Thursday, July 30, 2015

Sambutan Aidilfitri Di Sekolah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Aucakkkk...tenggelam timbul, tenggelam timbul.. Jangan tenggelam tak timbul-timbul. Tengok feed kat dashbord kemain meriah kisah raya korang semua. Masing-masing bersemangat abadikan kenangan kat blog.  Saya entah bila, habis raya baru terhegeh-hegeh kot. Kesnya malas nak resize pic-pic tu semua. Kalo tak resize, koata space kat blog lak problem.. lagi malas nak kena cipta email baru la, pastu nak kena jadikan admin lah..dan macam-macam lagi. 

Daripada terbiar sepi, so dengan penuh semangatnya nak menyimpan kenangan raya Fasya dekat sekolah dengan kawan-kawan & cikgu pada Ahad lepas. Pic-pic semua ehsan dari parents yang hadir pada hari tersebut. Saya tak dapat hadir disebabkan komitmen kerja. Beza sambutan raya kat sekolah zaman dulu-dulu & sekarang. Dulu-dulu jamuan makanan peringkat kelas. Masing-masing bawa makanan & tukar-tukar makanan kat dalam kelas. Sekarang, semua makan sekaligus dengan lauk katering yang ditempah sekolah. Persembahan  tak pasti ada ke tak sekarang. Kalau zaman saya dulu, lepas makan-makan dalam kelas, pergi ke dewan, ada macam-macam persembahan. Ok, cerita lama usah dikenang...kembali ke dunia realiti sekarang. 


 Pic sempat saya snap pagi tu sebelum ke sekolah. 
Berdebar gak ntah maintain ke tak tudung ni sampai balik.
Inilah baju raya tayeeee yang tak seberapa ni. 

Pic kat bawah semua ehsan dari ibu BFF Fasya.

With her classmate...

 Posing dalam kelas

  Beratur ambil makanan,...

Mujur tudung dia ok je, walaupon dah herot jugak.

  With her BFF, Damia...

 1st time makan nenas...
pejam celik pejam celik

Time beraya rumah BFF dia. Siap pakai inai tu..

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

28 comments:

suhailah hamid said...

cantik la Fasya berbaju kurung ke jamuan sekolah, nampak manis comel je..pandai bawa diri dah dia ye.

Zee Suhaini said...

alahai comel gaya asya makan nenas..

Mama Myja said...

alololo comeinyer baju dia
dijemput memeriahkan segmen mamamyja

SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA

Masya said...

yg tengelam x timbul² saya hahahaha ... amir jumaat ni baru ada jamuan kat sekolah, ala .. tak blh snap gambar .. x join ...

Lynda Che Lah said...

aduhai comelnya

Chekgu Azrine said...

kemahen falsya...sweet je baju dia ngan kaler tuh tau

jaja_NorLiza said...

Subhanallah..comelnya asya...kiut baju raya asya...yg penting alhamdullillah tudung maintain xde senget benget..

salwana nordin @ che'wa said...

meriah jugak sambutan raya sek asya..sekolah anak2 akak dah tak pakai baju2 raya, pakai baju sek aje pastu still ada potluck..tukar2 mknn tu tak pasti la..

tp serius mmg meriah sgt!

mshazadoes said...

alololo sweet nye muka makan nenas tue, cam2 makan iyer syg..

mama leen said...

comelnya dia...

Ena said...

Bahu dan tudung asya sangat comel
Asya pakai nampak cute nye lahai..
cepatnya dah jamuan raya kat sekolah ye..

AnneRaini said...

seronok budak2 sekolah skrg. jamuan ry pon meriah. betullah kite dulu buat kat kelas je.

norhidana miswan said...

omei je dua org bff tuh... lenkali pakaikan shawl instant mcm damia tu je lah lya, elok je terletak sbb mcm melekat gitu kan... kalu mcm bwl tu mmg blh herot2...

aizamia3 said...

Meriah.. jugak cantik dengan pelbagai design baju raya anak2.. ;)

AMIIZAA said...

comelnya asha:)

selamat hari raya buat lya sekeluarga:)

lieyalatif said...

comel asya....kemain hah baju peplum...lawo2 heheheeheh

tu laa lya, tak resize kang beso2 pastu laju jek kuota abis...lieya ni pun gigih laa baru siap resize.....anak2 lieya jumaat depan jamuan rayanye....siap collect rm10 sorang...tapi tgk menu dasatttttt.... takpe laa yg penting anak2 hepi kan....

mamabeauty said...

Comel la Fasya with baju tu..

el said...

bestnye diorg sambut hari rya kat sekolah..
lawa baju raya fasya

aryan azra said...

comel anak-anak berbaju raya..cantik baju fasya tu

Shiqin Sunshine said...

Hahaha cute sgt...mcm2 fashion baju bdak2 skrang hahah... Teringat dulu kt skolah smngt nk duit raya n pakai baju baru huhu

QasehnyaRania said...

meriahnya
kan sama la dgn saya dlu
beraya dalam kelas aje.pakat palat bawa kuih serba sikit

cntiknya baju raya anak anak. kalah zaman dlu. baju kurung aje

Rosmiza Ali said...

Beza sambutan raya sekolah skang berbanding zaman kita dulu2.. Hehe..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

selamat hari raya lya!! kite pon baru nak bukak blog update harini..hahahaha..lame kot terbia sepi..nway, santekkk baju raya asya..best ada pic asya sbut raya kat sek..zara last week lagi majlis raya die..tp tkde satu gmbar pon..hukhuk

Puan Kutu said...

seronok ya sekolah fasya parents turut serta jamuan raya..macam sy mmg tak ada la kenangan gambar aiman cam asya ni..sbb parents tak dijemput..dengar cerita dr aiman je la.hehe

Cikna said...

Lawo le baju fasya.... Dgr2 sklh xblh buat jamuan hari raya waktu PnP tp kitaorg belasah je sabtu minggu lps mood raya membuak2 kot... Kitaorg pun semua tempah je xde dh istilah gotong royong.....;-(

Nora Karim said...

Comeinyala budak2 sekolah fasya ni.. geram tgk... fasya punya baju pun cantik la... comei je tgk...

Khai♥Rin : anies said...

Hehehe ni g beraya ke g kenduri kawen? Siap inai bagai - ;)

Yana Yani said...

hehe...comelnya bebudak pakai baju raya kan
sekolah afif pun ada juga acara ni
tapi saya hanya rakamkan sebelum ke sekolah aje

asya memang belum penah cuba makan nenas ke sebelum ni
kelakarlah aksi dia...hehe