Friday, August 14, 2015

R.a.n.d.o.m

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Aucakkkkk... sekejap ada...sekejap tak ada... Tak sempat langsung nak update blog, minggu ni banyak berulang-alik settle hal masuk rumah baru & kes mahkamah. Memang letih sangat. Hari ni curi masa sekejap sementara nak jemur kain. Biasalah weken housewife, dah macam-macam kerja bersusun yang nak di settlekan arini. Sekejap je kan, esok dah 30 Syawal. Alhamdulillah berjaya menamatkan puasa enam + puasa ganti sepanjang bulan Syawal ni. Semoga dipanjangkan umur untuk merasai Ramadhan & Syawal akan datang.

17.07.2015
1 Syawal
Asya & sepupunya

23.07.2015
Ootd raya ke-7

Sambung beraya......

24.07.2015
Birthday sepupu asya...

24.07.2015
Melawat kawasan... 
insyallah kalo tak de aral melintang menegak, bulan 9 ni dah masuk rumah.

 27.07.2015
Bff...
Berkumpul & makan-makan bersama. Susah nak berkumpul camni.

01.08.2015
Balik raya opis papa

02.08.2015
Ofismate..
Kenduri kawen anak x-bos

07.08.2015
Ofismate..
Kebetulan pakai skirt , so kita snap-snap dulu.
hihihi

video
Fasya pon nak jugak dubsmash. Haha. Ada banyak dubsmash dia, tapi tak pernah share kat public. Cuma yang ni satu nak share, sempatlah rakam pada pagi 1 Syawal tu..


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

34 comments:

AnneRaini said...

wah dah nak masuk rumah ye. tahniah. nnti boleh share deko2 rumah pulak.. hehe

beat said...

skrang banyak orang buat pelamin pkai kayu pallet...kreatif

Asha Lya said...

Wahh msti sronok da nak masuk umah baru nnt blh da deko2

lia ummiirfan said...

macam-macam kisah dan pelbagai aksi bergambar :))

Ibu Lala said...

Rajin lya ambik gambar. Akk ms kat opis lama dulu kwn kwn jenis suka ambik gambar. Tp bila keje sini kwn kwn x suka ambik gambar. So x byk la gambarnya.

Didie Kamila said...

Wah bestnyer nk masuk rmh baru..
Mesti tak sabar nak deko2 kan..

Best nye lya dah hbs ganti puasa..

Zee Suhaini said...

bestnya rumah dah nak siap..
landed lagi tu haaa..impian hambaaa..hahaha
bagus puasa pon dah setel..
zee ni tak start pon lagi..

Chekgu Azrine said...

bestnya nak masuk rumah sendiri kan??
best sebab blh deko2 best2....
hehehehe

Falsya said...

wahhh sonoknye dh ade umah sendriiii....bulan 9 dh xlama dh..pejam celik nnt tau2 dh start kemas2 umah baru..yeayyy!!...;D

hamboii anak dara kemain posing tau...hehee

Kakzakie said...

Bila tengok balik setiap paparan gambar mesti Lya boleh senyum dan terkenang semula detik itu kan:)

suhailah hamid said...

Alhamdulillah, sue pun dah habis puasa ganti dan puasa sunat. Seronoknya dah nk masuk rumah baru. Smg urusan berpindah dipermudahkan..

amirah said...

dah nk masuk rumah baru..waa..best best

salwana nordin @ che'wa said...

patut la lama tak dengo citer sibuk sgt lya ni :)

takpe take ur time..akak ni pun kemalasan melanda kembali hhhaaaa..

alhamdulillah seronok nak masuk rumah sendiri kan..mesti tak sabar nk deco2..akak pun tak sabar nk tunggu entry deco2 lya :)

lieyalatif said...

suke tgk pic asya yg no 3 tu lya...lawo baju asya....

tu laa lya... busy tu busy jugak tapi kesihatan kene jaga tau...jgn penat sgt...

lya, pasni kisah umah baru plak tauuuu...tak sabar nak bace nieh....

norhidana miswan said...

like mother like doter hehehhe dua2 suke bergambar

norhidana miswan said...

like mother like doter hehehhe dua2 suke bergambar

Mrs Little Voice said...

mesti x sabar kan masuk rumah baru...tahun depan beraya rumah barulah budak kenit kan

kayyana said...

wah byknye aktiviti.. random kan jadi satu ye senang... seronoknye lya nak masuk rumah baru.. lepas ni bolehlah share pengalaman duduk rumah baru.. nak siap renovate ke lya?

Nora Karim said...

Bestnya nak masuk rumah baru... rumah baru kat mana lya?! Mcm best je tempatnya...

Diana Rashid said...

seronok nya nak masuk rumah baru...

Pykaa Pdott said...

Wahh bestnye nak msok rumah bru ke sis ? Amboih kemain lagi ank dra sis posing skan dia ea . hehe :)

Inani Hazwani said...

Comelnyaa anak dara akak :D

wa said...

Tahniah nak.masuk rumah baru...Pandai Fasya posing...comel je..

Khai♥Rin : anies said...

Pic last tu cm janji jeee ;)

NanyFadhly said...

ALhamdulillah, rezeki dapat masuk rumah baru, puasa 6 dan ganti pun dah settle..cantiklah gambar ramai-ramai pakai skirt tuh... :)

eima said...

macam2 gaya dan warna skirt korang ...comey ...asya tu mmg pandai bergaya la ... cantik2 bj2 die


klu asya tak suka yg bersusu gitu try bagi vitalea kids rasa grape ...sedap
vitalea ni multivitamin ..inshaaAllah boleh bantu sama seperti mealshakes

NzA said...

alolo pndainya asya buat dubsmash

Eintan Nurfuzie said...

posing sungguh2

LydSunshine said...

Salam Lya. Lama dah tak singgah sini. Sbb mmg tak BW langsung. Alhamdulillah dpt puase 6 siap dgn puasa ganti. Nampak makin bahagia Lya skrg. Syukur sgt. Kes mahkamah pasal accident ari tu? Harap2 Lya menang la kes tu.

Ema Johari said...

wah dah tak lama nak masuk rumah baru yer..so next year bearaya di rumah barulah kan..

adarnadzmie said...

sakan asya berposing...comel...
mesti x sabar nak duduk rumah baru kan....

Aisy Nasiha said...

Tahun ni akak xsempat langsung nak habiskan puasa 6.. dgn gastrik angin dan pelbagai kesibukan kat sekolah, ai sedih pulak rasanya..

Mcm2 gambar ada ya, apa yang pasti kalau gambar Lya dan Fasya ni korang memang comel bergambar dan baju pun cantik je belaka..

Yana Yani said...

apapun saya doakan semoga kes mahkamah dan memasuki rumah tu
dimudahkan dan berjalan lancar ye
excited nak tengok rumah lya ni
pandai bergaya, mesti pandai deco juga ni =)

Cikna said...

Mesti xsabo nk msk rmh pastu deco m'decokn....;-)