Monday, December 15, 2014

Little Scientists : Dino Science Camp

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Scientist to be? Insyallah...
Pic tahun 2012

Alhamdulillah, last camp yang asya sertai last week, 
Dino Science Camp. Tiap-tiap hari mulut fasya tak lepas cerita pasal aktiviti . 
Memang dia nampak happy . 

Ni box little scientist yang Fasya dapat. Kat dalam tu ada macam-macam. 
Semuanya alat2 eksperimen. Siap ada instruction. 
Kiranya, lepas ni boleh buat dekat rumah. 
Camp ni sangat berbaloi-baloi.

Aktiviti sepanjang seminggu di Camp Little Scientist .
Semua pic saya ambil dari page Al Jannah Cyber Montessori


Selesai sudah. Insyallah minggu ni saya akan bawa dia cabut gigi & pergi library. Saya ambil cuti sehari. Takpelah, unpaid leave pon. Demi anak tersayang. Adalah tu rezeki lain menyusul kan. Insyallah, kalo ada lagi kem macam ni  tahun depan, mama akan masukkan asya.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

35 comments:

eMMe said...

Salam Lya, Asya..sihat ke kalian? syok la camp cuti skolah camni.. dpt gift box lagi... mmg kesukaan kanak2 la.. takde la bosan cuti skolah panjang ni... ade aktiviti utk Asya..dah siap ke beli barang nak masuk skolah tahun depan...? ape pun Lya, moga murah rezeki, sihat2 selalu ya..!!

Najib Ariyan said...

sama ada kekanak atau orang tua.. bila dapat buat sesuatu yg bukan dari kebiasaaan dia.. punya lah suka... rasa macam satu rumah tu tak reti dah nak buat.. makin lebih lain dari orang lain buat dan berjaya makin dia suka... mak bapak kena kreatif

Fiza Rahman said...

Dah ada gaya scientist tu...hehehe...Bestnya anak2 dpt join aktiviti mcm nih.

mamabeauty said...

kan dear.. duit boleh cari.. tapi kebahagiaan anak tu yang penting..

she looks happy and enjoy it very much..

Myra Jay said...

InsyaAllah Lya mudah2an jadi saintis nanti :)

Belajar rajin2 ye :D

Qaseh Vee said...

kem yg bagus utk menjana minda . ada gak aktiviti cuti sekolah . dok tgk tv memanjang kat umah pun dia boring kan ...

LydSunshine said...

yg kwn dia tu sebaya ke? tgh buat mende guna biskut oreo tu?

lia ummiirfan said...

whoaa.. hebatnya! :))

Didie Kamila said...

best nye asya..cuti sekolah mcm2 aktiviti yg mama arrange..

salwana nordin @ che'wa said...

rezeki asya :)

npk dia happy dan enjoy dgn semua aktiviti tu ha..

yg penting dpt mengisi masa lapang kan asya :)

Allene ALineWorks said...

bestnya asya..

Amanina Mads said...

Best la kalau ada aktiviti mcm ni time cuti skolah. Budak2 xborink sgt

Fifi Nadhrah said...

wah.. lepas ni macam2 la eksperimen yang asya boleh buat..

Nafira usof said...

bertuahnye Asya..
bagus Lya.. masukkan Asya dengan xtvt cam nih. dia pon nampak seronok sgt2.

Tengku Fauziana said...

syiok nyer la haii..ni bukan anak je suka mak pon suka sekali..hahah

lia said...

wahhhh menariknyer aktiviti2 Asya... acik lia pon teruja ni tau...

syawalsimpsons said...

suke tgk asya selaloo mama dia bawak g tempat gini kan

Sheila Mutalib said...

Camp mcm tu mesti anak2 suka kan.. byk aktiviti dgn kawan2.. diorg mesti tak bosan..

Acik Erna said...

bagus nya asya memenuhi aktiviti cuti sekolah..mama asya memang pandai menggembirakan hati asya

Kopiolimauice said...

bagus la aktiviti mcm ni...kat tmpt sy rsa nye xde lgi

Liza Yati said...

Menarik ya. Mengisi masa cuti sek anak2.

Diana Rashid said...

Untung Asya dapat join aktiviti gini..bagus untuk dia..

Fizalinolie said...

Bestla asya dpt joined camp gitu. Takdelah boring time cuti. Hehe...

Khai♥Rin : anies said...

kalau asya asyik menyebut2 je tu mmg best sesgt la tu kan...

amirah said...

wowwiii...memang best la ada camp camni..sure tak boring la asya

ros_reeza said...

Insyaallah akan bergelar saintis.. :)

el said...

bestnye camp ni
budak2 sure seronok sgt mcm2 aktiviti diorg buat..

QasehnyaRania said...

aamiin
sronok asya kan dpt kwan dpt pulak bekalan blh main dkt rumah pulakkn


Puan Kutu said...

bagus kem macam ni utk anak2 sebaya asya..at least masa terisi dengan benda berfaedah.yelah bukan semua parents ada masa nak pegi bercuti.aktiviti macam ni pun anak2 suka.mmg berbaloi lya masukkan asya

Mummydearie said...

Baguslah kem macam ni. Kalau tak dapat jenjalan masa cuti pun takpa. Masa tak terbuang pi segala kem. Insya Allah Asya, kalau ada minat boleh jadi scientist nanti!

sal ya said...

Janji dia seronok. Tu dh ckp buat mak2 ni hepi. As long as anak2 hepi kan?

Rosmiza Ali said...

Bagus jugak ada aktiviti macam ni.. Boleh bantu anak2 lebih aktif & ligat berfikir.. ^^,
RosmizaAliDotCom™

Yana Yani said...

kalau afif mesti suka camp ni
dia cukup suka apa sahaja berkaitan dengan dino =)

Masya said...

seronok asya yer... enjoy aktivi camp mcm ni ...

Abdul Hakim Faiz Fadhlullah said...

Jika berminat dgn aktiviti2 Sains yg menyeronokkan, boleh 'LIKE' page Facebook kami di www.facebook.com/AlfaAndFriends .

ALFA And Friends Little Scientists DINO Science Camp ni salah satu drpd aktiviti cuti sekolah yg kami sediakan tiap2 tahun.

www.AlfaAndFriends.com
FB: facebook.com/AlfaAndFriends
IG: instagram.com/AlfaAndFriends
Twitter: twitter.com/AlfaAndFriends