Wednesday, March 16, 2016

Acah-acah Surprise

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Ini dah bukan acah-acah dah, tapi betul-betul surprise. Memang tak dijangka, sebab setiap tahun memang bukan perkara sama dia buat..Lainlah kalo ianya ni dijadikan rutin, jadi memang boleh agak lah. Ada tahun tu, belanja makan-makan.. Ada tahun tu wish+belanja apa-apa. Macam last year, datang mengejut kat opis bawak roti sebijik, rupanya dalam roti ada "something"... hehe.. 

10 March 2016
Catat kat sini hanya sekadar kenangan. Al-kisah tahun ni,balik kerja terus ke sekolah Fasya teman dia sampai pukul 6.30 petang. Setiap Khamis Fasya ada kelas Taekwando, dengan mamanya sekali melepak kat situ. Nak balik rumah tak berbaloi. Tapi xpe, ada geng lepaks. Hehe. Balik dari sekolah, sampai je rumah nak buka grill..papa dia tak bagi, katanya grill rosak/tercabut apa ntah? erkkk?? Pelik jugak. Sambil konon-konon papa dia buka grill tu, saya sibuk dengan anak bulu...keluarkan dari sarang n main-main dulu. Time ni papa dah boleh masuk rumah (kononnya grill dah OK).. Tak lama lepas tu, saya masuk dalam rumah... terus bawak ke ruang makan. Haha.. tengok atas meja makan.. Mak cik dah tua ! (Time dia masuk dalam rumah tu dia keluarkan kek dari peti ais & pasang lilin , maybe beli waktu t/hari kot....) Kata papa , wording tu Fasya yang buat time balik sekolah kebangsaan. Huhu.. Sape bilang gadis melayu tak terharu??? Btw, sangat menghargainya... Tqsm coz selalu menceriakan & menyinari hari-hari yang suram .

 Muka berminyak + beruniform kerja lagi time ni. Fasya pon baju taekwando lagi.
 Pic pon blur semacam je.. Effect lampu kuning.. Konon-konon romantik lah tu.

Birthday mama,... tetap birthday ku jua... haha

Alhamdulillah..sudah 31 tahun diberikan peluang untuk menikmati kehidupan ini. Semoga hati terus tabah mengharungi peluang kehidupan yang mendatang. Hari ni 16.03.16, saya ada appoitment dengan pakar. Mudahan semua berlalu dengan baik & mohon sangat-sangat agar HATI SENTIASA TABAH! Terima kasih buat semua sahabat yang wish & mendoakan melalui blog/Fb/whtsapp etc.. Mudahan semua yang baik-baik itu dimakbulkan.. Amin.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

22 comments:

adarnadzmie said...

so suweet... hehee...

hepi sgt mama dan asya kan...dpt potong kek...:)

norhidana miswan said...

heheheh untung dpt suami yg romantik pandai bt suprise...
moga terus diberikan kesihatan yg baik ye lya

masdila said...

happy belated besday sayang,,,miss u sangt kat awk,,teringat kadang2 kat awk taw lya

lieyalatif said...

ishh ishh menjadi2 je anak ngan bapa punye projek ye lya....comel okey suprise yg due banak ni buat heheheeh...tersenyum2 sampai ke telinga kan lya....rase di hargai sgt....

in sha Allah moga kebahagian dan keberkatan menyinari hidup lya sekeluarga...

Qhaifa Nur said...

Hepi besday...
Fasya tlg tiup untuk mama yup..
moga d permudahkn segalanya buat lya...

suhailah hamid said...

Wow, so sweet...pandai hubby buat suprise :)

Semoga diberikan kesihatan yg baik pd lya sekeluarga.

idzwa kamaruddin said...

nice..alhamdulillah ;)

Bbwana adienia said...

Alamak sweetnya..bertuah la dapat suami yg suka bt kejutan..semoga pjg umur dan bahagia selalu dsamping suami dan anak..:)

NanyFadhly said...

Auwww!! Happy birthday girl! sweet 31 gitteww... :)

Didie Kamila said...

Alolo sweet Nye hubby..
Happy birthday Lya..

Chekgu Azrine said...

Wahhh...pandai jugak hubs sis bt serperise...hehehehe
Happy belated birthday sis

Ann Ishak said...

happy belated birthday lya

muhammad syahmi said...

Salam Puan,

Saya Syahmi dari http://hidup.my/ dan ingin menjemput untuk review
laman web kami. Kami sangat hargai jika Puan boleh review laman web kami.
Puan boleh hubungi saya dengan maklumat di bawah.

Terima Kasih.

Syahmi
syahmiruhaizat@gmail.com
+6011-15359165

Asha Lya said...

Memg suprise sgt tu..tahniah dpt family yg sgt2 memahami

Yana Libra said...

bestla dpt suprisee..

moga dipermudahkan urusan ye :)

Blog Akak Kembang said...

So sweets...alhamdulillah...semoga lya makin sihat selalu

Nafira usof said...

sweetnye Asya buat suprise kat mama dia.
tersenyum2 Zura baca n3 Lya nih. hihhi.
moga Lya sentiasa di berikan kesihatan yang baik.. amin~

Bunda_nora said...

Selamat hari jadi lya...

Emarieys said...

happy belated birthday lya

Puan Kutu said...

sweey betullah fasya n papanya kan.
senyum2 je kite baca suprisednya tu..haritu dh wish kan happy birthday kt lya.hehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alolololo..suweet sgt ni....semoga Lya Happy selalu ..:)

dakcik said...

Hepy belated birthday lya..Moga sentiasa dilindungi oleh Allah dan bahagia bersama famly tersayang..

suwitt sgt surprise..wpon simple tapi its mean so priceless kan? :)
happy 4 u!