awal pagi . saja je nak isteri nak mangusik .

Qaseh Vee said...

cantik baju asya . marah ya sbb x de kek ... heheee ... sian dia cari hadiah di awal pagi . saja je nak isteri nak mangusik .

Arina Shamsul said...

kihkihkihkih...supriseee!!! kengkadang kaum adam ni,taknak tunjuk sangat keterujaan mereka tu kan dear, tp dalam hati...ada kupu kupu juga...hahahha.btw happy belated birthday papa asya n asya :)

Deq's Qienz said...

kiranya ada 2kek la ekk..ermm sedappp

Naemah Umi said...

ehehehe...surprise kan...ala asya saje je tu cian kat papa dia kan tu yg tolong bg tau tu :D
happy belated besday ye papa asya :D

Asha Lya said...

Seronoknya blh sambut seretak kan x la membazir

QasehnyaRania said...

best la main surprise surprise ni.hihi..

ros_reeza said...

wah suprise menjadi. hihi

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Happy Birthday buat suami Lya..semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki selalu..

***Sebaya suami aida la..hehe

Aisy Nasiha said...

Happy belated birthday to both of you....

sal ya said...

A'ah... Sesekali jdk omantik x ada salahnya.