Tuesday, November 3, 2015

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Yang Ke-7 Anak Ajaib Mama :

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Pic diusia 7 tahun

03.11.2008 – 03.11.2015
Selamat Ulangtahun Kelahiran Yang Ke-7
Buat Baby Ajaib Mama

Throwback sambutan birthday dari umur 1 tahun - 6 tahun.

Syukur alhamdulillah.. pejam celik..pejam celik dah masuk usia yang ke-7 tahun baby ajaib mama ni. Dah besar satu-satunya anak mamapapa. Sedih kot.... sedih sebab harus terima hakikat baby mama semakin membesar . Sebak pun ada... Menjadi mama seorang mama memang menguji kesabaran.. Time kecil lain ujiannya.. bila dah besar lain pulak ragamnya. Haha... ada masa mama terpaksa jadi "rimauuu jadian". Apa yang pasti bila memiliki anak kita harus bersedia mental & fizikal, sebab ada masanya anak kita amat menguji kesabaran. Tapi alhamdulillah, setakat ni dan insyallah sampai bila-bila akan sentiasa bersabar dan bijak mengawal emosi. Biasalah budak, mood+perangai berubah-ubah. Setiap masa yang berlalu & semakin banyak kenangan ditinggalkan.. Sungguh, setiap hari yang dilalui akan semakin merindui hari-hari yang ditinggalkan. Hargai sebaiknya waktu anak membesar, sebab itulah waktu yang paling akan dirindui. 

Mama doakan semoga perjalanan hidup dipermudahkan. Sentiasa kuat & tabah ketika mengharungi ujian kehidupan sebagaimana kuat & tabahnya asya bertahan untuk bertemu mamapapa. 

Update 3.11.2015
Birthday girl request nak makan ayam kepsi..
Balik kerja petang tu tunaikan hajat dia..
Potong kek insyallah hari Jumaat ni..


 Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

43 comments:

mama tisya said...

happy busday asya..sronok tiap2 thn ada majlis potong kek besar2

lovely said...

happy birthday Nur Fasya Afrina,moga jadi anak yang solehah,berjaya dunia akhirat Amin..

Dkna Abza said...

hepi besday dear... dah besar anak dara ni.

Khai♥Rin : anies said...

happy birthday asya..semoga menjadi anak yg solehah kebanggaan mama dan papa ;-)

AnneRaini said...

Happy besday fasya. Semoga membesar dgn sihat dan jadi anak yg solehah. Ragam budak2 mmg boleh buat mak tukar profession jadi rimau. sy pun sama. hehe

Mrs Little Voice said...

Selamat Hari Jadi sayang. Semoga membesar sebagi anak yg solehah dan berjaya buat mama & papa ye

el said...

hb asya
semoga jadi anak yg solehah
cerdik pandai
dan diberkati olehNYA

mama ila said...

Happy birthday Asya!! semoga panjang umur..murah rezeki dan diberikan kesihatan yg berpanjangan... semoga menjadi anak yg solehah untuk mama dan papa =)

AMIIZAA said...

salams Lya,

akak nak ucapkan happy anniversary, semoga kekal dunia akhirat, berbahagia dan dikurniakan kesihatan yg baik utk lya sefamili.

happy belated birthday buat sicantik comel dan juga ayahnya, semoga sentiasa dimurahkan rezki, dilindungi olehNYA. Amin

kayyana said...

happy birthday asya... mama awak selalu cerita pasal awak dalam blog.. terasa mcm cepatnya awak membesar walaupun kami cuma tgk awak dalam alam maya je.. jadi anak yg solehah.. smoga awak bahagia selalu ye asya

Puan Awin said...

semoga baby ajaib mama ni jd anak solehah 1 hari nanti...slmt pjg umur asya...

Rizziela said...

Happy birthday si cantik Manis

Kakzakie said...

Syukur alhamdulillah.. dari setahun ke setahun Asya semakin cerdik dan cantik
Happy birthday sayang..

norhidana miswan said...

suke akak tgk gambar2 sambut bday asya tuh....

tak sangka dh 7thn dh yek...

tuk asya, acik doakan moga jd anak yg solehah, anak yg berjaya n sihat selalu

Tengku Fauziana said...

happy beday asha..
so kalini kek tema apa lak?hihih

Falsya said...

happy birthday fasya..birthday fasya sama dgn husband aunty la..hehe

aryan azra said...

alhamdulillah...semakin besar dah asya, moga terus membesar dengan sihat dan cemerlang dunia dan akhirat ye asya

amirah said...

happy birthday asya...!!moga sentiasa jadi anak ajaib mama liya...dr dilahirkan smp dewasa...

Chekgu Azrine said...

Happy birthday aisya..semoga menjadi anak yg baik...dan cerdik pandai ye

Diana Rashid said...

Dah besar dah Asya..dulu baca cerita dia , muka baby2 je lagi..sekarang dah ada rupa gadis tu..heheh,,silang kaki pun dah pandai..ekekek


selamat hari jadi Asya..terus membesar dengan sihat,bijak supaya nanti boleh jaga Mama ye...

Wa said...

Tahniahhh...Asya nanti dah besar mesti jaga mama baik2 tau.

Ann Ishak said...

7 tahun dah asya, happy bornday pretty girls asya

Mizya said...

Alhamdulillah... Happy birthday asya...
Moga berbahagia selalu disamping mama&papa....
For lya... Moga asya sntiasa mnjadi ank ajaib kalian bdua...

Elya Roza said...

happy bedayyy dear asya comel

Yana Libra said...

hepi belated besday~~~
besar dah dia :)

Nafira usof said...

Selamat Hari Lahir Asya..
moga jadik anak yang solehah~
membanggakan mama dan papa Asya.

Dah besar dah anak dara Lya nih.
makin cantek dan manis jer Zura tengok.

Mama Myja said...

happy birthday!!!!
jadi anak yang solehah yer sayang..

Qhaifa Nur said...

Hepi besday asya..moga dipermudahkn segalanya dn jd ank yg solehah

Ena said...

Aamiin..

Moga asya jadi anak yang solehah cemerlang dunia dn akhirat..

adarnadzmie said...

Hepi belated besday si comel Asya....
Jadi anak yg baik dan solehah ok....:)

ayu Ismail said...

Hb asya semoga menjadi anak yg solehah

Amir renovation said...

Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

QasehnyaRania said...

cntik pic asya yg first sebabb nmpk pelangi kat belakang tu
meriah walaupon simple kan
alhamdulillah
saya sndiri pon cuba cipta kenanngan utk besday rania. walaupon tgn x berapa nk berseni :)

alhamdulillah, selalu amalkan doa tu setiap malam

Mardiah Diana said...

Salam singgah sini mama Asya...selamat hari buat Asya dan membesar jadi anak yang solehah serta membanggakan kedua ibubapa...

Syima ~Mama Kyra~ said...

Happy belated birthday Asya..rajin PaMa deco dan celebrate birthday utk anak ajaibnya ni..bagus la tanda kesyukuran dan terima kasih pada Allah utk anugerah terindah ni..Smg Asya besar nnti jadi anak solehah dan membanggakan parents :)

Qaseh Vee said...

selamat hari lahir asya ... semoga menjadi anak yg solehah ... background ada pelangi tu ...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Happy bday sekali lagi asya..semoga terus jadik anak solehah mama papa ye..^_^

Fiza Rahman said...

Happy belated birthday to you Asya. Smoga membesar sebagai anak yg solehah.

Cik Yanie said...

selamat hari jadi adik comel.

Atie Yusof said...

Happy belated birthday Asya cute.. alhamdulillah..mga terus membesar dgn sihat, pjg umur dan diperluaskan rezeki asya..jadi anak bijak & solehah..aminnn....

Aisy Nasiha said...

Wish sekali lagi.. happy birthday Fasya yang sokmo comel.. moga jadi anak solehaah yang membanggakan papa dan mama ya..

Puan Kutu said...

happy belated birthday asya..tak sempat nak wish lagi.hari ni batu berkesempatan..dasyat tgok backdrop untuk birthday asya kali ni..meriahnya bergambar..suka..kek pun nmpk sedap n lawa

Yana Yani said...

happy belated birthday asya!
semoga panjang umur n murah rezeki
afif punya birthday pula ahad baru ni
kiranya afif muda beberapa minggu daripada asya =)