Tuesday, May 3, 2016

Jaman Tory Resepi

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Dah hampir ke pertengahan tahun rupanya.. Kenapa cepat sangat masa berjalan sekarang ni? Sebab selalu masuk carian/keyword "tempat makan di kuantan" yang melekat kat blog ni. So kali ni nak share salah satu tempat makan yang menarik & tertarik di Kuantan iaitu, Jaman Tory Resepi. 

Restoran ni memang femes,,, ada masuk paper & tak silap pernah masuk JJCM . Menu yang disediakan juga sangat special, antara yang femesnya daging salai masak lomak cilipadi, ikan patin bakar tempoyak dan macam-macam lagi. Western pon ada, tapi sebelah petang/malam.. Setelah sekian lama nak test power kat sini, akhirnya berpluang juga merasainya... Odwy balik dari Sg Lembing aritu, sempat singgah sini. Cari lokasi guna Waze je... 

Serius muka anaok dara ambe...

Menu pilihan..set daging salai+nasi putih+Ikan pekasam+Ulaman...
Dah lupa harga nya.. Tapi under RM15 untuk set ni kalo tak silap.

Tapi sayang masa ni saya tak sihat.. jadi tak dapat menikmati makanana.. Makan pom tak habis... ;-( 

Sebelum balik kita snap-snap dulu..
Kat sini banyak peralatan memasak orang zaman dodulu...

Boleh follow IG Jaman Tory Resepi untuk maklumat lanjut
Love, 
Lya Afrina

18 comments:

aryan azra said...

Assalamualaikum Lya,

wah macam best jer nih, nape akak tak tahu kewujudannya ni kalau tak boleh terjah masa pergi kuantan dulu,lain kali ke kuantan boleh terjah lah ni

idzwa kamaruddin said...

semoga sihat kembali lya.

• Ain Cho'in • said...

Baru lepas pergi dengan officemate 2 minggu lepas. Memang sedap kannnn. Tak rugi pergi. :)

Falsya said...

Gulai daging salai tuh sedapnyeeeee..

el said...

muka asya pasai pa tu serius banget hehehe

Fazleyatul Aini said...

masak lemak daging salai tu feveret !

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

sedap tak?

Ena said...

ena suka sangat klu dapat makan nasi berulam gitu lya
mula la nak makan bertambah2..

naper kakak comel tu mcm x de mood aje.. hehe

Raihanah Ahmad said...

menarik nampaknya tempat ni

Didie Kamila said...

Makin byk tmpt mkanan best dkt Kuantan ni ek..

Yati said...

Aik.. dah 2 blog dah akak baca ari ni citer pasal Jaman Tory ni. Nampak selera makanan kat situ.

Acik Erna said...

Biasa ikan patin.masak tempoyak. Ada patin bakar jugak ye Lya

Ain Cho'in said...

Best nya berjalan. Kita yang duk dekat sini pun tak penah nye sampai..Hubby busy sgt.. (!_!)

nayfatimah rasyid said...

boleh kita jenjalan nanti ;)

Emarieys said...

hari tu stay kuantan tak sempat teroka kedai makan...sebab bbq.

Mummydearie said...

Namanya unik sungguhlah, Lya. Kalau tersadai kat Kuantan, memang blog ni jugalah digoogle nak cari tempat makan ^_^

Puan Kutu said...

Menarik nmpk dekorasi restoren ni.ptutlah femes n masuk tv

dear anies said...

igt td restoran jawa hehehehe