Monday, November 17, 2014

Throwback April & Mei 2014 : Asya & Pra Sekolah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
 
Lagi edisi imbas kembali kenangan persekolahan Fasya sekitar bulan April & Mei 2014. Time tu kan saya mana update blog sebab terlantar kat hospital. Semua pic ni pon kenangan dari papa asya yang snap untuk tatapan mama. Lagi satu episod trowback untuk Jun & Julai 2014 nak simpan kat blog. Yang tahun 2013 dulu pon banyak juga terperap kat draft ni..  
 
 April 2014
Time ni bawah mata asya masih belum berparut akibat jatuh longkang kat sekolah
 
3.4.2014
Dapat hadiah dari teacher

10.4.14
happynya dia dapat white board+black board ni.
Imbuhan sebab belajar rajin-rajin

10.4.14
Kiri : Pose pagi untuk tatapan mama kat hospital sebelum ke school
Tengah : Balik school
Kanan : Laparnya dia .. sedih tengok masa ni
 
22.4.14
Budak mengidam nak makan durian. Disebabkan papa asya anti dengan durian ni, dia juat belikan yang packing camni. Setakat untuk asya sorang. Papa dia memang xleh bau dan makan durian. Ruginya papa tak dapat rasa nikmatnya durian ni kan asya..
 
 Mei 2014
Dah ada parut jatuh longkang
 
5.5.14
Eyhh.. ada satu ni je pic bulan 5.
Masih muat pakai topi zaman dia kecik dulu
 
Bulan yang agak mencabar bagi Fasya. Bermula sekitar Mac 2014 - Jun 2014 dia banyak ponteng kelas sebab mama sakit. Lepas tu bersambung lak cuti sebab jatuh longkang kat sekolah. Agak mencabar untuk dia kejar semua subjek yang ketinggalan. Tapi alhamdulillah, anak ajaib mama berjaya buktikan.
 
 ~ Akhirnya selamat jugak renovate blog ni setelah setahun jugak tertangguh. Sebelum ni hitam legam macam duk dalam gua. Baru rasa cerah mata ni. Huhu.. Baru nak cari blog designer.. Nampaknya buat masa ni proceed je la dulu dengan layout ni~
 
Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


31 comments:

~aSHa~ said...

untung asya....

senang nak fokus pada dia sorang..

mcm asya kena bahagi2kan masa..xterkejar...

sedih kalo anak ketinggalan

Asha Lya said...

Kngn smua tu kan, seronok gak d abadikn d blog

Fifi Nadhrah said...

sayu hati tengok asya mase ni.. asya kuat sangat.. kuat macam lya..

suhailah hamid said...

Aah baru perasan wajah blog dah berubah...

Sue hantu durian..sedap sgt raja buah tu..boleh geng ngan Asya.

mamabeauty said...

InsyaAllah papanya boleh jaga hehe..

Kakzakie said...

Masa berlalu terlalu pantas tanpa sedar Asya dah semakin cerdik..

Falsya said...

Comel fasya (ehh, mcm terperasan ckp kat diri sendri pulop..hehe)..semoga fasya jadi anak yg baik utk mama n papa okayh..ruginye papa fasya xmkn durian langsung..sedap tuh durian..;)

eima said...

wlupun mama sakit nasib baik papa ade utk snap2 gambar2 ..ade jugak kenangan ..slalu nye ibu2 je yg rajin kan nk simpan gambar2 ni

idzwa kamaruddin said...

sekejap je masa berlalu kan ;)

mommychaa said...

hihihi asya budak cerdik.
itu pasal sokmo success!

salwana nordin @ che'wa said...

asya budak kuat dan pintar!!

mesti kuat semangat kalo ada apa2 masalah mendatang kan!:)

Syima ~Mama Kyra~ said...

wah blog berwajah baru..byknya kisah asya..rajin Lya smpn buat kenangan..yela kan anak sorang jantung hati :)

Permatabiru said...

ank saya suka sangat hello kitty..comel kan.

Nafira usof said...

kenangan nih.. tahun depan Asya dh tahun 1.. uniform dah tukar dah.. hehehe

Kopiolimauice said...

ooo papa asya tak makan durian ek...tapi demi ank belikan jugak kan ;)

Tihara said...

kali ni cerah mata baca blog lya..
simple dan laju
tengok wajah asya,sejuk hati
tersenyum ceria
padahal banyak juga dugaan yang perlu ditempuhnya..
akak doakan moga gembira selalu,
aamin :)

Ena said...

Kita pun tompang hepi dengan asya dan family.. :D

norhidana miswan said...

akak suke..... asya ttp comei walaupun ada parut tuh tau

Chekgu Azrine said...

Alhamdulillah.nasb skng hp cecanggih..cpt2 je blh snap gmbr bila2 kan

Diana Rashid said...

Suruh Azhafizah.com je lya..dia pandai design2 blog ni..kejap je dia buat..sementara dia belum ngandung,tak de anak ni..kan??kang dia dah uwek2 memang lambat la..hahahahah..marah fiza kalau baca komen nih..ekekek

Syima Syaz said...

masa mak sakit, anak lah paling kesian kan... saya dulu dari bulan 2 - bulan 6 anak tak mau makan. sebab selama ni walaupun hantar pada nenek, mak dia akan masak n tapau. jadi Aisya pun susut badan.

alhamdulillah sekarang kita dah sihat, boleh jaga buah hati semula.

Najib Ariyan said...

semoga mak asya cepat sembuh dan selalu sihat untuk anak nya... jaga kesihatan yer...

jamian sarif said...

rasanya bila sampai kat bulan 5 tu..makin tembam pulak anak tu kan...

QasehnyaRania said...

kenangan kan..
teringin nk buat jugok tp nak mengedit gambo.tu x brpa nk ghajin

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

pndainya asya makan durian..hihihi..nway, cantik dah template skang ni lya..putih berseri2 jek..^_^

Didie Kamila said...

semua nye strong enough to face the challenge..:)

mamaarifakeem said...

Kenangan terindah...untung asya byk pic dia kan...hii....

Sue-Rya Qistina said...

alhamdulillah..asya dpt bnyk hadiah..kalau anak2 saya pun suka sgt dpt hadiah, setiap saat dgn hadiah barunya..

Yana Yani said...

saya pun tak suka makan durian...hehe
saya dulu masa duduk dekat wad
tiao kali mak saya anta MMS gambar anak
tiap kali tulah menangis
tuhan aje yang tahu perasan saya
nak meraung aje rasanya

patutlah nampak lain, memang dah lain rupanya blog ni =)

Khai♥Rin : anies said...

pic last tu mcm asya pergi bercuti kt oversea ;-)

Mummydearie said...

Papa Fasya tak suka durian. Oh alah... rugilah weyh! Makan durian sebiji barulah nikmat. Sayang betul tak suka ler...

Lya rajin sungguh snap foto anak. Untung banyak kenangan macam ni. Ada blog pun untung juga. Semua boleh sumbat cerita dalam blog - buat kenangan.