Wednesday, September 30, 2015

Aidiladha 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sekadar mencoretkan kenangan Aidiladha tahun ni. Sama seperti tahun-tahun sebelum ni, sambutan biasa2 aje. Tak de pon tempah baju ïraya bagai.Lagi pon hari raya pertama ada buat ibadah korban & saya masuk 1 bahagian, just pakai sekejap baju sedondon pagi tu semata-mata nak bergambar kat rumah baru dengan bantuan en.Tripod. Hehe. Baju pon bukan pakai baju raya aidilfitri yang lalu, main belasah jelahhh..asalkan sedondon. Dah siap bergambar ni, terus salin baju dan gerak ke tempat ibadah korban tu.

Gambar terbaik daripada yang lain tak menjadi.

Asya & mama+papa

Ni masa nak setting kamera, tersnap

My princess berjubah viral adik comey yang sangat femes tu.
Beli untuk pakai raya baru-baru ni, tapi tak sempat nak alter. Besar terlajak. Ni pon main pin kat belakang & lipat lengan baju tu.

Cubaan mengambil gambar bertiga guna HP tak berjaya. Kononnya nak update IG. Tapi tetap upload kat Ig. Wakakaka

Tahun ni 5 ekor lembu & 2 ekor kerbau selamat dikorbankan.

Group korban saya. Alhamdulillah semunya berjalan lancar & 
daging-daging selamat diagihkan sama rata sebanyak 7 bahagian. Dah settle, balik rumah saya agih-agihkan pulak daging bahagian saya untuk dibahagikan. 

Gedik-gedik

Menu pertama petang raya tu, Kurma Daging.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

26 comments:

norhidana miswan said...

ada jgk gambar berbaju raya yek.... akak buat baju tp tak pakai pun baju lawo2 gitu sbb pagi2 dh msk2 juadah raya pg umah atuk tlg msk utk bg mkn org lapah lembu....

kt tganu selalu ada korban kerbau kan, teringat gulai kerbau mil akak msk...sedapnya

nor azman said...

Comel anak..sedap kurma daging

Chekgu Azrine said...

akk langsung takde pun gambar msa raya hj hari tu
dah la kaki lutut terpeleot..smpi skang masih terasa lagi...huhu

Nor Marshaliza Shaidan said...

Meriahnya raya...selamat hari raya

AnneRaini said...

tahun ni langsung xamik gambar masa raya. takde mood.

NanyFadhly said...

Sweet sangat uolss pakai baju sedondon. Daging masak kurma tu sedapnya lahai..Bukan ape, daging korban ni, rase die sangat fresh tau..masak ape pun sedap kot~~.. :)

Mama Myja said...

sempat pakai baju raya yer.. kita kelam kabut kat dapur sediakan makanan tuk family makan lepas solat raya.
comeinyer asya..

lovely said...

comeynye asya..

Nafira usof said...

Wahhh.. meriah jugak korban kt tempat Lya.
Zura masuk Akikah untuk bb Amzar. tapi x dpt gi tgk masa sembelihan. sebab tempatnye jauh sket dr rumah. Husband jer wakil kan.

Menu pertama daging kat umah zura, Daging goreng kicap.. sedapnyeee.

el said...

el pun ada beli jubah budak viral tu
xpakai pun terlebih besar..mayb lau pakai taun dpn kecik pulak

Sura Mohd said...

sweetnya..sedondon..pink gitu..comey2..

Puan Kutu said...

Alhamdulillah serba ringkas raya kita..yg penting terlaksana ibadah korban

Zee Suhaini said...

ada jugak lya gambar keluarga..kitorang langsung takde..
tahon ni raya takde mood sangat..memasing bizi..

salwana nordin @ che'wa said...

wahhhhh...pink raya aritu ye :)

sweetttt sgt :)

berani asya gi tgk lembu qurban tu :)

Asha Lya said...

Alhamdulillah slmt da ibadah korbab d lakukn kan..lmanya x singgah cne.cntik pink sedondon

abuikhwan said...

Selamat hari raya aidiladha...

tiga lalat said...

salam aidiladha ., ;p

Cikna said...

Comeynye dia b'jubah bereben.... Thn dpn Cikna plak nk upload baju sedondon...;-)

Yati said...

Sedapnya kurma daging. Lama tak buat.
kak Yati pun Alhamdulillah, merasa juga daging korban tahun ni.

Amanina Mads said...

lawanya baju 3 dorang.. hehee
walaupun raya dh lepas tp tetap nk komen. meriah sgt !

QasehnyaRania said...

alhamdulillah
dh msuk rumah baru ye lya
salam aidiladha

Kopiolimauice said...

Waaa beshhh nye dh msuk rumh bru ek

Time Traveller said...

Meriah sambutan dia .. baju pun semua sedondon jer huhuu :D

Nafira usof said...

canteknye rumah blog baruuu.. header tu nampak simple dan matang.. suka!

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Cantekkkkk asya berdress pink..kami lagilah..kalau balik johor mmg tk pernah pakai baju raya time raya haji..papa zara zareef zayed abeh semyang raya jek terus tolong ayah mertua tumbangkan lembu..kikiki

Khai♥Rin : anies said...

raya kat rumah baru ya? bertambah berserinya... ;-)