Wednesday, December 10, 2014

Little Artist : Art & Craft Camp

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Muka penuh seni makan aiskrim...
Cilop pic tahun 2011...
Rindu Fasya time ni... sangat tembam.
Sebagai mengisi slot cuti sekolah ni, selain join Little Chef : Cooking Camp, last week asya join Art & Craft Camp selama seminggu. Alhamdulillah, yuran camp yang Fasya sertai ni mampu milik. Just RM50 untuk setiap Camp. Kiranya seminggu RM50 la. Antara pic yang teacher Fasya share.

Day 1: Felt Pencil Case


Day 2 , Day 3 & Day 4 : My Camp Journal


About myself
My ambition, My Pets, My Hobby & My Fav Food

Kiri : Sebelum pergi camp
Kanan : Balik camp

Buku skrap : My art journal

Day 5 : Bookmark & Photo Frame

Hasil daripada kerjatangan asya

Minggu ni lak Fasya join Little Scientists. Last camp untuk kali ini. Next week berkurung lah Fasya kat rumah. Huhu.. Kesian anak mama. Takpe, nanti mama akan sediakan kerja-kerja menarik untuk Fasya nanti.

video
Video My Art Journal Fasya .

" My art joiiner (journal)... My little fam (farm),
my watercolour, my flowerssss, my birdthhhhh....
yang ni semuaaaaaa asya buat "

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


44 comments:

Aisy Nasiha said...

Wah.. macam ni memang sukalah Fasya dan rakan2 ya.. ada banyak aktiviti menarik kat kem ni.. hasil tangan Fasya pum lawa sangat tu.. bayaran pun ok sangat tu.. ai, kalau dua tahun lagi agaknya akak kena juga cari kot ada aktiviti macam ni buat di sekitar sini.. bagi anak2 ada pengisian di masa cuti kan..

Nur Inani said...

tembamnya asha masa tu. heheh. makin kreatif dia sekarang :)

Kakzakie said...

Bagus Lya libatkan pengisian bermakna buat Asya..

Fifi Nadhrah said...

wah.. kreatif.. pandai asya..

eima said...

bgsnye .... asya rajin

LydSunshine said...

Maju gok kemaman. Banyak kem yg menarik. Kalau nak simpan hasil senia asya ni, rase kena buh dlm kotak besar ni. Mcm banyak je lukisan dan arts yg dia dah buat kan?

mommychaa said...

hamboi kreatif nye fasya :)

norhidana said...

bgs nyer kem2 gini yek lya, dapat banyak manfaat bdk2 pun tak rasa bosan kan, tak semestinya cuti sekolah kene pegi cuti2 melancong je kan

AMIIZAA said...

salams lya,

cantikknya hasil kerja tgn fasya....:):) meriah tengok....anak3 mesti suka :)...

Syima ~Mama Kyra~ said...

Wah bestla ada aktivii gini time school holiday..kat area umah kami xde pulak..tp masa kyra belajar kt LC dlu mmg stp mggu tecer ada aktiviti art,craft n scientists cuma aktiviti masak2 tu xde la..huhu :)

Adlin Mohamad said...

bestnya xtvt dia ..
kyra saya masukkan kem solat je janji ada xtvt time sekolah kan hehehe tu pun dah mengeluh penat la mama cuti pun kena belajar

mamabeauty said...

bestla Asya punya camp tu..

if ada here sure i masukkan juga for my daughter..

salwana nordin @ che'wa said...

fasya jenis berseni..elok join class ini utk asah bakat :)

comei giler pic makan eskrem tu hhhiiiiiiiiiiii

syawalsimpsons said...

suke tgk lya bawak asya g tempat2 gini..mmg otak dier sangat2 berkembang bila dapat buat XTVT gini kan

Zee Suhaini said...

ramai la kawan baru asya..
bagus lya aktiviti camni..at least dier tak rasa bosan tapi sesekali kena outing gak ngan family member..

Cho Zila said...

best ooo.. anak akak cuti kalinipun tak kemana belajarnyer.. duk rumah mainjer.. ibunyer tak ada keesempatan nak tinjau ... bertuah dia dapat buat macam2 ngan kawan2...

amirah said...

best la camp asya ni...memacam teacher dia ajar wat ek..

Kopiolimauice said...

bijakkkkk nye asya gud girl happy mamapapa asya tgok kan...

Khai♥Rin : anies said...

tersangat laa murah...kalau kat sini sy tgk lbh kpd camp mcm motivasi tu..rs kesian laa pulak kt bdk2...ddk dgr org bersyarah je...

idzwa kamaruddin said...

hehehe..semua kenangan indah kan :)

lieyalatif said...

aktiviti yg bagus ni lya.... nanti leh prektikkan kat umah plak... aktiviti mcm ni bagus sebab merangsang daya kreativiti n otak kanan dan otak kiri same2 bekerja....

betul, ade mase kite rindu saat dieorg baby2 kan lya...tgh tembam.... memori terindah semua tuh...

Sura Mohd said...

bagus betul pengisian time cuti sekolah Asya..macam2..alolo ..comotnya makan ais krim..tapi comel!

Permatabiru said...

WAHH.. pandainya dia..dah sekolah mst pandaibuat kan..

Nafira usof said...

murahnye yuran class2 tu Lya.. kalo Shah Alam nih.. bertuah lah dapat harga cam tuh.

εïзmummyHazaεïз said...

Bertuah asya... Best nye camp.. Anak2 akak camp kat kampung je la tahun ni.. Hehhe.

Daddy Ziyyad said...

Takpa...mama kena rangka 'camp' yang lagi menarik, sepanjang terkurung kat dalam rumah tu...hihihihi

aishah nin said...

Alhamdulillah, bermanfaat aktiviti sebegini. Lagi-lagi budak zaman sekarang cepat belajar.

Keep it up Asya :)

eira eixora said...

bagus asya. cuti yang bermanfaat.

Puan Kutu said...

baguslah asya dpt tunjuk skill kreatifnya dlm kem..mmg berbaloi la klu ikut harga yuran

Falsya said...

Bgs ade camp mcm gini..at least terluang masa..ade jugak aktiviti yg fasya boleh buat..

Sheila Mutalib said...

Best tengok aktiviti asya.. pengisian yg bermanfaat mcm ni lah yang bagus time cuti sekolah..

Mama Myja said...

Fasya, aunty like craft from felt..

Diana Rashid said...

hahaha..gambar awal buat saya gelak je..Nampak rakus la Asya...heheh

Ummi Naimie said...

Aktiviti yang baik untuk memupuk mint anak-anak...

Najib Ariyan said...

kena simpan tu hasil kerja dia... nanti dah besar boleh tunjuk atau dia boleh guna wat mengajar orang lain

mamabeauty said...

mcm2 yang diorang ajarkan ya..

here mostly kemnya more to pengisian islamik sahaja.. yang kat umahlah..

Asha Lya said...

Byk pgisian mass cuti2 sklh ni kan

eMMe said...

alalalaaaa....manjanya suara Asya... hehehe... senyum aunty tgk, moga terus sukses Asya...

Fiza Rahman said...

Ni aktiviti kat tadika asya ker ni lya? Bestnya. Byk aktiviti.

ros_reeza said...

best lah kan ada aktiviti macam ni :)

QasehnyaRania said...

syiok la bila ada xtvt mcm ni.kiranya setoipa minggu asya terisi dgn xtvt
tak la sunyi kan bila jupe kawan kwan

Mummydearie said...

Murahlah tu RM50 seminggu tapi macam-macam ilmu Fasya boleh dapat. Mesti seronok dapat bergaul dengan kawan-kawan dan belajar perkara baru.

Rosmiza Ali said...

Wah! Sebutan english dia mantop sangat.. Eh2, yg teacher tudung itam tgh tlg asya tu anak buah kite tu Lya.. Hehe!
RosmizaAliDotCom™

Yana Yani said...

baguslah ada aktiviti ginikan
banyak benda budak belajar
asya pun nampak seronok aje