Thursday, February 12, 2015

DIY : Goodies Beg Tema Olaf Frozen

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Dah lama duk dalam draft, goodies yang sempat saya sediakan untuk kawan-kawan Fasya masa time birthday dia kat pra dulu. Ni goodies untuk budak kelas sebelah Fasya. Saya ada sediakan dua theme goodies, iaitu Olaf & Sofia The Firts. Yang Olaf ni last minute tambah, sebab cikgu pra kata nak ajak juga budak kelas 1 lagi join. Takpelah, belanja budak-budak. Maka, isi dalam goodies ni pom cari last minute mana yang ada aje. Insyallah, lepas-lepas ni share goodies theme "Sofia The Firts". Isian dalam goodies memang tak sama, sebab yang theme Sofia The First tu, awal-awal lagi dah beli.

Simple ...

Paper Beg Putih
RM4.00 untuk 100pcs

Google je pic Olaf & pilih pic
yang berkenan di hati & print out

Pic Olaf pilihan yang siap di potong

Tetap gunakan badge yang ni.

Untuk goodies tambahan ni just beli pensil ni.
Nak beli pensil macam satu lagi tak sempat dah terjah Kuantan.

Juga topeng kertas biasa je,
sebab memang tak sempat dah nak ke MR DIY Kuantan untuk beli topeng foam tu

Cuma makanan-makanan kat dalam tu memag sama dengan goodies theme Sofia The Firts tu.
Makanan pilihan lak, saya tak letak jajan-jajan semua. Saya letak kacang, kek apollo & choki-choki.



Main tampal-tampal aje.. terus siap !
Tapi penat juga buat dalam masa sehari ni..

Kos untuk paperbag ni :-
RM 4.00 sahaja.. itupon just guna 25pcs ajer.
Gambar-gambar lak print out sendiri.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

32 comments:

Saniah Ahmad said...

rajinnya mama asya potong2 olaf tu,, bukan satu dua kan,, emmm pengorbanan si ibu walaupun letih tetap puas hati dengan hasil tangan sendiri,,,tak boringlah asya sebab mamnya kretif,,:-)

mummy_ayu said...

comel sgt!! mesti bebudak suka dapat tu.

syawalsimpsons said...

nampak banyak perabih duit kan....padahal hanya RM25 untuk paper bag..jimat sgt tu

suhailah hamid said...

Rajin lya buat sendiri. Untung asya punya mak yg rajin ;)

idzwa kamaruddin said...

DIY lagi syok kan..

el said...

simple n cute
ritu ada lah nak wat goodies tuk birthday anak..last2 cancel sbb iols dah x larat n xde masa huhuhu last2 weols celebrate kat SR je

Puan Kutu said...

Comel lya,Olaf mmg sweet..buat sendiri puas hati,juga sentimental value but fasya bila dh besaer nti kan..

AMIIZAA said...

cantik dan kreatip:)

mamabeauty said...

Kreatif sangat LIya cipta all the goodies tu tau..

Boleh jadi party planner tau..

Tengku Fauziana said...

aryan pon this year 1st time la celebrate beday kt school..
omak nyer ni pon dh survey pe yg nk bg n theme apa..hihih..
mcm biasa mak over dr anak..hihih

Permatabiru said...

menarik ideas nie..:)

lieyalatif said...

yg pasti goodies bag asya mmg lawa n cute lya....mak asya bab2 craftangan mmg tebaik...kreatif sokmo org kate heheheeheh

lieya ni tgh pikir tema bulan 4 ni besdey dayyan lya.... sambut kat cic jek laaa...buatkan goodies bag n tempahkan kek...pandai2 le cikgu handle potong kek heheheeheh

Zee Suhaini said...

cantik..pandai lya deco..

Falsya said...

comel sgt olaf tuh..xsabau pulak nk tunggu mek besau..hehe

AnneRaini said...

haha rajin ni..sy bab gunting2 gmbr yg mls ni.

zety said...

yeayy suke tgk diy Lya ni utk bday ..yeayyy

Nafira usof said...

selalu kagum dgn hasil tangan Lya.
bila sesuatu bende dibuat dgn penuh kasih sayang. hasilnye memang mengagumkan.

eMMe said...

kreatif mama Fasya ni... murah je kan.. tapi isi dlm dia best, mesti kawan2 Fasya suke sgt...

Didie Kamila said...

Rajin lya..dah siap msti happy je tgk kan..lg happy bl fasya happy..

Syima ~Mama Kyra~ said...

murah je kos camni kan...bole la try nnt :)

Diana Rashid said...

senang je..kan?kalau beli yang siap dah memang mahal..

Qaseh Vee said...

gigih mama fasya menggunting gambar olaf tu ... murah je kosnya .

Dhiera nadhirah said...

comel sgt. rajin betul lah dok tampal2. daebak!

εïзmummyHazaεïз said...

Kreatif sgt lya..

Bbwana adienia said...

serius comel goodies bag tu..kreatif dan jimat sangat bila buat sendiri macam ni kan..boleh juga ni buat idea macam ni nanti untuk sambutan birthday anak2 buah ^_^

Aisy Nasiha said...

Haha.. comel tul paper bag ni.. masa je kan yang kena cari utk buat macam ni...dah tak lama hari jadi naim ni.. ??

Khai♥Rin : anies said...

part memotong satu persatu tu mmg tabik lah!!

LydSunshine said...

Suka background putih ni. Nampak elegant sgt wp temanya kartun.

NzA said...

alolo...kreatifnyo.

Cinta Misteri said...

Comel je....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

kreatif nye...so cute OLAF :)

Yana Yani said...

taoi memang jimat buat sendiri kan lya
aritu masa birthday afif, gigih saya menari yangd ah siap, mahal giler!
tepuk dahi dok tengok harga, at last beli paper bag, deko sendiri

tapi paper bag tu murah lah, kat sini 9lbh hanya untuk 50pcs