Tuesday, December 2, 2014

Rezeki

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Pic dah lama upload, tapi nak mengarang tu malas. Throwback kisah birthday Fasya sebulan yang lepas. Alhamdulillah, dalam buat makan-makan family pon asya dapat rezeki hadiah dari tokma, nekma, mak sedara & sepupu-sepupu dia. Dari mamapapa ofkos la ada.

Antara hadiah yang diterima

Paling eksited buka hadiah besar ni la..

Kiri :
 Hadiah dari mama. Sebenarnya saya tak suka bagi hadiah permainan, lagi suka bagi hadiah seperti baju & buku-buku. Memandangkan sudah lama dia berkenan dengan patung ni. So buat surprise la . Lagi pon harga murah je, tapi nampak mahal. Kat sini ada 1 kedai mainan ala-ala Toy R Us, tapi harganya memang berkali ganda murah. Nama kedai tu Big Toy. Anak patung asya tu just RM25++

Kanan :
Hadiah dari papa asya. Siap ada effect bunyi, air dll. Harga just RM30++ . Memang puas hati lah

 Happynya anak mama kawan baru

Nanti tolong mama iron baju kerja mama ye.
Next year iron sendiri baju sekolah

Antara hadiah yang diterima hari tu.
Ada lagi set alat tulis+pensil warna dan duit hadiah dari tokma.

Baju tidur Frozen peplum juga dari mama.
Berkenan sangat design baju ni cantik.

 Hadiah bear daripada skandal Fasya.
Haha

 Hadiah paling sweet dari sepupu asya.
Masih bersekolah, gigih guna duit belanja sekolah beli
 hadiah buku untuk Fasya kat koperasi sekolah.

 Hadiah baju tidur Sofia The Firts dari Cik De , Ayah De & Eril

Gown cantik dari Ayoh So, Auntie Sya, Adel & Akif

Telekung handmade dari Nek Ma Asya.
 
Alhamdulillah, rezeki Fasya untuk tahun ni. Next year dah tak ada celebrate birthday kat sekolah. Kalo buat pon makan-makan dengan family je. Semoga Fasya menghargai setiap rezeki yang diterimanya.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya 


37 comments:

NzA said...

wah best3x...byknya hadiah...yg xtahan hadiah drskandal tu....ha3x...

eima said...

wahh byk hadiah nak pulak asya berkerja sama amik gambar ... caya la asya ....


idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah

suhailah hamid said...

Wah byk hadiah asya dpt. Alhamdulillah murah rezeki.

Bbwana adienia said...

wow..banyak hadiah..pasti bday gal happy sangat dapat hadiah begitu banyak..comel la mainan iron2 baju tu..haha..sukaaaaa!!! :)

Syima Syaz said...

waaa banyaknya hadiah asya.....
seronok dia dapat banyak hadiah.

el said...

wahh untunglah asya byok dpt adiah..xdok kat hat reject2 bagi kat anok aunty hehe

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah. Murah rezeki asya.

Fifi Nadhrah said...

banyaknye hadiah asya.. baju yang lya bagi tu cantik..

Didie Kamila said...

banyak nye hadiah fasya..best la dpt hadiah mcm2..

Mummydearie said...

OMG, Fasya! Dah ada scandal??? Hahaha... Mamanya over tau! ^_^

Untung Fasya dapat banyak hadiah tapi paling best tentulah hadiah dari Mamanya. Dah lama aim yek! Papa pun bijak. Kecil-kecil dah suruh anak belajar buat kerja rumah. Kita mulakan dengan iron baju dulu. Nanti-nanti tak payah nak mengharapkan Mama, Asya pun boleh gosok baju Papanya ya!

Mama Myja said...

Amboiii banyaknyer hadiah.. hehehe

eMMe said...

Alhamdulillah..moga rezeki makin bertambah buat Asya n mama papa...
Amiin.............best tgk hadiah2 Asya.. menarik!

salwana nordin @ che'wa said...

ALHAMDULILLAH...MMG REZEKI ASYA SUNGGUH YE..MURAH REZEKI DIA :)

SERONOK TGK HADIAH ASYA..GEGURLSSS SGT :)

NI KALO ALYA NGAN AWATIF TGK MEROYAN2 MINTAK HHHEEEEEEE

eira eixora said...

semua hadiah pun best2. bertuah asya.

Nafira usof said...

Banyaknye hadiah Asya.
macam2 ade. :)

Asha Lya said...

Asalam lya, lma x bw Cne. Murah rezki asya.byknya dpt hadiah

siti alfakhishah aman said...

banyak nye dapat hadiah.. alise pulak yg ter exsited.. :)

AnneRaini said...

wah mcm2 hadiah die dpt ye..seronok asya. telekung tu cantik.

Yati said...

Seronoknya dia, dapat hadiah banyak... :D

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam lya..wah!byknyaa Asya dpt hadiah..murah rezeki dia.
Alhamdulilahhhh...

εïзmummyHazaεïз said...

Best asya... Selamat hari jadi sekali lagi. Happy dia

Qaseh Vee said...

banyak sungguh hadiah2 tu ... wah bear tu buat peluk tidur mmg best ...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Bestnya dia dapat banyak hadiah...:) Alhamdulillah ramai yang sayang Asya !

Amanda Suria said...

Alhamdulillah murah rezeki anak dara ni...

Aisy Nasiha said...

Wah..banyaknya hadiah Fasya dapat kali ni..seronok tengok kesemuanya tu.. bagusnya ada ramai yang sayang Fasya ni

Diana Rashid said...

seronok la Asya dapat hadiah banyak...tahun depan lagi banyak dapat hadiah tau..sebab Asya makin besar makin ramai kawan..heheh

ayu Ismail said...

banyak hadiah dia....yg penting anak happy kan

SalbiahM said...

Alhamdulillah. .cantik telekung tu.pandai nek ma jahit.moga asya lebih semangat nak solat pas ni

Khai♥Rin : anies said...

banyaknyerrrr hadiah diaaa...apa? skandal pun kasi hadiah juga? ishhhh fofular jg asya ni ye ;-)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Alhamdulillah..rezeki Asya dpt byk hadiah yg grand2 :)

Cik Puan Eka said...

banyaknya hadiah Asya. Alhamdulillah semua cantik2. Siap posing lagi dgn baju2 dia. Suka telekung tu

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Wahh happynya Asya..dapat banyak hadiah..mesti dia rasa best sangat sebab dapat maik dengan semua mainan tu kan..hehee

Kopiolimauice said...

bnyk dapat hadiah...

Puan Kutu said...

mmg murah rezeki asya ni kan..banyak betul dpt hadiah..comel2 dan kiut semuanya..

Yana Yani said...

banyaknya dia dapat hadiah, meh hulur sikit kat acik yana...hehe
mesti dia seronok sangat dengan segala hadiah tu
murah ye mainan tu lya
kat sini tak dapatlah, nanti minta tolong belikan boleh ke? hehe

QasehnyaRania said...

byk tu
alhadulillah.
su suka la set yang asya gosok baju tu.m