Tuesday, February 10, 2015

Aiskrim Pasu Di Kemaman

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Trend makanan terkini, aiskrim pasu. Kalo diri sendiri tak adalah bersungguh bagai, sebab sekadar aiskrim aje kan. Tapi sebab anak, kena lah bersungguh sikit. Sekadar nak gembirakan hati anak, sebab dah janji balik tuisyen ada special untuk dia.. Kalo kat Kemaman ni, sesiapa yang nak pekena aiskrim pasu ni bolehlah singgah di Dinie Kopitiam yang terletak di Taman Chukai Utama, berdekatan dengan Maybank & RHB Bank. Kejadian ni dalam 2 minggu lepas kot, ambil Fasya tuisyen dalam pukul 10pm . Sampai kat kedai dalam 10.15pm++. Tapi penuh orang, lama juga menunggu. Dalam pukul 11pm++ baru dapat makanan. Alahai... silap mama bawa hari sekolah. Sepatutnya tunggu time cuti.

Muka yang pada awalnya mengantuk, dah kembali segar bila aiskrim ni sampai.
Tengah malam buta tu pekena aiskrim. Pasu besar asya ni harganya RM6,50. 
Yeee...memang boleh aje buat sendiri, tapi sajelah nak happykan hati anak.

Wafer coklat. Dah lupa berapa harganya.
Tapi bawah harga RM5 lah..

Grilled Chicken Chop , RM10++
Rasanya boleh tahan & sos black papper pon sedap.

My best partner.
Saya & papa asya kongsi aje. 
Sebab baru je lepas makan nasi kat rumah.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

38 comments:

Aisy Nasiha said...

Wah.. gembiralah Fasya ya dapat makan ais krim pasu yang dihajatkan ....

mummy_ayu said...

tu la..trending tul ice cream pasu tu..kan?

eima said...

wahhhh kat kemaman pun dah ade ek .. kami tak penah pun cuba .... nenanti jumpa boleh le try utk budak2 tu

suhailah hamid said...

Demi anak apa pun seorang ibu sanggup beri. Tgk asya happy je kan lps dpt mkn ais krim pasu.

Syima ~Mama Kyra~ said...

skrg trend asikrim dlm pasu kan..mcm2 org bisness skrg kan... semua benda nak di komersil kan....rasa biasa je kan cuma special pasu tu yg unik :D :)

eMMe said...

mmmm...dapnye..jenjalan cari makan... bila tgk aiskrim pasu tu cam betul2 tanah gambut, hahaha..pandai tol dowang ni buat kan...

Acik Erna said...

seronok asya dapat eskrim pasu

Nurulhuda Abdul Latip said...

Aah aiskrim pasu tu boleh je buat sendiri kan...asya dah tuisyen ke? Tuisyen apa?

idzwa kamaruddin said...

haishh asya pun dah try aunty belum lagi ni :)

Kakzakie said...

Asya boleh habis ke satu pasu tu sayang? Mama dgn papa mesti tolong makan sama kan:)

Saniah Ahmad said...

suka asya dapat makan ais krem pasu,, kadang tak sampai hati kan bila anak nak tapi takde yang nak di beri,, pastu set time untuk adakan apa yang anak nak,, sesekali buat simanja ceria apa salah nya kan,,

norhidana miswan said...

sana sini dh cite psl sekerim pasu tuh, akak lum kesempatan nk menterai hehehe...

boleh tahan lama menunggu dr kul10+ sampai kul11 nk dpt mkn... klu nengok mmg cam sdp ciken cop tuh

LydSunshine said...

Sampai hati dia letak eskem dalam pasu. Huhu... Tapi kretif la. Mcm warna tanah yg ada baja.

lieyalatif said...

tu laa pemes tul eskdrim pasu ni kan lya..speciality nye kat pasu jek kan heheeheh sebab eksrimnye ade mcm2 flavor yg penting ade oreo yg dihancurkan tuk bagi nampak mcm efek tanah hheheeheh...tapi tu laa asalka anak hepi kan lya....

syawalsimpsons said...

sini pon dah banyak dah...femes sekarang eskrem pasu ni kan

Hana Syed said...

aiskrim pasu makin menjadi2 sekarang. Nak tanya dia letak bekas lain x dalam pasu tu?? hubby Hana tak bagi lagi nak try pasai dia kata bahaya bekas pasu buat tempat makan.

Nur Inani said...

sedapnyaaa makan eskrem pasuu ^^

Kopiolimauice said...

mlm tadi bru je mkn chicken chop tapi alahaiiii tak bpa nk sedap..harga kemain mahal nye

AnneRaini said...

sana sini org sibuk dgn aiskrim pasu ni ye.. kat kl ni tak tahu lg kat mana.

el said...

dah jd viral eskem pasu ni
aah lya boleh buat sndiri eskem pasu ni..senang bebeno tp kena ketif skit hehe

mamabeauty said...

memang viral kans sekarang ni aiskrim pasu ehehe..

Didie Kamila said...

Dinie Kopitiam, baru ek?..Masa dduk Kemaman dulu mcm tak de je..Kalau dkt Chukai Utama ni setau Didie ada Kemaman Chendol Kopitiam dgn ap entah dkt hotel tu..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Lya..ngah top aiskrim pasu ni yer...

Puan Kutu said...

Senyum puas asya dpt min aiskrim pasu.betul lya,buat sendiri lain feel dari makan kt kedai.hehe

hainom OKje said...

Lyn Munir ada buat entri pasal eskrim pasu ni. Katanya tgh viral sekarang ni.
Sukalah si kecik tu dpt eskrim sepasu.. hihi...

kehidupan sihat said...

aiskrim pasu..sedap ye :)

Diana Rashid said...

Suka Asya dapat makan eskrem pasu..:)

NzA said...

yang penting ank gembira.

nayfatimah rasyid said...

BEST 3X
lum try lagi

Zaitun said...

Suka tengok anak2 gembira bila dapat benda yang dia orang suka.

::EIDA:: said...

lepas ni mama pun dah boleh buat, jimatttt .. boleh letak dalam pasu besar gabak hehehehhhe

Putri said...

eskrim pasu blom lg sampai kt kampar perak...huhuhuhu...seronok tgk.ank2 gembira..walaupun yg kita bg dia tu just a simple thing

Bbwana adienia said...

aiskrim pasu ni makin popular..unik ja rupanya kan..wana belum ada kerajinan nak buat..mood demam masih :(

ros_reeza said...

Dah jadi fenomena aiskrim pasu tu ;)

ros_reeza said...

Dah jadi fenomena aiskrim pasu tu ;)

Khai♥Rin : anies said...

ooo cm tu rupanya ias krim pasu...sy dgr je x penah tgk pun ;-)

Cinta Misteri said...

Famous dah eskrim pasu ni.

Yana Yani said...

sana sini orang dok sebut
tapi saya belum penah lagi rasa
mychintahati jati tak doyan =)