Friday, December 19, 2014

Throwback : April - Julai 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
 
Random pic sekitar April - Julai 2014. Aih.. tak tau nak kata apa ni. Mula-mula rasa, yang lepas biarlah lepas.. Tapi... tiba-tiba datang fikiran, sayangnya kalo tak simpan kenangan kat sini. Hahhhh.. proceed aje la. Al-maklumlah, time tu saya lama tak update blog, tapi rajin snap-snap pic. Bukan saje tak nak update, tapi masa tu kesihatan kurang mengizinkan. Yang lalu biarlah berlalu, tapi kenangan itu sentiasa diingatan.
 
 APRIL 2014
Sebelum pergi kelas Kafa

Muka sedih

Beli banana & kek SR

Opah..ooo.. opah

Sebelum ke kelas tuisyen

 Fasya main HP mama
 
 Kiri : Baca doa ibubapa
Kanan : Berendam
 
 
MEI 2014
 Syurga dunia kanak-kanak
 
 Pose cute
 
Kiri : Sebelum pergi kelas Kafa
Kanan : Sebelum pergi kelas tuisyen

Kiri : Dapat troli baru. Katanya nak jadi polis dalam aeroplane. Uitt..itu pramugari la
Kanan : Nak pergi rumah nek ma

Bersama Shadow

Kalo dah perempuan ;-)

Sibuk nak bermonopod jugak.
Time ni femes la xtvt bermonopod ni.
 
 
JUN 2014
Duta pasaraya

Nak ke rumah nek ma

Kat warung mana ntah ni

Bersama baby annabelle

Time ni bunyi loceng aiskrim..
dia lari punyalah laju ke luar rumah panggil abang aiskrim ni.
Sampai rambut tak sikat lagi

Kiri : Mirror
Kanan ; Breakfast

Kiri : Test baju tidur baru
Tengah : Gadis payung
Kanan : Baca Surah Yassin

JULAI 2014

Angel

Kiri : Posing
Kanan : Latih tubi tunjuk gusi

My cute lil princess

Senyuman untuk mama

Fasya wak muka kiut
Time ni mama dah mula sihat
 
Main sorang-sorang je, ditemani anak patung
 
 
Last edisi imbau kembali , sebabnya start bulan Ogos tu saya dah mula aktif semula menulis blog. Walaupun dah lepas, tapi saya tetap simpan kenangan kat sini, sebabnya saya akan baca semula tulisan-tulisan saya sebelum ni dari tahun 2009 hingga terkini. Biasanya bila baca semula , adakalanya saya ketawa , adakalanya sampai menitis airmata.. Sekarang Fasya pon dah pandai baca blog. Dia akan baca kisah-kisah dia masa kecil dulu. Kadang tu, bila nampak saya update blog, mesti Fasya kata " wowww.. mama tulis buku cerita untuk adik. Adik sayang mama" .
 
Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


23 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Opah asya ;)

suhailah hamid said...

Blog ni boleh dijadikan diari online kita kan lya. Asya dah pandai baca, cerdik Asya ni...

Kenangan lama mmg x dpt dilupakan. Smg ia menjadikan diri lya lebih semangat menjalani hidup.

Tengku Fauziana said...

tgk muka asya ni, mcm muka anak jiran kite la..aleesya..
mcm seiras je rasa..hihih

AnneRaini said...

wah macam2 aksi.

salwana nordin @ che'wa said...

pandai bergaya sungguh la asya :)

mcm mama dia la ni :)

Lynda Che Lah said...

kenangan utk Asya..
Insya Allah..
cantik molek..

CikAnie said...

bestnya asya.. banyak mainan,, semoga membesar dengan cemerlang,,amin,,

mamabeauty said...

hiks cuter je Fasya.. pandai bergaya

Qaseh Vee said...

pose2 yg menjadi kenangan terindah ...

amirah said...

senyum sorang2 tgk gmbr2 asya ni...hehehe

Acik Erna said...

Rasa bahagia kan lya.ada anak secomel asya

nadia mansor said...

comel la fasya..

mama, baju yang caption post cute tu beli katne eh? kita pon mencari baju mcmtu jugak untuk baby mia

Sura Mohd said...

sayang kalau tak abadikan kat blog..
tengoklah keletahnya..memang boleh buat orang senyum..:)

Zuraida Rahim said...

comel2 dan cute gambar dia... geram tgk

Bunda a.k.a KN said...

Pandai Asya bergaya dan berposing yer....

Lya sihat ke? bagaimana kat tempat Lya tahun ni...banjir teruk tak lagi?

Aisy Nasiha said...

wah. bestnya Fasya dah pandai baca blog, bila pulak dua N nak baca blog mama, kang dimarahnya mama tulis pasal dia nanti...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

mcm2 aksi fasya kan..kite pon suke baca entry2 lama dlm blog..leh simpan wat kenangan..=)

Najib Ariyan said...

inilah kenangan abadi untuk dia nanti masa dah membesar....

Rosmiza Ali said...

Kenangan tu.. Sayang kalau tak abadikan kat blog.. At least boleh imbau balik sbb kadang2 kalau tak catit or tulis kat mana2 ada benda kita lupa.. ^^,
RosmizaAliDotCom™

Yana Yani said...

betullah kan lya
blog ni boeh jadi medium untuk kita menyimpan kenangan
bukan apa kalau simpan gitu aje, boleh hilang
apapun comel asya

Cho Zila said...

amboi banyak sungguh kenangannyerkan..
tapi simpan di album,facebook tak sama ngan kat blog...

Puan Kutu said...

mmg syang tak abadikan kenangan asya membesar kt sini..comel2 semua gambar baby ajaib mama..anak kita cepat sgt membesar tanpa kita sedar..ada blog ni boleh la menggamit memori kan.hehe

Mummydearie said...

Macam-macam aksi Fasya dapat dipotretkan oleh Mamanya yang rajin ni. Untunglah boleh disimpan sebagai kenangan. Gambar 'Opah Fasya' tu yang tak boleh tahan nak gelak. Akak pun sama, bila takda kerja suka baca entri lama-lama.