Tuesday, March 8, 2016

Sara Boat Noodle Cawangan Kemaman


Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Citer awal Feb aritu, dah lama terperam dalam draft ni. Ingat  dah malas nak up n3 ni. Tapi kebetulan minggu ni saya diuji x leh nak makan+minum. Dah 3 hari kot, nak menelan sakit sangat. Bukan sekadar pecah-pecah dalam mulut, tapi rasa macam dah kena intubate. Sakit yang amat nak menelan. Jadi hargailah nikmat waktu boleh makan. Bila dah sakit, banyak yang kena kontrol. Saya pon sekarang, kalau rasa nak makan sesuatu, memang akan makan jugak, takut terkilan & kempunan lak bila time sakit. Hehe. Kalau ikut banyak kot kena jaga makan/pantang..tapi semuanya hentam kromo, esp seafood.. Haha.. Cuma kolagen tu memang tak makan sebab ianya sangat mengaktifkan sel.

Sempena pembukaan cawangan Sara Boat Noodle dekat Kemaman ni awal Feb aritu, haruslah test rasa. Sebelum ni kalo nak merasa, kena turun Kuantan. Tapi yang kat Kuantan pon x pernah cuba sebab memang kurang sikit makan mee-mee camni.

06.02.2016

L.O.V.E

Set hidangan yang disediakan.
Sejarah boat noodle ni semestinya dari Thailand kap kup kappp mari...
Dipanggil Boat Noodle, sebab di Thailand memang dijual atas boat ,cth macam kat Floating market tu. Sebab tu dia orang guna mangkuk yang agak dalam & boleh disusun bertingkek-tingkek atas sampan tuh.

Kiri : Awalnya saya just pilih set E yang beharga RM7.90. Kata nak cuba je kan.. Sekali mee dia sikit yang amat. Dalam satu atau dua kali suap je. Hehe.

Kanan : Terus topup set H yang beharga RM23.90. Skali terlalu banyak lah plok. Dah terbazir di situ. 1 Set ni dah cukup untuk 4 orang makan.

Enjoy your meals

Memang feberet dia la sup-sup macam ni

Taraaa..anak ajaib dah jadi anak gadis mama..

So far, boleh la.. 
Tapi not my taste sebab sup dia agak manih ting ting ting... Hehehe.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

24 comments:

Kakzakie Purvit said...

Apa yg pasti makan boat noodle ni at least sorang kena 3 mangkuk baru kenyang:)

Yana Libra said...

boat noodle mmg style skit2 je mee dia..huhu

suhailah hamid said...

Nampak macam sedap. Tapi kalo dah manis supnye x berapa kena dengan anak tekak yang suka pedas ni.

nayfatimah rasyid said...

BEST NYER MAKAN-MAKAN ;) DENGAN SOUP ... KALAU KAT MELAKA KITA ORANG PANGGIL NIE MACAM YOU TAU FOU ... SBBB SEMUA SEAFOOD PAS TUE KUAH DIA NGAN SOUP YG BOLEH DICAMPUR NGAN SOS PEDAS.... WAAAHH SEDAP SEDAPPP ... TERINGIN LAH PULAKKK

Bbwana adienia said...

Oh kat sana panggil sara boat noodle.kat sini plak mia boat noodle..byk kwn kata sedap tp asal wana nak mkn..tak ada tmpt..queue pjg ja..huhu sedih..

salwana nordin @ che'wa said...

mcm sedap je lya..kalo akak sekeluarga mcm tak cukup je byk tu hhhaaa..

hadi je dah bermangkuk2 tu hhheeee..

btw sup kalo manis ting ting mmg spoil sikit la kan..biar pedas masam sikit baru sedap kan :)

E'in said...

e'in kalau mkn boat noodle nie, 4 mangkuk je dh stop.. hihi..

semoga cepat sembuh ye lya.. :)

Cik Puan Eka said...

alamak sup manis agak potong selera la kan kak hehehe

Puan Kutu said...

betul tu waktu sihat ni la kena makan dengan jayanya..asya suka makan kira oklah kan..

kt sg petani pun dh ada satu cafe baru bukak jual mee boat camni..nti nk try..hehe..

Norhayati Mohd Isa said...

Mangkuk kecik.. mee pun sikit ye Lya..
Bila yg besar sikit.. udah banyak pulak ye..

Akak pun tak gemar sup yg manis2 ni :)

el said...

teringin nak mkn boat noodle bertingkat2 ni
kat penang ada satu boat noodles belum ada ms nak p terjah..hehe
nti dah p terjah el review ye

Ann Ishak said...

teh ais dia memang sedapppppp

Ena said...

Adoii.. lapar la pulak..
Nakkkk..
:D

Cho Zila said...

lama tak singgah sini... dah besar dah asya...
akakpun tak berani nak mencuba mi... mi... ni... kalau nasi okjer bolehler sumbat kalau tak sedappun... kalau mi kalau tak sedap memang tak boleh masuk dah.. rasa ralat pulak yer...
manih memang tak leh telan kalau pedas memang bolehler lagi...

+ e.z + said...

sedap x?
ez cuba rituh ms celebrate besday tapi macam x masyuk. hu3

Asha Lya said...

Kat cne pun da juga mia boat noodle tpi x pernh try lgi..nnt klau da pergi lya wat review hihi

norhidana miswan said...

comei2 je mangkuknya... ptt la kadang tgk sorang sampai 5 ke 7 mangkuk kalau udah sesuap dua je mmg lah kene banyak mangkuk kn

asya makin cumei lah

Amy Hilmirda Daud said...

Nampak sedaplah ..

LydSunshine said...

DOh guane sup boleh manis? Ke sebab banyak MSG? Seksanya dengar keadaan Lya skrg. Harap2 cepat sihat ye Lya.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

manih ting-ting..hihi..comel je bunyik ting ting tu ...mai turun KL kita makan boat noodle kat sini :)

Mummydearie said...

Belum dapat peluang lagi nak cuba boat noodle ni, Lya. Kat KL sekarang ni banyaklah tapi itulah, nak makan lain sikit, kenalah tengok juga selera anak-anak akak. Kalau anak-anak tak suka makan, macamanalah Mommy mereka ni nak cuba makan!

Amanina Mads said...

sedapnyaa.. teringin nk makan tp kena betol2 lapar :)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Oo..dh ada cwgn kat kemaman..kite tak gemar sgt smbal die yg masammmm tu..hahaha..klu yg sup jek okla jugak nak mamam..tp gi sara thai yg paling wajib oder pulut mangga lah kan..hehehe

Mommy Cici said...

tak berapa kena dengan selera I T_T macam manalah orang boleh makan bermangkuk mangkuk. i semangkuk pun tak habis