Wednesday, August 5, 2015

Aidilfitri 2015 : 3 & 4 Syawal 1436H

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sebab masih dalam bulan Syawal, so meh simpan kenangan sepanjang zaman kat sini. Untuk anak cucu nanti, boleh la tengok nenek to be yang vogue ni! Hadoiii...anak baru darjah 1 kak weyhh! Rasanya ni last part cerita raya untuk kali ni, kalo ada pon maybe random je lepas ni. Ok...lets go !! Pic semua tak edit sebab MALAS, just resize & letak watermark.

3 Syawal 1436H

Seperti biasa, selepas bersiap bertolak ke rumah MIL. Sebelum mula berkonvoi, kami 3 beranak posing-posing kenangan dulu. Raya ke-3, kitaorang berkonvoi ke Kerteh & Dungun. Sampai ke malam jugak beraya. Sempat makan ikang celup tepung lagi kat tepi Pantai Dungun tu.

 3 Syawal ni dengan theme "Jeans+Orange" gittu.. Kebetulan jugak ni, Fasya ada dress jean bunga+orange, leh matching dengan kemeja jean papa & baju kurung moden mama kaler orange.

Sempat singgah Mesra Mall odwy ke Kerteh. 
Papa asya r, cari toilet.. Dan-dan aje sakit perut.
Sempatlah pusing sekejap.

4 Syawal 1436H

Hari raya ke-4, destinasi ke Kuantan. Beraya rumah sedara kat sana & shopping mall.. Sempat lagi cuci mata & poket. Hehe. Theme raya ke-4 bebas...sebab dah tak de baju matching. Baju saya lak recycle kurung moden yang saya pakai majlis kawen awal tahun dulu.Kain sponsor, hehe. Saya pakai sekali tu je, saje nak simpan untuk pakai raya. Save budget gittu..

muka kelakar...
tutup la...

Asya snap pic mama+papa ni

Last...beraya kat mall .

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

41 comments:

salwana nordin @ che'wa said...

baju lya mmg cantik2 :)

pandai tailor tu buat sesuai dgn badan..kalo dekat ni berpasang2 akak hantar suruh jait hhheee

asya pun comei je berbaju raya..semua cantik2 :)

aduhaiiii rindu t'ganu sbb nk makan celup2 tepung tepi pantai tu..bestttnyyyaaaaaaaaaa

Lynda Che Lah said...

baju Lya semua cantik2..
pandai tailor jahit..
nak tumpang jahitlah boleh..
tp kena kos pos leceh sikit lah
hehe

AnneRaini said...

cantik baju jeans asya tu. berkenan sy. hehe.

Kakzakie said...

Kalau badan sihat, duit ada bila-bila pun boleh beraya kan Lya.
Macam Asya tak faham lagi - yg pasti dia happy sentiasa bila ada mama/papa disampingnya.

suhailah hamid said...

Kreatifnya tukang jahit baju lya, mmg cantik bila ditambah lace. Lya nampak kurus.

Raya di terengganu mesti kena makan celup tepung dan kepok lekor. Kat sana memang sedap sangat jika nk dibandingkan di tempat2 lain.

kayyana said...

lya kalau raya mesti banyak baju.. mcm mcm.. hihi..seronok tgk preparation lya utk family.. bju asya pun cantik.. byk tak dpt duit raya? hihihi

amirah said...

memang bakal nenek vogue gitu...cantik2 bju liya..

lieyalatif said...

kire rajin lya berbaju kurung hah...lieya ni tahan sampai raye ke 2 jek...masuk raya ke 3 dah cari jeans hahahahah...tupasal soping baju raya cari gak blouse2.....

cute asya...suke tgk ootd die...ni esok besar pandai bergaya mcm mamanyer......

Masya said...

suke tgk baju² raya lya kat ig semua cantik².. senangkan ada tukang jahit yg boleh buatkan...

Bunda a.k.a KN said...

Anak beranak pandai berposing.....apa lagi asya...bukan main lagi gayanya.....nanti bolih jadi model...

aryan azra said...

kreatif tailor tu...cantik jadinya baju tu..

el said...

hahaha muka kelakar tu xleh blah
baju skirt fasya tu mmg win..cantek sgt

mama ila said...

amboiii asya..hihii pandai posing skang nie yer...

Zee Suhaini said...

sakan jugak raya dalam kata tak meriah pon..
kemain si asya posing..

Bbwana adienia said...

assalam..

maaf lama wana tak singgah sini..sibuk sebelum ni..

salam aidilfitri dan maaf zahir batin dari wana.. :)

Bbwana adienia said...

cantiklah gambar family tu..fasya pun macam selalu pandai bergaya..comel.. :)

eima said...

CANTIKLAH SKIRT ASYA TU ...PANDAI POSING

mshazadoes said...

cantik baju asya yg dress tu beli mane tu?

Qaseh Vee said...

hari raya mmg hari utk berposing dan bergaya ... heheheee

Nora Karim said...

Pandainya asya snapkan gambar papa n mama dia... elok center pulak tu... besar dah asya... nmpk sgt auntie lama tak singgah sini...!

Nurul Aula A'Akif Fadzil said...

comeiii..kelas ko beraya kat mall.. hehe takpa asalkan masa tu sentiasa bersama keluarga.
sama la kita Selamat Hari Raya awak

NanyFadhly said...

Baju Asya yg Raya ke 3 tu sangat retro! matching jer sumer. Seronok nya dengar kisah berhari raya Lya dan keluarga..dekat2 kampung senang nak gerak. :)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

hee..kite lagilah..catat rekod tahun ni 1st raya jek pakai baju raya..lain sume recycle..kikiki..syg baju raya tahun2 lepas sebab jarang pakai..=p

BTS said...

luv baby foto..
Hei ada panic button tu..

Saniah Ahmad said...

Assalam mama Lya,, beraya sakan ye asya tu hihi,, janji asya heppy ikut mama Lya jalan2 pergi raya kan,, maintain slim Lya,, dari dulu sama saja saiz hihihi

Syima Syaz said...

cantiknya baju2 raya lya n family. lama dah tak masuk blog sesiapa sebab kengkangan masa. update entry sempat la tp nak bw tak sempat langsung...

anyway, selamat hari raya maaf zahir batin utk lya sekeluarga.

Putri said...

Satu famly suka camera
seronok bila dapat konvoi raya dgn sedara mara...dh lama x join

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum semua,

Wah seronok LYAfrina beraya, dapat pula princess yg pandai bergaya.. Mmg menjadi.. Hihihi

Mrs Little Voice said...

Kak Alin pun byk recyle baju kenduri utk raya tahun ni...jimat cermat...hehehe

Syima ~Mama Kyra~ said...

rajin lya sefamily posing sakan..sporting!!! :)

Eintan Nurfuzie said...

ahhaha. pndai deme berposing ye.. ahahah

Pykaa Pdott said...

Amboih sakan sggh braya ea . hehe :)

Dayana Bahar said...

selamat hari lahir lya

Dayana Bahar said...

Selamat hari raya lya.. maaf zahir dan batin

Tie HT said...

Alhamdulillah hepi tengok gambar ni
Fasya memang pandai bergaya la kan :)

Amanina Mads said...

meriah raya lya dgn asha.. hehe. pandai posing :)

Kopiolimauice said...

Pndai betul asya ni possing ek comey ;)

Diana Rashid said...

Pandai pose la asya ni..comel..

nor azman said...

Comel pic last sekali..hehe

Khai♥Rin : anies said...

Asya nmpk dah tggi laa lya.. ;)

Yana Yani said...

cantiklah dress jean asya tu lya...beli mana tu
saya tahun ni nak carikan dress tuk aisyah yang camtu tau
tapi semua pendek, atas lutut
puas cari hak bawah lututnya...tak jumpa