Monday, June 8, 2015

Tomorrowland

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Cuti hari keputeraan Agong tidak kemana.. Plan nak shopping raya sebelum puasa, nampak gayanya bulan puasa jugak lah. Sebagai mengisi masa cuti tu, just bawa Fasya tengok wayang cerita Tomorrowland. Tiket just booked on9. 1st time tengok wayang sebelah pagi, iaitu pada jam 10.30am . Rasanya lagi best, sebab lepas tengok wayang ada banyak masa nak pusing mall & tiket pon murah banyak sebelah pagi.

Bagi saya cerita ni best jugak. Kita yang dewasa maybe lain sikit feel nyer.
 Sesuai sangat untuk kanak-kanak. Filem sains fiksyen & penuh fantasi.
BTW, tak rugi bawa anak-anak tengok movie ni.

Sebab sampai awal... parking sangat mudah. 
Biasanya, bila dah t/hari susah nak dapat parking.
Siap leh breakfast lagi kat foodcourt.

Request nak tengok citer seram ni...
Boleh tahan jiwa kental dia ni.
Tengok Anabelle dulu pon selumber je .

Orang pertama masuk hall..
Ingatkan kita orang bertiga aje penontonya.. Hehe.
Tapi lepas tu kerusi dah semakin penuh.

Selepas tengok wayang, just cuci-cuci mata dalam mall & lunch kat food court. 
Odway balik siap tertidur dalam kereta. 

Monica Bay Beach

Petang tu bawa Fasya ke sini.. Dah lama tak lepak-lepak kat sini. Baru tahu ada kereta kuda. Apa lagi, terus request nak naik kete kuda ni. RM5/dewasa & RM4/kanak-kanak. Tak tahu lah mahal ke murah harga ni. Tapi oklah kot, sebab pusing jauh jugak ni.

Feeling like Cinderella

Nak naik atas kuda tu..tapi takut

Singgah makan kat gerai tepi pantai tu sambil hirup air kelapa muda. 
Papa asya makan ikan celop tepung panas-panas. Memang sedap!
Saya lak mencuba pisang Cheese Coklat. Not bad.. Tapi banyak sangat! Tak mampu habiskan.

#rasanakdemamplokdoh!

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

26 comments:

Mama Zharfan said...

teringin gak nak tgk citer ni tp mcm tak de masa free la plak

mummy_ayu said...

best yer Lya cerita nie?

eima said...

tu nampak mcm best .... nanti nk cari dvd

Chekgu Azrine said...

Comelnya gambar fasya...

Falsya said...

falsya xpenah lagi tgk movie awal mcm tuh...selalu mmg tgk mid nightt..kadang2 tuh smp tertido2 dlm cinema...hehehe..sgt cinderella gaya fasya..ngan shades die..hehe..

mamabeauty said...

hehe Lya saya pun suka keluar tengok wayang awal sebab mudah parking n boleh balik awal juga after lunch kans..

Baru lepas tengok Insidious Chapter 3 with the kids.. not my genre filem sebab penakut kikikiki... diroang ni suka pulak tengok citer seram

Jom sesama tengok Jurassic World

Murniwati Awang said...

bestnya tengok wayang ngn anak..kami duk tunggu jurasic world..hihihi

dijemput juga join 1st GA dari murni : )
http://murnialysa.blogspot.com/2015/06/1st-giveaway-by-murni-alysa.html

AnneRaini said...

tgu minion keluar baru nak gi tgk wayang lg..hehe

amsran said...

WAH... BESTNYA CUTI-CUTI SEKOLAH... NI...

Permatabiru said...

pisang goreng cheese sedappnya tgk..hehehe

salwana nordin @ che'wa said...

AMBOIIIIIIIIII...mcm pwincessss sgt asya hhiii

akak belum berkesempatan lg nk bawak anak3 tgk wayang, kesian diaorg cuti2 ni di rumah je hhuuuu

eMMe said...

Assalam Lya pekabar? hope Lya n famili sihat2 selalu... syok la bergambar sakan anak dara sowang ni... jadi model Mama la yea...

wa said...

Mula-mula ,tengok tajuk..ingatkan Tomorrowland tu tempat percutian baru hehehe...bukan main lagi Fasha tu ..pandainya berposing..:)

Tie HT said...

Best jugak tengok wayang 1 family..
Family comel
Akak rasa ok kot harga rm4 n rm5 tu
Rasanya kat batu buruk lagi mahal kan
Akak pun dah lupa hehe..

Hari tu akak pergi pantai air tawar belah besut
Tensng dan nyaman suasana kat situ..
Best lah pantai ksn lya..
Tempat akak jauh dari pantai.. :)

Daddy Ziyyad said...

Awak duduk area Chukai / Kemaman ya?
Best la..ada beach yg boleh di lawat petang2..

Tommorow land best? Boleh la saya bawak anak2..

QasehnyaRania said...

mmm, tak tgk apa wayang pon skrg ni
rania masih kecil
tak sesuai kan.. plus xda orang diharapkan kalau nk tinggal pon

yg pnting asya enjoy kan
bestnya naik keta kuda..

Aisy Nasiha said...

amboi, Fasya bergambar dah macam model gitu ....cinderella tul ni. siap ada kereta kuda lagi ni...

best mcm mana kisah tomorrowland ni? kali last kami bawa anak2 ke wayang masa Lya tulis pasal Baymax tu, jadi kami bawa NAim,, lepas tu dah tak ke panggung lagi...

syoknya tu tgk pisang cheese tu, nampak sedap pulak.. lagi2 makan kat tepi pantai ya..

lya jaga diri ya...

mun said...

waduhhh pekena pisang cheese coklat..sedap tu... :)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

oo..best ye citer tomorrow land..saya target nk bwk budak2 tgk jurassic park..pastu minions..sume pon citer utk diorneg jek kan..kekekee

Qaseh Vee said...

pisang goreng cheese juga yang memukau mata ...

Puan Kutu said...

budak2 suka la citer camni..aiman pun sibuk dah ajak abah tgok citer minion..hehe

ANIM said...

macam2 variasi goreng pisang ya..
mesti tok kita pening kepala tengok..haha

Kopiolimauice said...

murah la kereta kuda tu cantik plak tu

Didie Kamila said...

Monica Bay ni Mak Nik kan Lya..
Wah dah ada kereta kuda dkt sna..

Mummydearie said...

Monica Bay ni pulak kat mana Lya? Bestnya kalau hari-hari boleh singgah pantai ambil angin. Pisang cheese tu dulu suka juga tapi sekarang ni dah tak boleh tampung rasanya kalau sekali beli. Muak dah.

Bila baca blog kawan-kawan ni mereka kata belah east coast ni makan-makan memang murah. Bilalah agaknya akak dapat ke sana ya!

Eh, sambung komen lain kali! Dah nak balik kerja sekarang ~_^

Yana Yani said...

dah lama giler tak tengok wayang
kalau nak ajak suami pun, dia lebih suka cite aksi =)

wah sonok asya ye naik keta kuda =)
pisang tu saya belum penah rasa. memang sedap sangat ke?