Thursday, February 11, 2016

Lila Wadi Restaurant : Cawangan Teluk Sisek, Kuantan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Last weken (05.02.2016) tak rancang pun nak ke Kuantan. Fasya lah ajak jalan-jalan sangat, bosan duduk rumah katanya. Awalnya nak bawa dia tengok movie je, tapi tak de cerita best. Last-last, termeelencong ke Kuantan, just cuci-cuci mata. Tak kisah la, asal anak happy. Bertolak pon dah pukul 3pm++. Alang-alang turun kuantan, terus ajak papa Fasya ngetest Restoran Lilawadi  ni. Bagi yang mencari tempat makan-makan di Kuantan, boleh cuba di sini...Recommended!

Dah lama teringin makan kat Lila Wadi ni, akhirnya ada juga rezeki ke sini. Ada 2 cawangan Restoran Lilawadi ni satu terletak di Indera Mahkota & satu lagi cawangan Teluk Sisek (area Taman Gelora/Teluk Chempedak/Mini Zoo Teruntum ) . 

Cawangan saya pergi ni kat Teluk Sisek sebab dekat dengan bandar Kuantan. Lokasinya amat mudah, on je waze. Hehe. Lilawadi cawangan Teluk Sisek ni betul-betul bersebelahan Rumah Rehat Annexe. Kalau tak silap, Lilawadi Restaurant & Kula Cakes owner yang sama atau adik beradik macam tu. Boleh juga dapatkan Manggo Cheese Cake by Kula Cakes yang femes tu di Lilawadi .


Suasana restoran ni tenang & romantik gittu.. 
Semestinya cantik! Sesuailah kalau nak candle light dinner ke.
boleh tengok kat IG Lila Wadi atau website Lilawadi.

Saya ngetes spagethi carbonara. Memangs edap & cukup rasa. 
Cuma, kuantiti sikit...rasa tak cukup nak makan. Papa asya ambil Lamb Fried Rice.


Fasya lak pekena lamb chop sebijik (memang feberet dia) & Dark Tobelerone Cheese Cake.
Memang sedap! 


3 of us ;-)

Mahal tak harga makanan kat sini?? Bagi saya harganya standard untuk restoran macam ni. Kiranya berbaloi dengan menu yang disediakan. Contoh Lamb Chop, harga RM19.90, tapi dapat 2 slice yang agak besar. Nasi goreng below RM10. Sebelum saya mencuba ke mana-mana restoran, semestinya saya akan google dulu, cari maklumat berkaitan restoran tersebut & silau-silau dulu harga. Kalo harga ok, boleh cuba..Kalau mahal nebeng-nebeng..memang reject lah... Boleh check harga di website Lilawadi --> http://www.lilawadi.com.my/ . 


Mama & Fasya
Muka ada senyumm...tapi dalam hati tiada siapa yang tahu ;-(
sob..sob..sob....

Alhamdulillah,,,masih mampu tersenyum & masih ingat cara untuk senyum.. Harap, jangan kehilangan memori dah macammana cara nak senyum ;-)

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

17 comments:

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah harap kamu terus kuat dan tabah walaupun saya cuma pandai bercakap tapi tak alami nyer tapi saya doakan awak semoga terus diberi kesembuhan.

norhidana miswan said...

walaupun portion nmpak kecik tp mcm sedap je rupe hidangan tuh.....
itu yg penting...

suhailah hamid said...

Sebut nama makanan pun dah terliur apatah lg bila melihat gambarnya..sedapnye..

lieyalatif said...

pandainye anak dare tu makan kambing lya..... bagus asya...mcm kakak mia awak le...berhantu kambing...kalo buat bbq tu selambe je le ngadap kambing heheheeheh...

in sha Allah lya...bykkan doa...senyum itu penawar duka.....lieya sentiasa doakan lya sihat2 selalu...moga ada keajaiban utk lya....amin

Cik Puan Eka said...

kite penah pegi kula cakes je lilawadi tak pernah. hehe nnti gi kuantan nk singgan

Diana Rashid said...

awat ayat last macam sedih tu..
makan seddap2 dah ni..jangan sedih2 tau..ehheh

Akak Kembang said...

Bestnya ... blh try nnt...
Suka tgk awak senyum je...takpe...senyum jer...itu pengubat sakit

Ena said...

Assalamualaikum Lya,
wahhhhhhh.. ada la juga edisi jalan2 cuci mata dan penuhkan perut.. ena juga duduk kat rumah x ke mana2.. kuar makan2 tu ada la.. tp x cuci mata sbb anak2 sekolah. Duduk layan movie lah jawabnya.. hehe

cute rambut asya.

Raihanah Ahmad said...

sedap2 food tu. alhamdulillah

el said...

benonye syok tgk uols pi makan tempat yg best2 kt sana
yg syok nye kedai2 tu semua sempoi2 plak hehe

Wa said...

Jangan sedih -sedih ya siss.... amboii..habis ke Fasya makan lamb chop tu :)

Bunda_nora said...

Semoga Lya terus tersenyum...kan senyum dan tawa tu pengobat duka... semoga Lya terus tabah...sememangnya selama ni pun Lya seorang yang kuat dan tabah melawan penyakit dan dugaan... semoga Lya di lindungi Nya ...aamiin..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Lama dah tak gi makan kat lilawadi..tp setakat ni pernah makan steamboat ngan seafod jek..western lom pernah cuba..:)

Puan Kutu said...

nampak best restorennya.harga pun berpatutan..nmpk sedap carbonara spageti tu lya..pdan la tak cukup..entah bila pulak boleh sesat smp ke Kuantan klu nk cuba makan kt restoren ni.hehe

Asha Lya said...

Nmpk sdp2 smuanya..ok la tu setanding dgn hrga
Lya taw awak rabah..kuatkn semgt ya

Mama Myja said...

yummy... like western food.
bukan main dia posing. hehe

Mummydearie said...

Senyum ajelah Lya walaupun hanya Tuhan yang tahu isi hati kita. Kalau luar dan dalam kita nampak sedih, lagi 'sedih' kehidupan kita jadinya...

Kalau tengok harga bolehlah juga, tak mahal sangat. Bab toblerone cheese cake tu tengok gambar dan membayangkan rasanya aje dah boleh buat akak meleleh air liur tau!