Thursday, February 5, 2015

Shopping : Kamdar - Mr Diy - Daiso

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Weekend baru-baru ni last minute punya perancangan nak mencari kain sedondon untuk pakai raya ni. Awal bebenor kan? Tapi takpelah, cari awal-awal senang ...tak adalah nanti baru nak terkecoh-kecoh mencari. Lagipon tailor dah bagitau last ambil tempahan April ni. So, just ke Kuantan aje mencari kain. Kuantan lagi........ Tak pergi survey tempat-tempat lain sebab tak nak serabut kepala. Buat keputusan pergi direct ke Kamdar aje. 

pisss....kacang pissss

Dekat Kamdar...sementara tunggu orang potong kain.
Finally... dapat jugak kaler yang diidamkan.. 
Kebetulan kat Kamdar ada sales, memang berbaloi la..
Settle bab ni...lepas ni kita hantar tailor plok.
Design baju pon dah cari awal-awal.
Agaknyer kaler apaaa yaa???

Misi seterusnya ke MR DIY cawangan ke -3 kat Kuantan.
Lokasinya berdekatan Giant Kuantan, u-turn betul-betul depan Giant kuantan.
Mr Diy berdekatan dengan Perodua & Honda.. Kalo tak silap berdepan dengan Mitsubishi.
Motip ke sini, mestilah nak membeli alatan bento Fasya..

Seterusnya isi perut dulu kat Rasamas..
Langkah kanan lagi.. Buy 1 free 1... untuk Roaster Rice with Japanese Tofu.
Just bayar untuk 1 set hidangan RM13.90.
 Ayam boleh pilih.. ambil ayam percik & blackpepper.
Tapi faham-faham lah, harga bertambah la dgn serv charge & gov charge..
Just RM20++ aje la termasuk tax tu.

Yummm..tak sabar nak makan

Anak manja papa

Bukan main pose...
Pic kiri sekali, baru nak pose, papa suap nasi.. 
ishh...

awwwww

Tak ada orang time ni..
Berkuasalah nak pose situ sini..

Tiru frog

Dah kenyang makan, terus ke Daiso..
Modus operandi... beli barang bento lagi...dan lagi...

Tunggu papa bayar ticket parking

Last, singgah Pantai Teluk Chempedak.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

47 comments:

Nad MamaZN said...

kami pun plan nak pi cari kain ni.. tailor nak sampai akhir bulan 3 jek. mmg terkejar2 dibuatnya huhu

Didie Kamila said...

Awalnya shopping raya..tp elok la shopping awl2..tak pening kepala dah dkt nnt..

Sue-Rya Qistina said...

wahhhh..kemain lagi asya berposing ye..suka tgk posing dia yg bersahaja..hehehe

Bbwana adienia said...

prepare awal bagus juga..x la kelam kabut bila nak dekat raya nanti kan..:)

psstt..bestnya shopping..

suhailah hamid said...

Masuk diy berpinar mata, mcm2 nk beli ^^

Zee Suhaini said...

awal takpe lya senang tak bersesak ngan orang..zee pon ingat cuti CNY ni nak keluar mencari jugak..

ohhh mr.diy memang berhantu..boleh kata dalam dua minggu ni tetiap hari zee dok ngulang pegi sana..hahahaa..gatai jer tangan ni..

εïзmummyHazaεïз said...

Kak haza day bell kain ela bulan lepas. Hehehe kunen u tahun ni

Mrs Little Voice said...

Kak Alin kain dah lama beli...tggl nak hantar tailor je

salwana nordin @ che'wa said...

AWALNYA LYA CARI KAIN TP BAGUS JUGAK SBB IKUT TAILOR KAN..

jenis badan tak naik lg takde masalah kan :)

hhhhmmmmm...kaler apa ya????

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Tiru frog so cute ..hahahhah

AnneRaini said...

awal beli kain..kami pun tak fikir lg..

Tengku Fauziana said...

daku klu masuk daiso jdi giler..hahah..
sume nk angkut rasa nyer..wakaka..

syawalsimpsons said...

sue dah carik kain dah..settle...tunggu mak je la jahit...tu pon jahit baju bebudak ni je...sue punya tarak..hahahha

Puan Kutu said...

ohh kaler apa ye baju raya lya sefamili?kejap je masa jalan skang ni.beli awal hantar tailor senang kan

makin meriah la benta asya pasni. mama dah sakan soping tu

eima said...

wahhhd ah kena cr kain nk buat bj raya dah .. raya thn ni awal kan ...huhu

mamabeauty said...

memang bikin berpinar mata kans tengok barang2 Bento ni.. geram tengok hehehe

Nur Inani said...

wahhh sampai comot comot dia makan. heeee

nayfatimah rasyid said...

bestnyer pi shopping ngan jenjalan

mummy_ayu said...

ha ha ha..geng la..seronok sgt beli barang2 utk bento..kan?

LydSunshine said...

Kamdar Kuantan bapok besor ork Lya? Saya tak pandai nak shopping kat situ sebab terlampau banyak pilihan.

Lya, share la brg bento yg Lya beli. Saya ni tengah nak prepare mood berbento ni sbb anak dah makin besar. Lagi 2,3 tahun je lagi nak gi skolah ni. (sekolah tadika je la)

Dhiera nadhirah said...

awal ye plan cari kain. best best. mood raya datang cepat tu. hihi.

suke jugak pergi mr.diy dan daiso tu

Afne said...

Waahhh seronoknya shopping :)

~aSHa~ said...

seronok asya yerk

Kopiolimauice said...

waaaa pasni macm2 lgi la ye deko2 bento asya ;) huih cepattt nye dh cari bju raya ;p

Fiza Rahman said...

DAISO...RAMBANG MATA NENGOK BEKAS2 CUTE TU. TAK SURVEY APA LAGI UNTUK BAJU RAYA THN NIH.

CikLily Putih said...

beli barang2 bento ni kat kedai jepun murah giler ek..

kehidupan sihat said...

tak tahu plak di kuantan ada daiso..lepas ni balik rumah mak mertua di kuantan boleh singgah :)

salam perkenalan sis
jemput ke blog nana :)

eika_jps said...

awalnya mama asya beli kain....nasib baju raya mummy babah yang jahitkan...takda kalut nak tutup tempahan...hehe...rajin mama asya nie buat bento...harap satu hari nanti mummy akan serajin mama asya...amin

Diana Rashid said...

Awalnya cari kain.bagus juga bersiap awal2..sebelum semua harga barang naik ni..kan??

Qaseh Vee said...

teingat lak ada 2 bahan baju yg belum hantar ke tailor ...

Falsya said...

Kemain comel lagik anak dara posing..kain falsya byk tau lya tp xberhantar ke tailor..kalau kate nk beli lg kain dekat husband mau kene starlite dahi nnt..hehe

Tihara said...

memang elok cari awal2 ni kan
alya ni pandai bergaya, comey angat :)

Zuraida Rahim said...

Awalnya mencari kain...

Chekgu Azrine said...

akk pun dah start mencari kain nih..akk planning nk beli online jek..hehehehe

Cikna said...

Mr diy la tempat paling best, Cikna ni duk Pahang gak tp pernah sampai kat TC sekali je,huhuu......;-)

eMMe said...

sunuk jenjalan 3 branak ni... Lya, akak tgh sarat...nak jalan jenjauh mmg tak larat la... Cepat bersalin, cepat habis pantang leh jenjalan, hahaha! tu je akak ingat...huhuuu!

el said...

seronok tgk mama fasya berbento...
fasya pun excited dah tiap2 pg sibuk tya eh mama buat special ape rini..gud lah uols ni

Mummydearie said...

Suka betul tengok Fasya berposing. Ada-ada aje gayanya. Comel sungguh. Rasanya akak pernah makan kat Rasamas di Kuantan ni dulu lepas tu siap boleh pi shopping lagi. Punyalah teruknya tak tahu apa ada kat Kuantan tu sampaikan datang dari KL pun boleh gi shopping kat situ. Terbalik kot betul!

Cepatnya Lya dah cari kain nak buat baju raya tapi baju raya hari ke-3 dah pun siapkan. Hahaha...

Cantiklah warna purple pada patung kat Kamdar tu tapi tahun ni purple bukan warna tema akak :)

Najib Ariyan said...

syoknya shopping raya awal2.... saya beli baju raya nantilah dah dekat nak raya sebab pakai baju tahun lepas...

salam singgah

Permatabiru said...

baju raya klu upah org mmg kna hantar awal

trah zain said...

pandainya posing,,haha

Bunda a.k.a KN said...

Assalamualaikum,

salam hujung minggu Lya...

wa said...

Amboi...pandainyaa Fasya berposing....mesti mak dia kecik2 pong mcm tu.. :-)

SalbiahM said...

Oh beli alatan bento kat daiso rupanya. Patutla comel-comel..

ros_reeza said...

Dah cari kain? Alaa Ros belum lagi...

Khai♥Rin : anies said...

sm laa kita...buat persiapan awl2...bkn apa... rs nyer thn ni mcm x dan je... ;-)

Yana Yani said...

tu cari kain tuk raya apa ke..wahh
saya tak planning lagi
rajin lya ye...kagum saya
saya ni memang tak rajin nak sediakan semua tu
tapi saya tak ada masalah nak sediakan bekal sebab saya pun boleh bawa sekali =)
apapun, all the best ye