Monday, February 1, 2016

Assalammualaikum semua....


Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Tak tahu nak mulakan dari mana.. Rasa macam nak bersara terus..Tapi bila teringat, rasa sayang..rasa rindu. Mood dah semakin kelaut dalam. Dah 7 tahun kot memegang status blogger ni. Selepas pembedahan terus menyepi kat sini. Saya baik-baik saja, cuma saya terlalu penat.Sekarang dah masuk bulan ke-2 untuk tahun 2016 ni. So, randomkan sedikit kenangan sepanjang Januari 2016 ni.

Request dari anak dara nak spagethi special..
Special lah sangat kan? 

14.01.2016 - Alhamdulillah... selamat menjalani pembedahan. Tiada sebarang komplikasi sepanjang proses pembedahan tu. Tapi memang mengalami pendarahan yang teruk selepas pembedahan. Berhari-hari juga berlaku pendarahan tu. Sakit??? Ye, selepas pembedahan tu memang sakit. Tempat pembedahan tu pon membengkak & sampai demam jugak. Cuti sakit dalam seminggu... lepas tu masuk kerja. Cuma, yang kerap terjadi selepas saya menjalani pembedahan, tangan kanan sentiasa kejang sampai xboleh bergerak & sakit dada yang amat..hingga tahap nak bernafas pon sakit sangat. Masih berterusan sampai hari ini. Saya pon tak tahu sebab apa jadi macam ni & masih belum rujuk doc dengan apa yang berlaku pada saya sekarang ni. Tempat pembedahan pon masih bengkak & sakit-sakit. Kehidupan, teruskan seperti biasa...Buat kerja rumah macam biasa..pergi kerja macam biasa... Kalo nak ikut sakit tu, semuanya tak jadi...So, Nikmatinya... hidup harus diteruskan.hehe

Menarik lukisan kat dinding "Cahaya Birai Tangga Cafe".
Pose sebelum pergi mengaji

My cute little princess in action

Laguna Ikan Bakar
Ngetest restoran baru buka.... sekali dapat hidangan hangus rentung,, 
wakakaka...

Toka Doka Cafe
Ngetest atas flyover sungai Casa Limbong..
Recomended ! Menu menarik & sedap !

My happy family...

Sampai ketemu lagi... ntah bila blog berupdate lagi.. Mohon ampun maaf kerana masih belum sempat bw. Jutaan terima kasih juga atas semua kata-kata semangat & doa dari kalian semua.. Saya dah baca semua komen tu, cuma belum publish.. Sebab saya hanya akan publish bila dah bw. Sungguh...saya sangat terharu & sebak. Entri sebelum ni cuma perkongsian sedikit cebisan yang berlaku dalam kehidupan saya... Mungkin boleh dijadikan iktibar buat semua, dalam kita bergembira... bila-bila masa saja kita akan diuji. 

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

33 comments:

Rizziela said...

semakan comel anak dara ni

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

semoga baik2 shaja.. akak doakan Lya cepat sembuh dan tiada apa yg membimbangkan.

errr... dah rentung pun htr jugak pd cust ke..

Yana Libra said...

moga cepat baik ye luka pembedahan tu & cepat sembuh dari semua pnyakit..
kuatkan semangat ye..

idzwa kamaruddin said...

semoga kamu terus kuat ok lya~

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Semoga cepat sembuh Lya..
Memang kalau diikut sakit tak jadi semua kerja kan..
Macam akak jugak.. buat lah pelan2 wlpn sakit..
Tak nak layan sangat..
Cantik pula gambar dipintu gerbang tu :)

adarnadzmie said...

Alhamdulillah...semoga kesihatan lya bertambah baik...

x jemu tgk Asya yg suka berposing...hehee

Mawar Assufi said...

Amboii kemainnyaa bergambar sakan :)

Sidratul Muntaha said...

Salam Alaik
moga diberi kesembuhan dan kesegaran oleh Allah selalu
jaga diri selalu..
jangan pressure sangat diri.

YieN said...

Sakit ape? Get well soon ye :)

amirah said...

moga sihat2 saje ye liya dan family... : )

Yati said...

Get well soon, Lya.
Lapor le akak, Lya, tengok gambor makanan. :D

NanyFadhly said...

My prayers and thought are with you and your family. Stay strong yer sis! semoga pulih sihat sperti sedia kala. Ujian ALLAH SWT sebagai tanda rindu dan sayangNYA DIA kepada kita. :)

Suria Lekatlekit said...

saya sentiasa doakan yang terbaik untuk lya.. Insya Allah satu hari Lya akan menikmati hidup yang sihat

mama ka0ri said...

lya!!

tolong jgn tinggalkan dunia blog..sy kenal awak pon melalui blog ni..rindu nak baca lya bebel2..moga tabah hadapi dugaan yg mendatang..

Fiza Rahman said...

Lapar plak nengok. Take care lya. Smoga terus tabah dan kuat.

Diana Rashid said...

tak pe Lya..blog kita..kan?/suka hati la nak update ke tak nak..kan?/ekekeke...

Asha Lya said...

Syukur alhamdulillah lya da slmt mnjalani pmbedahan...sy tahu awam kuat.
Btl tu walau sesukar ataw sesusah mna dugaan yg dtg.kehidupan kena d truskn.
Insyallah moga smuanya baik2 aja

suhailah hamid said...

semoga diberi sebaik2 kesembuhan pada lya inshaaAllah. semoga terus kuat ye :)

el said...

alhamdulilah lya
semoga sihat2 hendaknya
mmg lya seorg yang sgt kuat
mmg respek dan kagum ngan lya

lieyalatif said...

jgn la pencen terus lya...update bile sempat ajek key...yg penting kami kawan2 tau berita lya terkini....

ape2pun take care okey...moga lya dipermudahkan segala urusan...

norhidana miswan said...

alhamdulillah dh selesai pembedahan tuh, moga sakit2 tuh akan cpt beransur hilang n lya pulih spt sedikala...

akak teringin betul nk jumpa lya... kalau lah di beri kesemmpatan CNY nih balik kerteh nk sgt jumpa lya ngn asya... selama nih jumpa di alam maya je

Qhaifa Nur said...

Alhamdulillah..moga dpermudahkan buat lya..
Little princess kekuatan lya tuh..makin cerdik nmpknya..comel

QasehnyaRania said...

lya, semga lya kuat dan tabah..
semoga cepat sembuh ye lya..

tiga lalat said...

mugo cepat semboh mak lya tuuhh.,

Qaseh Vee said...

alhamdulillah . gembira sis bila tgk ada komen dr lya di blog . itu bermakna keadaan lya dah makin bertambah baik . selagi lya kuat dan tabah , insha Allah segala kesakitan itu akan hilang dengan mudah ... klu dah hangus , napelah dihidangkan pada pelanggan . bayar tu bkn free ... sabor je lah kan ... adeh .

LydSunshine said...

Get well soon ye Lya. Syukur alhamdulillah pembedahan tu berjaya tanpa komplikasi. Jaga diri baik-baik ye.

Cr. Siti Hazreen Shahrom said...

semoga cepat sembuh..salam singgah

Husna Rahman said...

stay strong kak
doa byk2 minta kesembuhan dari yang mengurniakan kesihatan
btw, tertelan air liur tgk makanan tu..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Lya..sori tak tau lya operate..huhu..moga lya terus sihat n ceria ya..

Puan Kutu said...

Alhamdulillah operation selamat..semoga lya terus tabah..Allah takkan uji hambanya klu lya tak mampu..take a good care lya

nmpk best je..sakan fasha berposing.hehe

Didie Kamila said...

Alhamdulillah pembedahan dah ok..
Tabahnya lya..
Suka baca blog lya sebab lya selalu post gambar yang menggamit kenangan..

Eintan Nurfuzie said...

tau x, cik en menunggu sis.. siap add friends kt fb.. nk tau.. kisah pasal entry publish tu, cik en asyk tringat.. lama tggu feed back.. akhirnya komen sis komen juga di blog cik en..

Mummydearie said...

Lya baru jalani pembedahan rupa-rupanya. Apa-apa pun akak harap by now, dah berkuranganlah sakit yang ditanggung tu ya, Lya!

Take a good care of yourself!