Monday, December 14, 2015

Stay Strong...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Makin merudum nak menulis blog sekarang. Baru je bersemangat, tiba-tiba datang ujian yang hampir meranapkan segalanya. Siapa sangka, pengakhiran 2015 saya diuji & permulaan 2016 yang akan saya hadapi dengan penuh cabaran. Saya tak tahu macam mana untuk hadapinya, cuma saya berharap...saya MAMPU menghadapinya. Semoga Allah membuka sepenuhnya pintu kesabaran & keredhaan dalam hati untuk menerima ketentuNya. It's ok... sejak dulu saya dah terbisa berada dalam situasi yang agak teruji, sejak dulu. Cuma kali ni, agak berat.... sob..sob..sob.... Insyallah, suatu masa nanti, kalau saya bersedia...saya akan share agar kisah saya dijadikan iktibar..Itu kalau saya bersedia.. Kalau ditanya saya ok ke??? Jawabnya, "saya sangat-sangat tak ok".. Huhu.. Serba tak kena.. sentiasa berdebar menunggu detik-detik yang akan saya lalui. Seksa kot nak melalui hari-hari seperti tidak berlaku apa-apa... Ok lah... letih kot nak fikir-fikir semua ni.. 


Simpan kenangan sepanjang zaman kat sini ;-)

Ogos 2015
Survey-survey perabot rumah.. 
last-last sofa ni menjadi pilihan hati..

Asya in action

Mood berselfie

September 2015
Dengan kakak anah

Perasan comel..
ye la..awak paling comel buat mama..

Oktober 2015
Asya Love Mama..

November 2015

 
Kiri : Senyuman pengubat mama
Kanan : Salah 1 hadiah besday dia.. Yang lain x sempat snap..sebab buka awal sangat hadiah.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

46 comments:

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Salam lya..knapa ni..huhu..harap terus tabah n sabar dgn segala ujian k..

Yana Libra said...

banyaknye dugaan...harap kuat nak menghadapi semuanya..insya'Allah :)

idzwa kamaruddin said...

semoga terus tabah dan kuat.

Puan Kutu said...

apa pun ujian menimpa sy tahu lya seorang yg kuat dan tabah.
Allah beri ujian untuk mereka tang mampu..sy doakan yg baik2 dan dipermudahkan urusan buat lya..

Akak Kembang said...

apapun ujian yang sdg melanda awak...kaqlin doakan semuanya dipermudahkan. setiap ujian banyak hikmahnya....bersabarlah awak

salwana nordin @ che'wa said...

alahaiiiii..kenapa lya??

risau pulak akak denga..apa2 pun hopefully semuanya berlalu dgn baik..jgn simpan, luahkan agar lebih tenang..inshaaAllah

mama tisya said...

ada hikmah di sebalik apa yg berlaku...smoga tabah hadapinya

Suria Lekatlekit said...

seseorang yang kuat akan sentiasa di Uji ternyata Lya sangat kuat pada pandangan Maha Esa. tabahlah Lya.. Ujian Tanda kasih sayang Allah kepada hambaNya

norhidana miswan said...

akak doakan semua yg terbaik bt lya...
akak tau lya seorang yg kuat n tabah...

Saniah Ahmad said...

assalam lya.. lama tak singgah sini,, kekangan masa huhuhu,,,semoga tabah hadapi dugaan ujian darinya,,

mummy_ayu said...

lama tak komen kat sini. tapi Ayu selalu baca ...
apa pun dugaan dariNya..pasti ada hikmahnya..insyaalla..Lya mampu hadapinya... sbb Allah tak uji hambaNya melainkan Dia tahu hambaNya itu kuat/ mampu menghadapinya..
stay strong key Lya!! caiyok caiyok!!

Zee Suhaini said...

moga lya kuat dan tabah..
insya'allah u can do it sis..

Chekgu Azrine said...

semoga sis tabah menghadapi kehidupan mendatang...

Didie Kamila said...

Semoga semuanya baik2 Lya..
Semoga Lya tabah jugak hadapi semua dugaan..

Asha Lya said...

Kuatkn hati lya..setiap dugaan pasti da hikmahnya..kita d uji mknanya Allah sygkn kita..kira tahu awak kuat..jgn mudah mgalah

TunSha Ayunie said...

Tengok Asya rasa terharu.... kuat semangat macam mama dia... hope Asya membesar menjadi anak yang kuat dan baik... always strong kak lya...��

eita said...

moga tabah menghadapi ujian dan dugaan dari Allah...ujian tu tanda nyer Allah sayang kan kite...

amirah said...

apa pun ujiannya harap liya sabar dan positif ye,...

Siti Asiah said...

Nape tu lya?macam berat je bunyinye?. Asiah arap Lya kuat cam selalu yea.

dear anies said...

pic bwh skali tu nmpk sgt dah mcm ank dara asya ni ;-)


have patience. everything is difficult before it is easy....

Mar Mansor said...

walau apa dugaan,,,saya doakan terus tabah

Ibu Lala said...

Sabar ye lya. Allah uji mengikut kekuatan kita

Eintan Nurfuzie said...

Allah takkan memberi ujian yg kita sndri x dpt tanggung.. jadi bsbr.. ada hikmahnya

Jemput singgah Blog Nurfuzie Dot Com di Utusan Malaysia

Yati said...

Kenapa Lya?
Tuhan tak uji kita lebih dari apa yang kita mampu.

Ena said...

Moga Lya terus tabah dan kuat hadapi hari2 yang mendatang
Setiap orang terima ujian yang berbeza2.. tak apa.. tanda Allah sayang kita
Kuatkan semangat dan teruskan berjuang ye lya. Moga Allah permudahkan segala urusan.

el said...

apa yg terjadi lya...hopefully semoga dipermudahkan urusan lya sekeluarga

eima said...

semoga lya tabah ..... lya kuat ...klu dulu lya kuat pasti akan datang pun lya akan kuat .....

lieyalatif said...

kenape ni lya...ape2 pun bykkan doa key..pada Allah kite meminta...

take care ye lya....

Fiza Rahman said...

Apa pon dugaan, smoga lya kuat. Dan lya memang kuat. Bertabahlah.

Nazayiena Ayiena said...

semoga tabah menghadapi segala dugaan yg mendatang.

suhailah hamid said...

Semoga dugaan yg datang itu membuatkan lya lebih kuat dan lebih tabah. Allah tahu lya mampu hadapi ujian itu thats why dia bagi. Semoga semuanya baik2 shj inshaaAllah..

dya bunga said...

semoga akk sntiasa kuat.. :)

Zefa NorAsmara said...

Apa pun dugaannya, akak doakan Lya terus kuat..

Amir renovation said...

Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

Amir renovation said...

Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

Ema Johari said...

hope lya berada dalam keadaan sihat yer... jangan terlalu stress..jaga kesihatan baik-baik.

Salina@IbuAqil said...

Anak2 kita dah besar kan lya?! Nampak sgt diorg dah makin dewasa.. Sama lah kita lya.. Blog ina pn dah jadi apa dah.. Kadang berbulan x ada entry bila up entry pn x ada yg dtg bertandang.. Dh kusam mcm masa mula2 zaman nak berblog dlu.. X per asalkan kita msh ingat antara kita kan.. Lya take care.. Semoga lya tabah dan dipermudahkan segala urusan.. Aamiin!!

Siti Yang Menaip said...

singgah sini bw sini kak.. apa2 pun CT harap yang terbaik untuk akak.. semoga dipermudahkan segala urusan dan take care ya.. memang kita diuji dan kita rasa kita tak mampu.. tapi Allah Maha Mengetahui.. ada sebab kenapa setiap sesuatu itu terjadi. antara lambat dan cepat.. kita akan tahu hikmahnya..

semoga akak kuat dan tabah..

http://sitiyangmenaip.blogspot.my/ jemput singgah =)

abuikhwan said...

Assalamualaikum,
Kehidupan adalah satu ujian, sebagaimana kematian juga adalah satu ujian. Ia melingkari dan merintangi di setiap takah perjalanan yang lewati. Ia adalah adat hidup dan perjuangan, ujian tidak pernah diam menghinggapi diri manusia. Apa yang penting ialah, bagaimana kita menghadapi ujian tersebut...Lihatlah ujian itu adalah didikan Allah yang Maha Penyayang. Sesungguhnya di sebalik ujian itu, ada lorong yang terbentang untuk kita susuri buat menghampiri kasih sayang-Nya. Mudah-mudahan Allah SWT memberikan jalan keluar dengan sebaiknya...

mamaarifakeem said...

Hai Lya, sedih pulak setelah sekian lama tak bukak blog ni, dengar cerita sedih lya.. harap lya sentiasa tabah dan cekal hati..

Rindu cerita cerita asya, tp auntie tk dpt nak selalu bukak blog ni, huhu..take care for both of u.

Ujian Allah.. tabah ye..

Ummi Fatimah said...

Sis. Saya ada something nk tye sis. Bole whatsapp sy atau sms sy tak sis?? Urgent sgt2. Sy tunggu. 0179246942. Wany.

Ummi Fatimah said...

Assalam sis. Sy ad something nk tye sis. Bole ws sy 0179246942. Wany.

Wa said...

kenapa ni siss? Jangan sedih-sedih ya..moga semuanya dipermudahkan...Insyaallah

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Qaseh Vee said...

bertabah la ya ...

Mrs Kamilah said...

Allah uji sebab Dia sayang. Semoga tabah menghadapinya. InsyaAllah semuanya akan ok.