Thursday, June 23, 2016

Finding Dory & Persiapan Raya

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Aucakkkk... tenggelam timbul dah mama Fasya ni. Harap semuanya sihat-sihat belaka hendaknya. Last wekend, surprisekan Fasya bawa tengok wayang cerita Finding Dory. Happy sangat dia. Cerita ni memang bestlah, sebagaimana Finding Nemo... Ada part happy, kelakar & sedih. Teringat dulu, masa filem Finding Nemo keluar, saya umur 18 atau 19tahun gitu... So, sekarang turn Fasya lak.

Fasya mencari Dory ;-)

Testing..testing... badan kecik.. susah cari baju.

Alang-alang keluar tu, teruskan misi mencari kasut raya & sedikit pakaian kasual untuk Fasya. Tahun ni simple-simple aje. Lebih kepada berjimat cermat. Cuma, tetap nak sediakan baju baru untuk anak. Apa-apa hal pom, lebih utamakan anak sahaja. Ahhaiii... mak-mak sangatkan.. apa-apa hal...semuanya anak.. Anak happy.. mak pun gembira ;-) Yelah, time kita kecik-kecik dulu happy sangat time nak test baju & kasut raya tu. Kalo mama Fasya time kecik dulu, selagi tak raya, hari-hari test kasut+baju raya. Ha ha..

Yeayyyy...jumpa kasut raya Fasya kat Little Ninos ni.
Dah la dapat banyak free gift. Dapat perfume rumah + angpau raya yang sangat cantik.

Eyhhh... jadi model Little Ninos sekejap.
Kebetulan jumpa plok blouse yang sangat cantik kat sini. Kain memang tiptop.
Harga pom sangat cantik.. just RM30++ blouse ni. So, rugi kalau tak ambik.

Nah detail outlet Little Ninos.

Berbuka time.... bawak Fasya makan nasi ayam feberet dia.

Caldina pom nak baju raya!!! 
Dah lama nak beli baju kat Daiso ni, tapi tiap kali pergi asyik lupa je. 
Hehe. Cerianya baju raya adik manihhhh!

L.o.v.e,
Lya Afrina

37 comments:

Kakzakie Purvit said...

Bila keperluan anak dah siap lega hati mak-ayah...
Biasalah raya katakan..

lieyalatif said...

same la lya...bulan puase ni on off update blog heheehehe...tgk mood...layan korea kat opis ni ralit hah ekekekeekek

wahh mesti lawoo kasut raya asya tuh..kemain kucing pun dpt baju raya hah...adoii lawak plak lieya tgk lya..comel berbaju kalerpul gitu.....

same laa kite lya, anak2 ni suke nasi ayam...kalo the chicken rice shop mmg pilihan anak2 lieya laaa...

mama tisya said...

tk tgk wyg bln puasa ni...bdk2 sure suka tgk kartun tu...hah dh soping bj ry...cute la kucing tu pki bj

Zee Suhaini said...

hahahaa cantik betul baju si meow tu..
betul tu lya..kita sanggup buat apa saja demi anak..kadang bukan ada duit sangat pon tapi pejam mata jer lah..sebab tu zee beli awal..dapat beli sikit sikit takde la terbeban sangat..

yaya cendana said...

alaa..comelnya awakkk...

dear anies said...

wahhh asya dah boleh raya sbb dah ada baju cantikkkk ;-)

Didie Kamila said...

Wah fasya da start sopink raya..

Qhaifa Nur said...

Lega persiapan anak dara tu dah siap lya...
Tak sabar nak tunggu raya pulak

Amboi selalu caldina asyik pandang tuannya bergaya...akhirnya dia pun dpt juga comellll

Qhaifa Nur said...

Lega persiapan ank dara ni dah siap...
Tunggu nak beraya saja ni...

Alahai, comelnya caldina dpt baju raya juga

Mommy Cici said...

ala comelnya . kan ada iklan baju melayu kucing kat fb. tapi mahal kan -_-

suhailah hamid said...

Bulan puasa mood update blog kelaut.

Persiapan raya memang utamakan anak2 je dulu.

Blom berpeluang nak tengok citer finding dory. Kalo best boleh p tengok nanti.

Anak2 sue pun suka nasi ayam. All time feveret.

AnneRaini said...

kite sama bab pakai baju dgn kasut raya tu.. asiklah ngulang pakai setiap hari selagi tak raya.. jakun sgt masa tu. hahaha

salwana nordin @ che'wa said...

ala comei blouse :)

sama dgn bebudak ni,lg tak raya duk test segala..geram betul hhheee..

amboiiiii meow pun berbaju raya..cantik nau..kalerfullll

Ena said...

Ala... nak tengok kasut fasya tu..
hehehe..

Aisy Nasiha said...

ai, kes tengok ig Lya, kam pun kena pergi tengok Dory di bulan puasa.. naim yang tengok post tu, kemain meronta2 minta nak tengok fish, akhirnya kenala juga melayankan..
tak de rezki lagi kami aritu nk juga singgah makan di kedai nasi ayam masa tengok wayang tu, tapi malangnya fully booked, jadi pegi la makan makanan korea je.. bolehla sebab tak book awal, mmg tak banyak la pilhan yang ada.

hainom OKje said...

Mnggu sudah pun tengok cite ni....sebab anak nak tengok. Layankan ajelah.

Hihi, tu mesti Fasya yg beriya nak belikan utk Caldina kan....

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

comey kucing tu, wah dah [i sopink ye, kita tahun ni dok rumah je la...sian damia mamy beli baju raya online je, baju jalan2 dah siap beli b4 mamy bersalin aritu, tp li sikit je pun.....

el said...

amboi caldina pun ada baju raya
meriah baju dia ye

tp baju asya tu cantik sgt
paper bag tu pun cantik haha

CikNaa said...

alalala tengok ni baru teringat anak ajak dari aritu pg tengok cite angry bird..huhu

Bunda_nora said...

Usahkan anak2... bunda pun suka nasi ayam... amboi asyabergaya kemain..

Puan Kutu said...

Pnjangnya tangan baju fasya..org kecik payah cari baju..abg sado kt rumah ni pun payah gak cari baju.sekarang dh kena cari saiz dewasa xs.haha

Mesti lawa kasut raya fasya ye..best tu finding dory dlm pntg tak dpt la p tgok.hehe

Amboi caldina pun sakan dengan baju rayanya tu.haha

Chic Na said...

Bestnya Fasya dapat banyak baju raya.. nanti raya jgn lupa ootd tau.. Caldina pun kemain posing dapat pakai baju raya.. heheh.. :)

abuikhwan said...

Assalamualaikum,
Lega ye persiapan anak-anak dah siap. Betullah tu anak-anak didahulukan, kita yang dah berusia ni cukuplah sekadar gembira apabila melihat anak-anak gembira. Teringin juga rasanya nak 'merambu' ke little ninos.. tak jauh pun dengan tempat saya...

LadyBird said...

Comelnye.. Kucing pun ade baju raya..

Jack Gill said...

Ni kalau korang nak kira bajet persiapan raya gunakan jer kalkulator ni

http://bajetfitri.weebly.com/

wahida said...

mmg pun...kita mak mak ni mmg dulukan keperluan anak2...kita ni dapat sehelai baju baru pagi raya pun dah cukup...janji anak2 happy, kita pun tumpang happy...

Qaseh Vee said...

utg ler asya dpt jadi model . comel je ... teringat ler sis yg jumpa siaz jubah kat children department ... hahahaaa

E'in said...

Lps nie turn e'in plak laa shopping brg anak.. Hihi

Fiza Rahman said...

Ramai kata best citer finding dory ni. Cari CD jer lah nanti.

Cantik blouse asya tu. Keperluan raya memang lebih kat anak2 jer lah. Erkkkk... Comel nya kucing pakai baju.

Yati said...

Akak dari dulu susah ati kalu tengok cite Disney bab hilang-hilang ni.
Comei je Fasya. Ada gaya model. :)

n.i.n.a Mads TM said...

amboihh shopping sakan.. tu yg best jd anak tunggal ni lya. semua dpt, teringat time umur asya :)

bdn kecik kena mkn byk2. outlet di pahang je ke.

aryan azra said...

Mak2 ni.mmg mcm tu lah kan, yg penting anak3 happy

nini said...

Besarnya baju raya awak fasya...hikhik....amboiii cardina...lawaaaa sangat..hehe

nini said...

Besarnya baju raya awak fasya...hikhik....amboiii cardina...lawaaaa sangat..hehe

Maman Reen said...

Cerita Finding Dory sangat puas hati tengok.. :D

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Seronot la asya tu dapat shopping raya...bestnya tgk dia walaupun nampak penat jugak..amboi caldina!!baju petak petak lagi..hahahah

Rosmiza Ali said...

Haha! Comey baju raya caldina..😊