Wednesday, March 18, 2015

The Tale Of Cinderella : Have Courage & Be Kind

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Aiiiii... dah makin malas nak update blog ni. BW pon slow-slow aje. Saya baru je masuk kerja kelmarin, terpaksa ambil EL sebab Fasya demam & mama tak sihat.Last week sempat bawa Fasya tengok filem Cinderella.  Dah lama tunggu filem ni. Tiket pon just booking on9, senang tak perlu terkejar. 

Dan.. semestinya saya bagi 5***** untuk cerita ni. 
Walaupun kita sudah tahu jalan cerita, tapi still ternanti scene-scene nya. 
Tengok cerita ni macam kita berada di alam cinderella tu.
Ada part, memang sampai mengalir air mata juga.

Mak & kakak tiri Cinderella

Saat pertemuan pertama Ella & Mr Kit 
Rasanya part ni tak ada dalam kisah dongeng cinderella.. Eyhh, ke ada???
Time ni Ella tak tahu yang MR KIT ni sebenarnya putera raja

Scene ni, memang layan habis lah..
Time ni baru Ella tahu bahawa Mr Kit sebenarnya putera raja

 Sempat ke toilet masa scene Ella & Mr Kit kat buaian sebelum detik 12am

Apekeslah tak ada langsung poster Cinderella.
tak pasal pose dengan Cicokman

 Budak ni suka sangat kumpul koleksi TGV.
Kali ni tabung besi ni, sekali pakej pop corn & air.

Kat dalam tabung tu ada isi rupanya.
Dapat ang pow & kupon Ayamas & The Manhattan Fish Market,
OK dah tu, berbaloiiii.. Entah bila nak tebus kupon ni.

Lepas tu pusing-pusing jalan kampung..
1st time sampai kat pantai ni.. kedudukan dia memang tersorok dalam kampung.
Bukan pantai Kemasek yang kat tepi jalan besar tu, kena masuk kampung.
Serius cun giler pantai ni & ramai orang berkelah. 
Dan seperti biasa, layan anak dara berposing ;-)



 Next time nak datang lagi sini.. 
Hihi.. kesiannya, dalam daerah sendiri pon tak habis terokai, 
ada hati nak teroka tempat orang 

Pic pada pagi tu..
Breakfast nasi kunyit febret Fasya..
Dia panggil "Nasi Kuning"

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

27 comments:

Asha Lya said...

Best eekk crita Cinderella biarpun hnya crita dongeng

mummy_ayu said...

best ek? ramai yg ckp best..ayu pun nak bawa Ian & Iris gi tgk nanti..

idzwa kamaruddin said...

nampak gaya kene pegi la tgk cinderella nie

Didie Kamila said...

Sama la lya..rasa mcm dah mls nk update blog..huhu..rasa nk ttup blog pn ada..

mamabeauty said...

kenala bawak anak2 pulak tgk cinderella..

bestnya dapat jalan2 pantai kan..

Siti Asiah said...

Asiah pun dh lm xupdate blog, cantik la ptai tu...sedapnye pulut kuning Asya tu, nak sikit...hihi

Allene typicalmommy said...

cantiknya batu tu lya....

cinderella, berulang kali tgk pun best. macam2 versi ada kan.

eynda said...

Cantiknya batu tepi pantai tu....

Saniah Ahmad said...

Wahhh asya semakin chomill,, kasut tali tu cik anie suka lah,,, hari ni irfan pun tengok wayang tak tau citer apa yang dia nak , ayahnya temankan sebab pagi tadi request nak tgk wayang hihi,,

Emmm suka nasi kuning ye sama mcm irfan huhu,, kalau dekat cik anie boleh bagi,, nasi kuning tak boleh pos sebab tak tahan lama huhu,,happy holiday asya, seminggu cuti sekolah tu,, moga ada pengisian yang menarik,,

Nad MamaZN said...

nayli pun dok ajak tgk cinderella.. umo baru 4thn kemain lg dia..

Falsya said...

nak tgk cinderellaaaaa..

comel fasya..senyum sipu2.hehe..batu2 tuh nmpk bercorak2..serious cantik..

nasi kunyit tuh mcm pulut jer..ke mmg pulut..ngeeee..

suhailah hamid said...

Sue pun dah tgk cinderella minggu lps dgn 1 fmly setelah hampir 4 thn x jejak kaki ke wayang...

Diana Rashid said...

Anak saya pun dah siang malam mintak nak tengok filem ni...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Ni klu anak2 pompuan yg baya2 Asya..mmg syok la tgk citer princess2 nie :)

eima said...

wahhh bestnye .. tak sabo nk tgu dvd keluar

Yana Yani said...

best ye...saya pun cadang nak tengok
tapi tak tahu bila nak p tengok...hehe

asya ni pandailah posing
suka tengok dia posing
mama pun pandai ambil gambar =)
kabungan yang menarik

Aisy Nasiha said...

Samalah kita.. akak pun makin tak rajin nak menulis.. adoi.. sekali2 buka blog pun jarang nk drop komen.. ai cerita princess ni nampak menarik la, tapi kalau bawa boboy brdua ni agaknya suka ke x.. syok lagi sebab ada kupon mcm2 tu...

Syok main tepi pantai kan Fasya..

mama ila said...

wahh..dah tgk eh..best tak criter dia?? mesti r best kan Cinderella kot..heheheh... asya dah biasa masuk cinema...kalau diknani nie mana boleh duk lama2..huhuhu.. kena tunggu dia besar sikit lagi baru boleh bawak masuk cinema =)

AnneRaini said...

haritu dah nak pergi dh tgk cinderella tp faktor usia kot. Kul 9 mlm dah ngantuk. hah acaner?? hehehe

- dieyana - said...

pandai bergaya budak tino nih..hihii..comel asya!

Khai♥Rin : anies said...

igt aritu nuffnang nk kasi tiket ni tp x dpt waaaaaaaaa

oooo suka kumpul brgn TGV ya? mai laa ke sini...ada byk koleksi tgv ni ;-)

ahmad said...

Waaa banyak gak blogger citer sal cerita cinderella ni./ haha..
Best tak?

Jom singgh2..
Baju Sweet Muslimah

Jom join contest..
Contest Review Aplikasi Android Baju Sweet Muslimah

el said...

5 bintang tu mesti best giler ni
el ritu bw anak2 pi tgk spongebob ekeke anak2 mmg terhibur

Qaseh Vee said...

cantik pulak batu tu ... bercorak - corak lagi .

Bbwana adienia said...

wow, 5 bintang mesti best sangat kan citer ni..wana x sempat lagi nak tengok..

Kopiolimauice said...

cantik la kaler n corak batu tu....klu citer animasi omputeh mmng syok layan mcm nmpk real...

* Lya nk mntk emailkn alamat kt rydaryna@gmail.com ye ;)

Mummydearie said...

Cantiknya corak pada batuan tu. Nampak unik sangat bila melihatnya. Oh, inilah pantai tersembunyi yang Lya cerita dalam entri terbaru tu ya...