Monday, May 25, 2015

Exam Week

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Cepat sungguh masa berjalan kan, sekarang kita dah hampir ke pertengahan tahun. Minggu ni adalah minggu peperiksaan. Merupakan pengalaman pertama dia menghadapi exam besar. Walaupun hanya exam pertengahan tahun, tapi saya tetap memberi fokus yang lebih untuk persediaan exam. Just banyakkan latih tubi, esp subjek math. Lagi-lagi sekarang sistem KBAT... jadi saya banyak buat soalan latihan KBAT agar dia terbiasa. Saya tak letak harapan tinggi buat asya, cuma saya berharap asya tenang & dilapangkan dada sewaktu menjawab exam. Oh ya, saya dimaklumkan cikgu pusat tuisyen, asya dapat tempat ke-2. Alhamdulillah. Sepanjang sesi persekolahan tahun ni, asya hadir kesekolah setiap hari..Setakat ini tak ada lagi ponteng kelas atau cuti sakit. Syukur alhamdulillah, dia diberikan kesihatan yang baik . Harapnya berterusan hingga ke akhir tahun. Bangun pagi pon walaupun ada masa bermacam ragam, tapi semangat ke sekolah tak pernah luntur.. Tak pernah lagi setakat ni buat hal tak nak ke sekolah. Mama doakan semoga anak mama & kawan-kawan seangkatannya dilapangkan dada & dipermudahkan untuk menjawab exam. Habis exam mama bawa asya cuti-cuti! Yang pasti mama janji kali ni nak tunaikan impian asya sejak umur 3tahun, nak naik LRT. 

Antara kenangan yang sempat diabadikan sepanjang setengah tahun sesi persekolahan.
Sebenarnya pic-pic ni saya nak update perkembangan dia kat sekolah, sekali lama dah dalam draft.. terus delete & abadikan kat sini.
Yang tak pakai tudung tu bulan pertama di sekolah.





Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

29 comments:

mama tisya said...

good luck asya...tisya arini lastday dh exam

Aisy Nasiha said...

Comel betul Fasya bertudung gitu, nampak ayu sangat.. ai.. mana tumpah kuah kalau tak ke nasi ya...

Goodluck ya Fasya.. mesti akan dapat jawab baik2 nanti ya.. jangan stress ya..budak perempuan selalu ok je di usia sekolah rendah ni.. mesti punya..

Bestla kalau dapat naik LRT nanti ya.. eh sama macam permintaan Nazif ni.. lalu je kawasan ada Lrt dia duk minta nak naik..tapi setakat ni belum lgi bawa dia naik..eh nazif pun umo 3 tahun ni..haha.. takpe bagi kak Fasya dulu..

Mrs Little Voice said...

good luck darling aunty...u can do it :)

norhidana miswan said...

nmpak mcm dh dewasa sgt asya.... all the best n gud luck utk asya yek...

Chekgu Azrine said...

semoga diberi kelapangan hati untuk menghadapi exam..amin

Kopiolimauice said...

cuti2 KL la ni nak naik LRT ;)

Allene typicalmommy said...

good luck asya

Falsya said...

Aloh aloh..chumel fasya..
InsyaAllah..all the best fasya..;)

eima said...

fahim dah abis dah exam sekolah pagi ... hari ni start exam kafa plak ...

good luck asya

idzwa kamaruddin said...

next week kiter rehat! yeayyyy

Naemah Umi said...

good luck asya...insyaallah kejayaan akan menyusuri nanti..aamiin

εïзmummyHazaεïз said...

good luck asya sayang.. Abg2 ngan kakak2 kat sini semua dah habis exam.. lega skt

Miss Xyz said...

terigt pulak masa zaman saya sklh dulu..

psst, kalau sempat malam ni, jomlah join giveaway saya, ehehe

Diana Rashid said...

Amboi kawan asya tu bergambar siap silang kaki lagi..hahahah

tahniah Asya..:)

TunSha Ayunie said...

Asha sentiasa comel ! All the best sayang :)

Rosmiza Ali said...

Semoga menjadi pelajar cemerlang di sekolah asya! ^___^
RosmizaAli.Com™

amsran said...

ADIK.. RAJIN2 DTG SEKOLAH...

el said...

gud luck asya
anak aunty dah lepas
aunty yg kejung taw haha

Puan Kutu said...

good luck asya!budak bijak Insyaallah dpt jawab dengan baik..Aiman pun minggu ni exam juga

Khai♥Rin : anies said...

nampak cm dah betul2 ready nk exam ni.
good luck asya!!

p/s nak datang KL ke? nnt contact laa sy ya...

AnneRaini said...

good luck asya.

AnneRaini said...

good luck asya.

NzA said...

Good luck asha.

Arina Shamsul said...

comel je asya ni...moga dipermudahkan buat mu asya sayang

mamabeauty said...

InsyaAllah doa mak tu selalu utk diorang kan Liya..

Qaseh Vee said...

seeloknya bbudak ni jgn push dgn exam sbb mrk x faham lagi . biarkan je mrk lalui mcm hari2 biasa ... comel semua gambar tu ...

Narshifa GoldEmpire said...

Sweetnya anak dara ^_^

Jemput cuci mata di Blog Emas Narshifa

::EIDA:: said...

gudluck asya! cmne result ok takk? hehe

QasehnyaRania said...

good luck asya
comel asya bertudung..