Sunday, May 31, 2015

Bento Asya : Mei #1

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Yeayyyy!! Bersorak gembira kaum-kaum ibu sebab boleh la berehat sikit sepanjang seminggu dua sempena cuti sekolah ni. Ada juga yang ambil peluang cuti ni untuk hantar anak ke kem-kem yang berfaedah & ada juga yang bercuti. Insyallah, ada plan nak bawa Fasya jalan-jalan juga. Moga dipermudahkan segalanya. Oklah, back to topic, bekal yang sempat saya sediakan sepanjang Mei 2015, iaitu selepas saya pulih daripada pembedahan. Memang agak mencabar untuk memulakan semula. Mencari mood tu yang susah, jadi permulaan bekal just yang simple-simple aje. Last-last baru rajin nak buat nasi minyak bagai. Baru je up semangat, dah cuti sekolah, harapnya buka sekolah nanti tak lemau la.

17.05.2015
Mee Maggi Sup - Mee maggi yang direbus & toskan + sup ayam

18.05.2015
Nasi himpit. Memang dia makan kosong je + Biskut Weetameal

19.05.2015
Mee Hoon Goreng + Apam Polka Dot

20.05.2015
Roti Bakar Planta + Choc Moist Cake

21.05.2015
Mee Calong . Febret asya. 
Tapi dalam sup asya saya buang fishball homemade, sebab asya tak makan ikan.

24.05.2015
Roti Canai cicah susu pekat

25.05.2015
Roti Bakar Planta Gulung-Gulung + Biskut Ikan

26.05.2015
Roti Susu+Coco Crunch

27.05.2015
Nasi Putih+Sup Ayam+Ayam Goreng

28.05.2015
Nasi Minyak Ayam Goreng tanpa kuah + Biskut Chipsmore.

Crdt pic untuk ibu Mia . 
Kebetulan dia ke sekolah time ni.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

20 comments:

Arina Shamsul said...

rajin betul mama asya ni (*^3^)/ ~~♡

Bunda a.k.a KN said...

Cantik bento dia...tergamak ke nak makan tu Asya?...hehehe

εïзmummyHazaεïз said...

happy diorg bawak bento sendiri kan.. Mesti rindu bento mak dua minggu :)

mamabeauty said...

Comel jer semua bento.. bertuah Fasya..

Kopiolimauice said...

menjadi je ye klu sy buat tah jadi apa ;)
simple but nice

Diana Rashid said...

sedap2 semuanya..kawan2 dia pun bawak bekal ye Lya..bagus la..ada geng untuk makan..

eMMe said...

Assalam Lya, Asha sihat? mama rajin masak, tgk Asha dah berisi, sihat selalu ye Asha...

Ema Johari said...

wah, rajin mama asya... k.ema berhenti kejap anak bawa bekal sejak berpantang ni...hehehe.

Mrs Velentine said...

rajinnya lya

Syima ~Mama Kyra~ said...

suka tgk bento asya..kyra bento time pagi ke sblm p sek dia mkn kt umah nenek..so bento kyra simple je tiada hiasan..dulu ada buat tp pastu kyra tak suka..kyra kata x payahla mama susah2 buat hiasan..kyra mkn je apa mama bekal..syukur..mcm memahami je yg mama dia rushing pepagi elak jammed..hehehe

Yana Yani said...

salam lya..maaf lama tak singgah sini
harap lya dah kembali sihat selepas pembedahan
wah asya, lama tak nampak senyuman tu =)
saya kagum kesungguhan lya menyediakan bekal tuk asya
saya buat juga bekal tuk afif, tak rajin deko aje =)

lieyalatif said...

alhamdulillah...asya membesar dgn air tangan mamanyer ....lieya pun gigih bangun pagi2 tuk siapkan bekal anak2...sape kate working mom takleh buat bende tu semua...antara rajin dgn tak je kan lya...

moga kite sihat2 selalu utk terus urus family kite....amin

el said...

bw bekal berkuah tu x tumpah ke lya?

then asya abis x makan semua tu

teringin nak bw sup lam tupperware takut tumpah plak tau je lah budak2 mana leh duk diam..di lambung2 je beg tu nti hahaha

Khai♥Rin : anies said...

sy terfikir... sedap ke asya mkn nasi himpit kosong2 gitu ;-)

Yati said...

Hilang penat bila anak makan apa yang kita sediakan, kan... :)

Dayana Bahar said...

rajinnya lya ....

LiYa HaNiF :: said...

rajinnya lya bekalkan asya yer... Hehe

LydSunshine said...

Makin improve saya tgk hasil Bento Lya utk Fasya. Fasya suka Nutella tak? Kalo suka, boleh bekalkan nutella tu letak dlm bekas sos, pastu biskut yang panjang2 kurus tu. Pastu bleh jadi macam nini coklat celup. heheh.

Qhaifa Nur said...

seni makan juga ni lya..
cantik bestlah asya tau...

::EIDA:: said...

terbaik ah!