Monday, January 26, 2015

Buku "Idea Bekal Ke Sekolah"

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Alhamdulillah, akhirnya sampai ke tangan jugak. Agak lama buku ni terperam kat poslaju. Semoga dengan adanya buku ni dapat membantu saya menyediakan bekal dari rumah buat Fasya. Setakat hari ini, saya masih berjaya untuk sediakan bekal untuk Fasya setiap hari. Harapnya, saya terus istiqomah. Rutin saya, setiap hari akan bangun pada pukul 5pagi. Pada sebelah malamnya saya akan prepared segala bahan-bahan untuk esok. Lauk untuk saya & papa asya saya terus masak pada malam tu. Walaupon letih, tapi sangat seronok. 

Sesiapa yang nak beli buku ni leh klik direct kat link dibawah.
Semasa saya beli ada diskaun, just RM12++ sebiji.
Resepi pon best-best & simple

Idea Bekal Ke Sekolah :-

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

44 comments:

Tengku Fauziana said...

nk beli gak la nti buku ni..hihih

suhailah hamid said...

Wah bestnye...nak beli jugakla nnt ^^

Kakzakie said...

Menariklah Lya. Tapi anak dara kakak dah besar dah tak kisah bento-bento ni. Janji ada makanan dia ngap aje...

Mimie_Zatun said...

wah.. buku resepi...
bagusnya..

eima said...

menarik .. tp nak pi beli dulu alat2 bento

eika_jps said...

amboi...kemain lg mama asya beli buku bagai....mummy bukan tak teringin nak bekal tp tak menyempat nak kehulu kehilir....kalut ja pagi2...kadang2 ja tu pun tak terusik sbb anak2 mummy tak brapa suka makan...

mamabeauty said...

bestnya.. semalam baru gi daiso cari bahan2 hehe

syawalsimpsons said...

teringin nak buat kat syawal sekarang..tp sejak pregnant ni, agak cepat penat...kena tunggu betoi2 ok baru boleh kot..kikikiki...nampak tak alasan kat situ...sebab syawal sekarang suke sarapan dulu sebelom G tadika...tak pon bawak bekal pagi makan kat tadika...camno ni...lya bagi la sue semangat

idzwa kamaruddin said...

wahh teruja tu!

Myra Jay said...

Senang ada buku macam ni, boleh bagi idea untuk bekal ke anak2..

salwana nordin @ che'wa said...

wahhhhhhhhhhhh mcm best ni lya!

good job lya..teruskan semangat utk memasak demi asya ye :)

Nur Inani said...

bagus jugak ada buku macam ni kann :D jemput join segmen saya :D

eMMe said...

senang kan, ade buku idea ni..takde pening kepala kite dok pikir nak bekalkan ape utk anak2, hehehe...

Fazleyatul Aini said...

nak buat untuk diri sendiri bawak p keje la. macam comel je walaupun dah nak masuk 3 series. luls

AnneRaini said...

bagusnye buku ni..boleh pelbagaikan bento.

Masya said...

kalau ada buku lg bnyk idea boleh masakkan ... takdalah buntu nak sediakan menu ...

Mummydearie said...

Oh, untungnya kalau ada 'buku rujukan' macam ni. Kadang-kadang tu hilang terus idea nak bekalkan apa untuk anak. Yalah, takda dek-deko ni dan bekal si Abang selalunya yang simple-simple je. Itu kemahuannya.

wahida said...

fuyyooo..tabik spring la..setakat ni anak2 saya breakfast kat rumah je, pastu waktu lunch, saya bagi duit belanja je...huhu...

Mama Myja said...

wah bestnyer.. rajin mama dia watkan bekal lepas nih, hehee

Yati said...

Wah.. rajinnya Lya, nak buat bekal. Bagus, bagus.
Kak Yati beli yang frozen food, macam karipap, roti boom, etc. Anak akak yang tengah setiap hari bawa bekal. Yang sulong dan yang bongsu lebih suka membeli. :)

Diana Rashid said...

Untung la Asya..lepas ni bekal dia siap ada zoo lagi..kan??hehhe

nayfatimah rasyid said...

good idea nie boleh try nak usha nie ;)

Puan Kutu said...

Bestnya lya.senang nak refer n amik idea untuk bento fasya. Macam2 style tgok it IG n fb.meriah je bento macam 2 bentuk. Sy tak bentokan aiman sbb dia kuat nasi. Pg pun cari nasi. So biar dia mkn kt sekolah. Lunch makan kt rumah. Untuk afia wajib la sediakan bekal..

Ibu Lala said...

Beli kat mana buku ni. Cam best je. Lya, klw ada menu yg menarik nanti share ye. Akk dh kering idea nak bg bekal kat anak.

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

seronok tgk kawan2 prepare bento anak2..zara pon bwk bekal jek tp bekal2 die so simple..ahahha..satu lagi die ni spesis memeilih makan..buah tak makan, roti tak makan, biskut cume oreo ngn chipmore jek die suka..haihhhh..nk bekal ape pon ilang idea mama..buatkn bubur baby lagi syok mama die sbb bby sume benda die telan..kekekeke

Kopiolimauice said...

bleh kongsi resepi klu dh menjadi nnti...gud luck moga rajin smpi bila2 ye ;)

Rai OurKizuna said...

bestnyaaaa.. saya google je.. tak sempat nak ke kedai buku lagi.. hehehe

Najib Ariyan said...

terima kasih sharing... anak2 sedara rumah dekat2 je ngan sekolah... harap2 buku berguna untuk anak2 para blogger yg lain

εïзmummyHazaεïз said...

seronok tgk mommy2 yg prepare food. Akak bento kan anak pepagi je. Lunch nasik kat umah.

Permatabiru said...

ALHAMDULILLAH AIR TGN IBU LAGI SEDAP KAN.. mst seronok asha xperlu ssh2 nk beli makanan di kantin :)

najihah sahami said...

bagusnya sekarang siap ada buku. sebab kadang2 ibu ibu pun pening nak ulang bekal sama kat anak kan.

el said...

wahhhh cantek lah buku2 tu
semangat lak mama el nak wat bento2 ni hehehe

Ann Ishak said...

bestnya bole bawak bekal hari2

amirah said...

nak mencari masa memasak tu yg susah tu..huhuhu

Saniah Ahmad said...

waaah patutlah hari2 bento lain-lain resepi.. rupa-rupanya ada buku rahsia bento ye lya,, apepun good luck,, lya sangat rajin ye buat bento untuk asya,,

Rosmiza Ali said...

Rajinnya Lya.. Tabik spring arr! Nanti ada anak nak buat gini gop ahhh.. In Shaa Allah, aminn.. ^^,
RosmizaAliDotCom™

nik ros said...

manariknya. rajin tol lya.untung asya :)

Fifi Nadhrah said...

wah.. boleh cari ni.. nanti boleh la share menu bekal dengan kami..

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..ade eh buku bento mcmni..mcm menarik je ni..hehe..nak carik la nnt, bole buat utk kakak bila dah pindah rumah sendiri nnt..

Aisy Nasiha said...

Wah.. thanks for sharing ni.. bagus ada usmber rujukan..takla rasa bosan masak dan sediakan benda yang sama setiap hari.. anak3 yg nak makan pun teruja tengok dekonya..

ros_reeza said...

wahh makin kreatiflah nanti :)

QasehnyaRania said...

menarik la lya.baru tak buntu kan.pelbagai pulak tu blh dibuat nanti..

Khai♥Rin : anies said...

murah tu!

Yana Yani said...

ramai kawan dok syotkan beli buku ni untuk idea bento
saya aje yang malas nak beli
lagipun tak rasa diri ni kreatif walau dah ada buku as a guideline...hehe