Tuesday, November 18, 2014

Throwback Jun & Julai 2014 : Asya & Pra Sekolah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
 
Last episod edisi baling ke belakang kenangan persekolahan Fasya untuk tahun 2014. Yang bulan-bulan selepas ni dah publish on time. Minggu ni last sesi persekolahan. Mama nya pulak terasa sedih & emo.
 
June 2014

15.06.14
Odway ke school. Mata bengkak lagi time ni

Balik school.. Kat dalam plastik tu susu fasya.
Tapi sekarang dia dah tak minum susu. Dia stop dengan sendirinya.
Kalo tak silap start Ogos macam tu, dia dah tak nak botol.
Kalo ikut mama dia, sampai umur 9tahun nak hisap botol.
Wakakakakaa

17.06.14
Juga senyuman pagi. Nampak ceria

26.06.14
Masa ni asya sangat happy dan ceria..
sebabnya......

Happy sebab.. mama dah tersenyum time ni.
1st day kerja setelah berbulan. Masa ni baru je dalam seminggu dua boleh berjalan semula.
Kaki jalan teruk lagi ni. Tapi saya sempat masuk sehari je. Lepas tu ponteng berhari-hari sebab sakit naik tangga. Mujur company memahami. Kiranya start bulan Julai, baru saya mula konsisten pergi kerja.

Julai 2014
23.07.14
Pic papa asya whatsapp.. Balik school..
Owhh.. ni je pic bulan Julai ye??
 
Lepas ni kalo panjang umur, nak baling belakang jugak semua entri yang dalam draft sepanjang asya sekolah kat Al Jannah Cyber Montessori(2013) masa umur 5tahun dulu. Selain tu nak imbas kembali jugak apa-apa je pic kat dalam folder sepanjang tahun ni. Lagi pon saya memang tak de idea nak update entri-entri fresh ni, melainkan memang ada xtvt yang memang fresh-fresh. Hehe. Time xde entri fresh tu, kita publish je la entri yang terbeku lama sangat.
 
Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


24 comments:

Sue-Rya Qistina said...

comelnya asya bertudung.
tang susu tu bole je nak bagi sbb kalsium penting utk anak2.
bagi guna cawan or botol yg berstraw.

www.suriaqistina.blogspot.com

suhailah hamid said...

Manis betul senyuman Asya ni..

salwana nordin @ che'wa said...

dah makin besar asya kan :)

thn depan dah 7 thn..mmg sedih kan sbb makin besar anak dara kita :)hhhuuuu

alya pun kdg2 je minum susu, kdg2 minum susu lebihan adiknya..kdg2 minum dlm gelas, kdg2 teringin nk berbotol jugak hhhiiii

AnneRaini said...

best juga edisi throwback ni...

Adlin Mohamad said...

cepat je masa berlalu tgk bby ajaib membesar dgn jayanya..
abis tadika dah kan ..thn depan meangkah ke alam persekolahan ..

Sidratul Muntaha said...

semoga dipermudahkan semua..
semoga asya maju jaya di alam persekolahan
btw..lyna dah sihat dah?

Asha Lya said...

Buat kngn nnt blh belek2 d blog kan

Alongxp.com said...

Apsal matanya bengkak? sampai umo 9 tahun isap botol lagi? sahla umo 9 tahun tu lom start puasa tu... hehehehe

lieyalatif said...

walo throwback harus tepek di blog lya...kenangan utk kite jugak nieh...lagi pun asya pun sure nak tgk nanti tgambar2 dulu die mase kecik ni kan....semua ni pengalaman terindah....

Yana Yani said...

suka tengok asya senyum gitu
senyuman dia iras lya =)

Khai♥Rin : anies said...

juara betul mama asya ni...9 thn tuuuu ;-)

lia said...

Lya pon emo sayu2 yer... sama la akak pon he3

Fifi Nadhrah said...

lya.. kite pon.. bile takde idea fifi pon akan belek semue gambar2 lame untuk cerite..

eB said...

rindu korang. hu3

Mrs Velentine said...

wah cantik asya bertudung..comel gitu...rajin2 belajar ya

ijad said...

salam ziarah

Diana Rashid said...

Muka Asya dari kecik sampai besar tak berubah pun..hehehe

Diana Rashid said...

Muka Asya dari kecik sampai besar tak berubah pun..hehehe

Najib Ariyan said...

semoga cepat sembuh yer... cuba cari ubat terbaik... kalau tak dapat dari doktor cuba2 lah apa yg ada kat internet ni... memang hidup kena try and error

Bunda a.k.a KN said...

Tahun depan Asya dah mula sekolah lah yer...dah besar dah dia....sekejap jer masa berlalu....

Seronok dengar cerita Asya masih minum botol time tadika dah pun...zarif ntah lah...sama lah jugak kot...

NzA said...

sweet je senyuman asya...mcm mama jugak

Cikna said...

Macam anak sedara Cikna la berenti susu dgn sndrinye tp masa tu umo 7thn....;-)

Naemah Umi said...

bila dah buat throwback ni dapat tgk pic semua yg asya mmg sepesen je senyum nye hehehe...pe pun ini la kenangan bg dia bila besar nnti kan :D

Mummydearie said...

Kan akak dah kata Lieya, memang mak-mak yang over padahal anak yang nak habis sekolah. Hahaha... Okey, tak baik ketawakan orang sebab awak tu pun sama jelah MD oi!

Bila dok baca hujung tahun ni kawan-kawan up cerita graduasi tadika, tetiba teringat kat Abang. Masa dia tadika, akak belum berblogging lagi. Rasa nak buat baling belakang jugalah walaupun tahun depan dah masuk 9 tahun dah anak bujang sulung akak tu ^_^