Tuesday, February 24, 2015

My Bestfriend Wedding

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Bertemu kembali. Lama sungguh tak udate blog. Biasalah, mOOd kurang datang. Syukur alhamdulillah, salah seorang BFF saya selamat bergelar isteri yang sah. Amin..amin.. Bersyukur sangat. Semoga beliau terus meniti kebahagian bersama mengharungi suka duka kehidupan sehingga ke akhirat kelak. Amin

19.02.2015

Majlis pernikahan diadakan di masjid pada malam 19.02.2015. Sepatutnya kami se geng Fliz Star pakai baju kaler maroon. Tapi saya sorang je, last minute pakai pink sebab baju yang saya order on9 sepatutnya sampai sebelum raya cina, tapi tak kunjung tiba. Kebetulan, tersedondon lak dengan pengantin. Memang tak tau pengantin nak pakai pink malam tu. Hehe. Malam tu, 3 pasangan dinikahkan. Owh... masjid ni jugak merupakan tempat saya & papa asya dinikahkan sah sebagai suamisteri. 

Best friend forever
Fliz Star*

Alhamdulillah, saat sah bergelar suamisteri

Sangat happy untuk awak..
Semoga awak akan terus tersenyum selamanya selepas ni.

Sebelum majlis bermula. 
Lepak kat luar masjid dulu

Ni sabotaj ke ape?? 
pic blurrr

Budak tak sihat. Kesian dia,,, tak sempat majlis mula dah call papa suruh ambil. Sebab tak tahan gatal-gatal. Kebetulan CNY, klinik semua tutup. Tapi, adalah sebuah yang buka..Papa ambik dia kat masjid, terus bawa ke klinik.

20.02.2015

Kesian dia... badan penuh ubat. Kata doc alergik, sama ada sebab makanan atau pakaian. 
Mulanya saya ingatkan naik campak. Malam pon xleh tidur, sebab gatal. Cuaca panas lagilah.

Mom & doter..
lama dah tak selfie mak+anak ni.

Sebelum bertolak. 

Tengok..menggaru ajer..

Muka masam cetum

Ni je pic dengan pengantin yang paling Ok.
Tengok asya tu, asyik menggaru je..

Sebelum ni dia peel..
Ajak ambik gambar kat pengantin baru OK sekejap

Asya in action

Duduk sekejap je... 
sebab Fasya lah, keadaan panas makin gatal badan dia.
Jumpa pengantin..terus balik

Masuk kereta terus buang baju...

Sebab tu saya pakai baju gown je, kalo pakai seluar n baju bertutup makin miang badan dia. 
Kalo tak, jangan harap nak pakai baju gown time jalan-jalan or ke majlis. 
Saya lagi suka dia pakai seluar je.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

24 comments:

Kakzakie said...

Kalau kita pun tak selesa berada di majlis org ramai kalau dah gatal sana-sini...

Selamat pengantin baru buat kawan Lya..

Puan Kutu said...

seronok bila sama2 dpt menyerikan majlis bestfrenz

kesian he asya menggaru Sana sini.sy pun lebih suka Afia pakai seluar,to sesekali gown apa salahnya.lawa je fasya..

syawalsimpsons said...

alahai asya..masam je muka tu yee

suhailah hamid said...

Alahai kesiannya Asya...kalo gatal mmg nk menggaru. Ada la tu elergik mknn atau bhn kimia lain mcm sabun basuh bj ke, nnt lya try ingat balik apa yg trigger gatal2 tu..

Asha Lya said...

Kesian fasha, moga cpt sembuh ya..tahniah bff lya slmt jdi istri org

Chekgu Azrine said...

selamat pengantin baru untk bff sis..
semoga dilimpahi kebahagiaan..dan berkekalan hendaknya

Kella said...

Assalamualaikum lya...
lama kita tak bersua di muka belog ini.. lya memang aktif dr dulu sampai skrg.. bagus..
=)

salwana nordin @ che'wa said...

aloloooooooo sian asya :(

semoga cepat sembuh ye asya..

lya cantik sgt, kena dgn tema pengantin :)

eima said...

tahniah utk BFF lya...dan kesian asya .... alahai mesti miang sgt sampai berair mata sedih tu

lieyalatif said...

mmg musim kenduri kawin kan lya cuti2 panjang2 nieh...seronok dpt mkn nasi minyak org kawin ekekekeke...

alahai sian asya.... hope dah hilang laa gatal2 die nie....kalo tak payah gak...asek menggaru takut nanti tinggal scar kat skin die....

Kopiolimauice said...

siannye ye la klu gatal2 mmng tak selesa la kn

Eliss Mie said...

kesiannya asya. dah gatal kita pun tak selesa kan. apapun, selamat pengantin baru utk bff nyer. bff kita semua dah kawen :) kalau ada maknanya andalusia la tuh kan..hehehe

el said...

sian fasya..skrg musim panas ni..jgnlah keluar..akan memudaratkan kesihatan..

Khai♥Rin : anies said...

barakallahulakuma...


alololo cian asya... lps bw bllk semakin ok ke sebaliknya?

Diana Rashid said...

kesian dia..Dah ok ke sekarang??

Saniah Ahmad said...

kesiannya asya,, mesti tak selesa sebab gatal2 tu,, untuk seminggu dua ni elakkan makan seafood dan makanan yang gatal,, pakaian kena cari yang coten untuk pengudaraan ye asya,, :-),

LydSunshine said...

Saya lagi suka tgk fasya pakai gaun macam ni. Nmpk flowy je dan ayu sgt.

Dah tu geng fliz star berapa org lagi yg tak kawen?

Falsya said...

Congrats buat bff lya..santek..;)

Alahaiii sian fasya..bile allergic dtg,kene pulak cuaca panas mmg lg wat gatal sebenarnye..lg xselesa..

Cho Zila said...

semoga kekal bahagia selamanya... nanti ramai adik2 asya... kesiannyer memang nampak ketidakceriaannyer... kot idak kalau bergambar ceriajer...

Tengku Fauziana said...

cantik bju lya..hihih..
alor sian fasya ye..

Qaseh Vee said...

sian asya . cuaca oanas mcm ni lagi lah bakteria tu mudah membiak sbb berpeluh ... nice jer asya pakai gaun tu ...

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Alahaii..kesian Fasya..mesti dia rasa tak selesa sangat..Selamat pengantin baru buat BFF Lya.semoga kekal hingga ke Jannah..Amin..

ros_reeza said...

Ala kesian Asya. Memang tak selesa kalau gatal gatal cam tu...

Yana Yani said...

kesiannya dia, teringat afif yang penah kena benda serupa
memang bising aje kerja dia
kalau tak kerana kegatalan tu, nampak comel dah anak dara sorang ni