Tuesday, December 23, 2014

Ulat Buku

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Saya ada janji dengan Fasya nak bawa dia pergi library cuti sekolah ni. Lagipon dah beberapa bulan jugak tak kesini. Last cuti penggal aritu kot? So, lepas cabut gigi aritu, terus ke library. Kebetulan time tu hujan lebat yang amat. Kat section kanak-kanak tak ada orang, maybe sebab hujan kot. Ni sebab dah janji lepas cabut gigi pergi library, so kena pergi la jugak. Kalo tak, dituntutnya berhari-hari. Kad library dah ada sejak umur 5tahun lagi, tapi tak bawa pulak time ni. Marah & merajuk sakan lah budak ni time nak balik sebab xleh pinjam buku.

Salah 1 lukisan mural kat section kanak-kanak ni.
Saya memang suka duk area sini. Ceria, colourful & sangat cantik

Sibuk mencari buku

Buku yang nak dipinjam buat balik.. sampai suruh sorok kat rak takut tak jumpa semula nanti.
Lepas keluar je library, punyalah panjang tarik muncung sebab tak boleh pinjam buku ni

 Kusyuk membaca buku.
Salah satu buku febret dia tu, komik "Ana Muslim"
Papa dengan COC nya..
Masa ni buat peel tak nak balik

Fasya & Donkey

Sementara Fasya membaca buku tadi, saya snap habis muka surat buku-buku ni.
Senang nak refer lepas ni. Kebetulan Fasya suka buat origami. Lepas ni senang lah.

Time balik sementara tunggu papa ambil kereta.
Ni je pic yang elok. Yang lain semua dia buat muka macam-macam peseng.
Protes tak leh pinjam buku. Takpelah Fasya, lepas ni bukan tak boleh pergi lagi.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

32 comments:

suhailah hamid said...

Bagus fasya dari kecik2 dah cinta pada buku.

AnneRaini said...

baguslah suka baca buku. budak pompuan mmg sllu suka membaca. budak laki banyak main...

CikAnie said...

asya
kecil2 dah suka baca buku,, dah besar nanti mesti cerdik asya ni,,,

Zee Suhaini said...

bagus fasya ni suka membaca..

mamabeauty said...

Alhamdulillah.. bagus Fasya..
Aunty pun minat membaca :-)

Aeen said...

wah...bagusnya dia...suka baca buku....:)

εïзmummyHazaεïз said...

Mggu ni teringin nak ke library Raja UDa. Best ye asya ke library. Boleh geng aunty.

eira eixora said...

bagus asya. kecik2 dah suka baca buku.

Myra Jay said...

Cantiknya lukisan Mural tu... Nampak real

syawalsimpsons said...

sukenya tgk asya ni minat dengan buku

Ema Johari said...

rajin fasya baca buku..good girl..

idzwa kamaruddin said...

Seronok nyer dia :)

Nur Inani said...

bagus asha ni rajin membaca. banyak memabca banyk ilmunya :)

Khai♥Rin : anies said...

asya, meh dtg sini. boleh baca buku dari pagi sampai malam... sini banyakkkkkkk buku. nak free pun boleh...

Didie Kamila said...

rjinya pg library..
Lya mcm mna keadaan dkt Kemaman skrng?..
Nampak air makin naik je..
Harap tak de lah teruk mcm thun lepas..

eynda said...

Bagus la anak suka library... cuti sekolah kali ni tak sempat langsung bawak anak2 ke library...

mun said...

alahai merajuk dia yerkk..

hmmm dah lama x masuk library... mcm teringin plak... hehehe

Nafira usof said...

tempat yang bagus nih Lya.
Anis pon suka membaca. ingat nak ajak dia pi library jugak lah lepas nih.. :)

Tengku Fauziana said...

okay la tu dia suka dgn buku..bole bw selalu pi sini..hihih

Diana Rashid said...

Anak saya pergi perputakaan yang dekat rumah ni je..jalan kaki ,seberang jalan je kat taman ni...memang kalau pergi pinjam buku mesti nak pinjam majalah Ana Muslim jugak..suka betul budak2 baca majalah ni..kan??

el said...

bestnye dpt g library
el ritu igt nk bw anak2 pi library gak..tp risau lak diorg xleh duk diam haha
mmg cantek mural tu

Yana Yani said...

suka asya baca buku ye
kalau afif kurang sikit, tapi dia layan juga tempat gini =)

Time Traveller said...

Seronok sakan dia ke Library.. bagus la..tanam semangat cinta mmbaca buku :D

Cho Zila said...

akak juga suka pergi bawak budak2 gi library.. senang nak handdle.. lagipun sekarnagn library lebih ceriakan...

Kopiolimauice said...

bgusnya kecik2 dah minat membaca..moga2 bnyk ilmu yg fasya dpt...

Puan Kutu said...

tempat yg menarik utk santai2 dengan anak..bagus fasya rajin membaca..mama kena selalulah nmpknya bawak asya kesini

Mummydearie said...

Baguslah Fasya ni. Kecil-kecil dah suka membaca. Ke memang budak perempuan macam ni kekdah sikapnya? Anak akak memang kena jerit barulah start membaca!

Masya said...

seronokkan bila anak dah pandai membaca.. bawak sini .. boleh baca buku ..

Rosmiza Ali said...

Bagus hobi suka baca buku.. ^_^
RosmizaAliDotCom™

Fifi Nadhrah said...

lepas ni kene pergi selalu la..

aryan azra said...

baguslah fasya rajin baca buku

Sheila Mutalib said...

Bgs mama.. didik fasya dr kecik suke ke library bace buku... :)